23 Μαρτίου, 2018

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ (23/3/2018)

 

Ελλάδα:Με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών, κυβερνητικά στελέχη εμφανίστηκαν δηλώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν στο Σύνταγμα να περιλαμβάνονται αναφορές στην Αγία Τριάδα.

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε η πλευρά της ΠΓΔΜ και κυρίως τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, και την ελληνική αντιπροσωπεία, μετά την προσγείωση του ελληνικού αεροσκάφους στο αεροδρόμιο των Σκοπίων.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μεταφέρθηκε 26χρονος Σύρος που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Ασύλου του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Στρατιωτικά σχεδιαγράμματα υποστηρίζουν ότι βρήκαν οι τουρκικές Αρχές στην εξωτερική μνήμη κινητού τηλεφώνου των δύο ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στην Αδριανούπολη, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ.

Την είδηση, ωστόσο, διαψεύδει το ελληνικό Πεντάγωνο, υποστηρίζοντας ότι τα κινητά ελέγχθηκαν, παρουσία έλληνα εμπειρογνώμονα, και ήταν «καθαρά».

Πρόσκληση να επισκεφτεί τη Ρωσία έλαβε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου μετά από την τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Κόσμος:Καρπούς φαίνεται πως απέδωσαν οι διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αμερική αναφορικά με την επιβολή νέων δασμών από τον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Καθώς, σύμφωνα με το Reuters, ο εκπρόσωπος Εμπορίου των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ, ενημέρωσε την Επιτροπή της Γερουσίας ότι θα ανασταλεί η εφαρμογή των δασμών για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η βρετανική αστυνομία ήρε τους περιορισμούς στην κυκλοφορία περιμετρικά των κεντρικών γραφείων της εταιρείας Cambridge Analytica στο Λονδίνο, αφού κρίθηκε πως το ύποπτο δέμα, που είχε εντοπιστεί νωρίτερα προκαλώντας συναγερμό στις αρχές, ήταν ασφαλές.

Αφροαμερικανός, 22 ετών και πατέρας δύο παιδιών, έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά μέσα στον κήπο του σπιτιού του στην πόλη Σακραμέντο της Καλιφόρνιας, αφού τα στελέχη επιβολής του νόμου άνοιξαν πυρ εναντίον του, καθώς πίστεψαν ότι οπλοφορούσε.

Για όπλο οι -υποτίθεται βάσει νόμου καταρτισμένοι και εξειδικευμένοι- άνδρες της Αστυνομίας πέρασαν ένα παλιό iphone. Η υπόθεση έχει προκαλέσει την κατακραυγή της αμερικανικής κοινής γνώμης.

Ένας αστυνομικός, ο δεύτερος κατά σειρά, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης μετά τη χημική επίθεση εναντίον του ρώσου πρώην διπλού πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ, ωστόσο τα συμπτώματά του είναι μικρής έκτασης, έγραψε η Mail Online.

Θα τονίσω και πάλι σε αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την ανεπιφύλακτη δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου στη μελλοντική ασφάλεια της Ευρώπης, δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

Αναφερόμενη στην επίθεση στο Σάλσμπερι και την επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως «η ρωσική απειλή δεν γνωρίζει σύνορα».

Οικονομία:Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι τιμές των μετοχών την Πέμπτη, με την αγορά να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 800 μονάδων.

Η αγορά κινήθηκε πτωτικά για όγδοη συνεχή συνεδρίαση, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει συνολικές απώλειες 5,32%. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 787,50 μονάδες, με πτώση 1,57%.

Αύξηση στις αντικειμενικές αξίες στο 60% των ζωνών εισηγείται προς το υπουργείο Οικονομικών το ειδικό σώμα των εντεταλμένων εκτιμητών, είπε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Στο Ιόνιο, το Βόρειο Αιγαίο και γενικά στις τουριστικές περιοχές οι περισσότερες αυξήσεις, σε Μακεδονία και Θράκη οι περισσότερες μειώσεις. Σε ότι αφορά τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ εκτίμησε ότι «θα είμαστε περίπου στα ίδια επίπεδα» και «δεν φαίνεται να έχουμε αύξηση του συμπληρωματικού φόρου».

Προβλέψεις για μέση αύξηση ύψους 2% σε μισθούς για το 2018, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας αποδοχών και παροχών για το 2017 της KPMG.
Aπό την Τρίτη 27 Μαρτίου, έως και την Πέμπτη 29 Μαρτίου θα διαρκέσουν οι εγγραφές για την ομολογιακή έκδοση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Το ομολογιακό δάνειο έχει ύψος έως 120 εκατ. ευρώ. Οι κοινές, ανώνυμες και άυλες ομολογίες θα είναι διαπραγματεύσιμες και εισηγμένες στην οργανωμένη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Χαμηλώνει τον πήχη για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας η Citi. Παράλληλα εκτιμά πως το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι χαμηλότερο του αναμενόμενου και προβλέπει ότι η πολυαναμενόμενη ελάφρυνση του χρέους είναι απίθανο να είναι ουσιαστικού μεγέθους.

Αθλητισμός:Σαν το «εξόφθαλμο» λάθος του διαιτητή. Εκείνο που σε κάνει να αναρωτιέσαι τι τελικά είναι χειρότερο: Να έγινε επίτηδες έχοντας συγκεκριμένα κίνητρα ή απλά να αποτελεί μια χειροπιαστή απόδειξη ανικανότητας.

Μοιάζει εύκολη η απάντηση στο δίλημμα, αλλά μην βιαστείτε να διαλέξετε μεριά. Δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται.Τη μετοχική σύνθεση στο πρότζεκτ «Athens Alive» συμφώνησαν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι συνεργάτες του, στη συνάντηση που έγινε την Τετάρτη στο Λονδίνο, όπου η κάθε πλευρά συνοδευόταν από τους νομικούς της συμβούλους.

Όταν ο Στράτος Αποστολάκης πρωτοεμφανίστηκε με τη φανέλα της εθνικής ανδρών στις 17 Ιανουαρίου 1986 σε φιλικό με το Κατάρ στη Ντόχα (νίκη 0-1) ο Βασίλης Τοροσίδης ήταν μπόμπιρας 7 μηνών. Ύστερα από 32 χρόνια πάντως ο Ξανθιώτης ετοιμάζεται να «πιάσει» σε συμμετοχές με το εθνόσημο το «τούρμπο» της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρθία είχε ζητήσει μετά το φιλικό με τον Πανιώνιο να γίνει κι ένα φιλικό με την ομάδα Νέων του συλλόγου ώστε να διατηρήσουν οι παίκτες έναν αγωνιστικό ρυθμό. Αυτό έγινε στου Ρέντη με την πρώτη ομάδα να παίζει διπλό με την ομάδα Νέων. 

Αρνητικά απάντησε και ο Παναθηναϊκός στις προτάσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, ώστε να ξεκινήσει εκ νέου το πρωτάθλημα. Οι Πράσινοι δεν υπέγραψαν το σχετικό έγγραφο που τους εστάλη και πλέον οι ομάδες που εξέφρασαν αντίθεση στον Γιώργο Βασιλειάδη είναι τέσσερις, με τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί τον δρόμο του Ολυμπιακού, της Λάρισας και της Ξανθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: