21 Ιουνίου, 2018

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

 

Επίθεση κατά του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα, εξαπολύει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Η επίθεση γίνεται με αφορμή τη νέα 48ωρη άδεια στον καταδικασθέντα για συμμετοχή στην “17Ν”, Δημήτρη Κουφοντίνα.

"Καταδικάζουμε απερίφραστα την απόφαση του Συμβουλίου των φυλακών της Ελλάδας να χορηγήσει για τρίτη φορά 48ωρη άδεια εξόδου από τις φυλακές στον εγκληματία και μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν , Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος κατηγορείται για πολλαπλή δολοφονία ανθρώπων. 

Ανάμεσα τους και Τούρκοι διπλωμάτες" επισήμανε στην γραπτή του ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι ως απάντηση στην ερώτηση των δημοσιογράφων που αφορούν την τρίτη αίτηση άδειας εξόδου του Κουφοντίνα ( αποδεκτή) των 48ωρων από τις φυλακές , αναφέρει το trt.net.tr.

Και σε άλλο σημείο στην ανακοίνωση αναφέρεται: "Οι Ελληνικές αρχές χορηγούν για τρίτη φορά 48ωρη άδεια εξόδου από τις φυλακές στον έγκλειστο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν ,Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος καταδικάσθηκε σε ισόβια δεσμά» υπενθύμισε ο Χαμί Ακσόι και πρόσθεσε ότι: 

"το πρόσωπο αυτό είναι ο αυτουργός και δολοφόνος των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν το 1991 εναντίον του Τούρκου Διπλωμάτη σε θέματα Τύπου στην Πρεσβεία της Τουρκίας. 

Στην Αθήνα και του ακολούθου Ντενιζ Μπολουκμπασι στην Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα και επίσης έχει συμμετάσχει στην δολοφονία του ακολούθου Χαλουκ Σιπαχίογλου το 1994 στην Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, καταδικάζει εντόνως τη νέα άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωση του, το γεγονός αυτό ενίσχυσε τις αμφιβολίες μας σχετικά με τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα”. Επιπλέον, ο κ. Ακσόι αναφέρει τις δολοφονίες των Τούρκων διπλωματών που διέπραξε η “17Ν”.

“Αυτό το άτομο έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Τσετίν Γκιοργκιού, διπλωματικού υπαλλήλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1991, για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντενίζ Μπουλούκμπασι, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας το 1991, καθώς και για συμμετοχή στη δολοφονία του Χαλούκ Σιπαχίογλου, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1994”, υπογραμμίζει.

Και προσθέτει: “Η ανοχή που δείχνουν σε έναν τρομοκράτη που έχει βάψει τα χέρια του με αίμα, είναι ασέβεια στους πεσόντες διπλωμάτες μας όπως και στις οικογένειες τους. 

Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το να επωφεληθεί ένας άναδρος τρομοκράτης ο οποίος έχει δολοφονήσει τους διπλωμάτες μας που έχουν υπηρετήσει με τιμή στις αντιπροσωπείες μας στο εξωτερικό», σημειώνει ο Ακσόι, καλώντας τις ελληνικές αρχές «να μην κάνουν βήματα που θα δημιουργήσουν αδυναμία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για την τιμωρία των τρομοκρατών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: