20 Ιουνίου, 2018

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

 
Τελευταία ενημέρωση:20-06-2018
–Έντονη κινητικότητα στο πολιτικό σκηνικό.
Σενάρια ανακατατάξεων και μετακινήσεων βουλευτών που θα ενισχύσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.Αφήνει να διαρρεύσουν η κυβέρνηση, προκειμένου να διαχειριστεί τις σφοδρές πιέσεις που δέχονται από τις εξελίξεις οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Κινητικότητα και στην κεντροδεξιά.
Τα περί «τεκτονικών αλλαγών» για τις οποίες μίλησε χθες ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Θανάσης Καρτερός (σ.σ. προκάλεσε εντύπωση το μειλίχιο ύφος τού συνήθως συγκρουσιακού αρθρογράφου) είναι ίσως υπερβολές, όμως, τα όσα διακινούνται δεν είναι χωρίς βάση. 

Αναμένεται ότι ακόμη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σήμερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εφόσον ερωτηθεί, θα πει αυτό που οφείλει να πει, δηλαδή ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ θα πάει μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Αλλά θα επιβεβαιώσει την κινητικότητα που υπάρχει. Κινητήριος δύναμη των αλλαγών που δρομολογούνται δεν είναι ωστόσο η διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασίες.

Αλλά η αβεβαιότητα που επικρατεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες και κυρίως η εκτίμηση που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ισχυρό το ενδεχόμενο οι ΑΝΕΛ να μην αντέξουν ως τις επόμενες εκλογές.

–Τριμερής συνάντηση υπ. Άμυνας Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ

Στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακας θα συνέλθει την Παρασκευή η δεύτερη τριμερής συνάντηση των υπουργών Αμυνας της Κύπρου Σάββα Αγγελίδη, της Ελλάδας Πάνου Καμμένου και του Ισραήλ, Άβιγκντορ Λίμπερμαν.

Στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης θα είναι η περιφερειακή ασφάλεια, η περαιτέρω αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας και η προώθηση της θαλάσσιας και ενεργειακής ασφάλειας.

–ΗΠΑ: Αποχώρησαν από το Συμβούλιο 
Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Αποχώρησαν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ οι ΗΠΑ, λόγω του έντονου -όπως καταγγέλλουν- αντισημιτικού αισθήματος που επικρατεί ανάμεσα στα 47 κράτη-μέλη.

Η Ουάσιγκτον είχε προειδοποιήσει πολλάκις για την πιθανότητα αποχώρησή της, εφόσον δεν υπάρξουν αλλαγές και τροποποιήσεις στις δομές και τη λειτουργία του σώματος.

«Αποχωρούμε διότι καμιά άλλη χώρα δεν είχε το θάρρος να συμμετάσχει στον αγώνα για να μεταρρυθμιστεί αυτό το υποκριτικό κι αυτοεξυπηρετικό όργανο του ΟΗΕ, που βγάζει λεφτά από τα ανθρώπινα δικαιώματα», επιβεβαίωσε το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) η πρέσβης των ΗΠΑ στον Οργανισμό, Νίκι Χέιλι.

–Aντίδραση Ντ. Μπακογιάννη για την άδεια στον Κουφοντίνα

Με αιχμηρό ύφος σχολιάζει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, τη νέα άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«11 πισώπλατες, εν ψυχρώ δολοφονίες «ξεπεράστηκαν» από μια απεργία πείνας και μια διαμαρτυρία του Ρουβίκωνα. Και όλα αυτά επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter η κ. Μπακογιάννη.

–ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν.Δ. πίσω από τις αποδοκιμασίες πολιτών σε υπουργούς

Επίθεση στη Ν.Δ., εξαπέλυσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «υποκινεί» τις αποδοκιμασίες πολιτών σε υπουργούς της κυβέρνησης.

Συγεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι «οι δήθεν αυθόρμητες αποδοκιμασίες από πολίτες σε υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά στημένα επεισόδια από μεμονωμένα ακροδεξιά στοιχεία, και με τη συμμετοχή στελεχών της ΝΔ. Πρόκειται για περιθωριακές ενέργειες, και ως τέτοιες τις αντιμετωπίζουμε».

–Μέρκελ:Να κάνουμε με την Ελλάδα το τελευταίο βήμα

Αισιόδοξη ότι «θα καταφέρουμε να κάνουμε το τελευταίο βήμα» για το ελληνικό πρόγραμμα, εμφανίστηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup, την προσεχή Πέμπτη.

Μόλις συμβεί αυτό, δηλαδή η έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο, «τότε όλες οι χώρες της Ευρωζώνης θα βρίσκονται εκτός προγραμμάτων», έσπευσε να προσθέσει.Τότε, εξήγησε επιπλέον, «θα είναι η σωστή στιγμή για να ληφθούν τα επιπλέον μέτρα θωράκισης της Ευρωζώνης».

Οι δηλώσεις της Μέρκελ πραγματοποιήθηκαν κατόπιν της συνάντησης με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., κατά την οποία θα συζητηθεί η μεταρρύθμιση του ευρωπαϊκού «οικοδομήματος»

Δεν υπάρχουν σχόλια: