24 Ιανουαρίου, 2018

ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΥΡΙΑ-ΡΩΣΙΑ

 

Ο Αμερικανικός υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson δήλωσε σήμερα ότι οι αρχές της Συρίας χρησιμοποίησαν χθες χημικά όπλα ενάντια στον ειρηνικό πληθυσμό της Ανατολικής Ghouta. Για την «επίθεση» κατηγόρησαν και τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών «οι πρόσφατες επιθέσεις στη Ghouta προκαλούν φόβους ότι το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ μπορεί να συνεχίζει να χρησιμοποιεί χημικά όπλα εναντίον του λαού του».

«Όποιος κι αν είναι υπεύθυνος για αυτές τις επιθέσεις, τελικά η Ρωσία είναι συνυπεύθυνη για τα θύματα του Ghouta και τα αμέτρητα θύματα μεταξύ των Συρίων από τις χημικές επιθέσεις που έγιναν από τη στιγμή που η Ρωσία ενεπλάκη στη Συρία», δήλωσε ο Tillerson σε συνάντηση στο Παρίσι σχετικά με τα ζητήματα αντιμετώπισης της «ατιμώρητης» χρήσης χημικών όπλων.

Τον Αύγουστο, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι οι αμερικανικές κατηγορίες εναντίον της συριακής κυβέρνησης σε σχέση με την υποτιθέμενη χρήση χημικών όπλων είναι απλώς μια δικαιολογία για την ενίσχυση της παρουσίας της αμερικανικής δύναμης στην περιοχή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: