20 Ιανουαρίου, 2017

Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

 

Το πρόγραμμα, η τελετή και η εθιμοτυπία.Η ανάληψη των καθηκόντων του Ντόναλντ Τραμπ ως 45ου προέδρου των ΗΠΑ περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων και τελετών, επί πολλές ημέρες, στην αμερικανική πρωτεύουσα, πέρα από την ορκωμοσία του που θα γίνει σήμερα στις 19.00 (ώρα Ελλάδας)

Η ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ CIA ΓΙΑ ΑΙΓΑΙΟ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ

 
Συγκλονιστικά στοιχεία για την απειλή ελληνοτουρκικού πολέμου.Σκηνικό πολέμου στο Αιγαίο - Στο φως τα συγκλονιστικά στοιχεία της απόρρητης έκθεσης της CIA. Διαβάστε το θέμα και όλη την Έκθεση ΕΔΩ....
 


ΣΤΟ ΜΟΝ ΠΕΛΕΡΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για διεξαγωγή συνάντησης σε πολιτικό επίπεδο, διαμηνύει η Κυβέρνηση. Την πρώτη τους συνάντηση πραγματοποίησαν οι ομάδες των τεχνοκρατών, με την κάθε πλευρά να καταθέτει ερωτήματα με στόχο τη σύνταξη κοινού εγγράφου εργασίας.

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφθασε χθες το απόγευμα με στρατιωτικό αεροσκάφος στην Ουάσιγκτον, όπου θα ορκιστεί σήμερα 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο εκλεγμένος πρόεδρος εθεάθη χθες στην αμερικανική πρωτεύουσα στο πλαίσιο υποχρεώσεων που είχε σχετικά με την τελετή ορκωμοσίας, ενώ όπως επιτάσσει η παράδοση, ο μεγιστάνας κοιμήθηκε το βράδυ στην Ουάσιγκτον στην επίσημη κατοικία Blair House.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ

 

Με 14 μονάδες προηγείται η ΝΔ στη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον Σκάι - «Τσίμπησε» μια μονάδα η Δημοκρατική Συμπαράταξη και ανέβηκε η δημοτικότητα της Φώφης Γεννηματά.

ΟΣΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ

 

σιος Εθύμιος Μέγας γεννήθηκε στ Μελιτην τς ρμενίας τ τος 377 μ.Χ. κατ τος χρόνους τς βασιλείας το Γρατιανο (375 – 383 μ.Χ.). Ο γονες του Παλος κα Διονυσία, νκαν σ πίσημη γενιά.

ΜΙΣΘΟΣ ΕΩΣ 800 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

 

Μισθό που δεν ξεπερνά τα κατώτατα όρια που ίσχυαν το 2012, ήτοι έως 800 ευρώ μεικτά παίρνει ένας στους δύο εργαζομένους με σχέση ιδιωτικού δικαίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, όπως αυτά προκύπτουν από τις ετήσιες καταστάσεις προσωπικού που υποχρεούνται να υποβάλουν κάθε έτος στο σύστημα Εργάνη όλοι οι εργοδότες.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι φιλικές και όποια ζητήματα εμφανίζονται λύνονται μόνο σε φιλική βάση. Αυτό κάνει ξεχωριστές τις σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα για τη στάση της Ρωσίας στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

ΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΝΤΑΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΝΤΕΙΡ ΕΖ-ΖΟΡ


 

Η πόλη της Ντέιρ εζ-Ζορ (Deir ez-Zur) στην ανατολική-Συρία είναι στα πρόθυρα να πέσει στα χέρια των Τακφιριστών του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIS-Islamic State of Irak and Sham, ΙΚΙΛ).

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Αύξηση της φθηνής μισθωτής εργασίας -με δηλωμένο εβδομαδιαίο ωράριο κάτω των 20 ωρών και μισθούς χαμηλότερους των 600 και 500 ευρώ- καθώς και των επιχειρήσεων που απασχολούν μικρό αριθμό εργαζομένων κατέγραψε μέσα στον τελευταίο χρόνο το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: «ΝΑΙ» ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

 

Οι Γερμανοί βουλευτές, αριστεροί και δεξιοί, νομιμοποίησαν την Πέμπτη ομόφωνα τη χρήση της κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς από ασθενείς προσβεβλημένους από «σοβαρές» ασθένειες, όπως ορισμένοι καρκίνοι, και εφόσον δεν υπάρχει αποτελεσματική «εναλλακτική θεραπεία».

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕ ESM ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

 

Καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στο ελληνικό πρόγραμμα έχουν παγώσει και επικοινωνία εκτός από αυτή της Αθήνας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν υπάρχει, ο βασικός στόχος είναι μέχρι το Eurogroup στις 26 Ιανουαρίου να βρεθεί ένας κοινός τόπος μεταξύ των θεσμών, ώστε να επιστρέψουν με κοινά αιτήματα στην Αθήνα και να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΡΠΙΛΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 

Ένα σχέδιο Ανάν, που καταψήφισε ο κυπριακός λαός στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 με συντριπτική πλειοψηφία, ποσοστού 76% και το οποίο προκάλεσε ο τότε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσος Παπαδόπουλος.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

 

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η γαλλική κοινή γνώμη την προεκλογική εκστρατεία της χώρας, ιδιαίτερα μετά από τη δημοσιοποίηση νέας δημοσκόπησης της εφημερίδας Le Monde που δίνει την πρώτη θέση στην ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν και το κόμμα «Εθνικό Μέτωπο».

ΤΟ ΝΑΤΟ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Ένα γερμανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέρριψε η Ρωσία στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο σχεδιάστηκε για να επιχειρεί μαζί με αντιαεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς.