19 Ιουλίου, 2018

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της κοινής επιτροπής Πολιτείας και Εκκλησίας υπό την προεδρία του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου.

Να αναφερθεί ότι στη συνεδρίαση συμμετέχουν ο Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.) Σεβ. Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος.

Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Θεοφ. Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Θεοφ. Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών και ο ειδικός νομικός σύμβουλος της Εκκλησίας Θεόδωρος Παπαγεωργίου.

Επίσης στην συνεδρίαση συμμετέχει και ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

Από την πλευρά της πολιτείας συμμετέχουν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη.

Ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τάσος Πετρόπουλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλαντζής.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποια από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας, η Εκκλησιαστική εκπαίδευση και οι κοιμητηριακοί Ναοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: