21 Ιουνίου, 2018

ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΟΛΟ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΤΟΥΡΚΩΝ

 

Με χειροπέδες οδηγήθηκαν την Τρίτη στο δικαστήριο οι Έλληνες στρατιωτικοί Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης που παραμένουν κρατούμενοι για 111η ημέρα στις φυλακές Αδριανούπολης και το κρατικό πρακτορείο της Τουρκίας έδωσε στη δημοσιότητα δύο νέες φωτογραφίες τους από τη μεταγωγή τους στο δικαστήριο.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί φαίνονται σε καλή κατάσταση, αλλά σκυθρωποί και αδυνατισμένοι. Αξίζει να υπογραμμιστεί πως για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς δεν έχει εκδοθεί ακόμη επισήμως κατηγορητήριο και την Τρίτη το δικαστήριο απέρριψε για τέταρτη φορά το αίτημα αποφυλάκισής τους.

Αξίζει να σημειωθεί όμως, ότι αυτή τη φορά ο Τούρκος εισαγγελέας έκανε λόγο ανοιχτά για ενδεχόμενο δόλο των δύο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Σκάι».

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε ύποπτη την είσοδό τους σε τουρκικό έδαφος καθώς -είπε- θα έπρεπε να έχουν τη στοιχειώδη αίσθηση προσανατολισμού, καθώς πρόκειται για επαγγελματίες στρατιωτικούς.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, Τούρκοι πραγματογνώμονες εξετάζουν ψηφιακά δεδομένα των κινητών τηλεφώνων των δύο Ελλήνων, αν και όλο αυτό το διάστημα δεν βρήκαν τίποτα.

Από την πλευρά τους, ο Αγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης επανέλαβαν στο δικαστήριο ότι δεν είχαν σκοπό να διαπράξουν έγκλημα και πως δεν είχαν δόλο.

Υπενθυμίζεται ότι στη Βουλή έχει κατατεθεί ρύθμιση με την οποία οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί θα μετατεθούν στην Άγκυρα, προκειμένου να έχουν σταθερή κατοικία εκεί, κάτι που ενδεχομένως να αλλάξει την απόφαση των δικαστών για την αποφυλάκισή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: