19 Ιανουαρίου, 2017

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

Μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και του συνεργάτη του Εμμανουήλ Λαμπράκη, κατέθεσε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος.

Ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΘΕΛΕΙ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΚΟ

 

Ικανοποιημένος ο Γιάννης Μουζάλας που ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από τη Μυτιλήνη συντάχθηκε με τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την αναγκαιότητα δημιουργίας προσωρινών νέων χώρων για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση στα νησιά.

ΒΙΖΑ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ STARTUPPERS ΘΑ ΔΙΝΕΙ Η ΓΑΛΛΙΑ

 

Η υφυπουργός για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας Αξέλ Λεμέρ, αποκάλυψε μερικές πληροφορίες σχετικά με το νέο αυτό πρόγραμμα στη σκηνή του TechCrunch στο CES νωρίτερα αυτό το μήνα.

ΑΠΟ «ΛΑΘΟΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ» ΣΕ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΝΕΚΡΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Συνεχίζονται και σήμερα οι επιχειρήσεις διάσωσης στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου ο νιγηριανός στρατός βομβάρδισε χθες από λάθος έναν καταυλισμό εκτοπισμένων προκαλώντας τον θάνατο 52 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 120, σύμφωνα με τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα (MSF).

ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 12 ΧΩΡΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ BREXIT ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

 

Απαιτείται η μέγιστη ελευθερία για να το καταφέρουμε κι αυτός είναι ο λόγος που η πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ορθώς πως αποκλείεται η πιθανότητα παραμονής της Βρετανίας ως πλήρους μέλους.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΠΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Τα πρώτα επτά άρθρα για την τροποποίηση του συντάγματος της χώρας, με στόχο την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ενέκρινε το κοινοβούλιο της Τουρκίας.

ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΣΤΟ ΜΑΛΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60 ΝΕΚΡΟΙ

 

Σχεδιάστηκε ως αντίποινα για τη συνεργασία ομάδων με τη Γαλλία.Η πτέρυγα της Αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική ανέλαβε την ευθύνη για την χθεσινή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε στρατόπεδο στο βόρειο Μαλί όπου σκοτώθηκαν μέχρι και 60 άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 100, μεταξύ των αντάρτες και μέλη φιλοκυβερνητικών ένοπλων ομάδων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

 

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΣΟ ΕΝΩΜΕΝΕΣ.Κύπρος και Ελλάδα δεν ήταν ποτέ στο παρελθόν τόσο ενωμένες όσον αφορά την επίλυση του Κυπριακού δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

ΠΑΓΙΔΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑΦΤΗΚΕ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

 

Για «αρκετούς νεκρούς» μιλούν τα σωστικά συνεργεία σε ξενοδοχείο στην ορεινή Φαριντόλα στην Ιταλία, το οποίο καταπλάκωσε χιονοστιβάδα από το το σερί σεισμών (άνω των 5 βαθμών) την Τετάρτη. Το ξενοδοχείο Rigopiano βρισκόταν στο βουνό Γκραν Σάσο της περιφέρειας Αμπρούτσο, μίας από τις τρεις που επλήγη από τις απανωτές σεισμικές δονήσεις.

«BREXIT ΣΗΜΑΙΝΕΙ BREXIT»

 

«Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, ότι δεν είναι θετικό ούτε για εμάς ούτε για το Ηνωμένο Βασιλείο», δήλωσε. Το Brexit δεν θα είναι θετικό ούτε για την Βρετανία ούτε για την ΕΕ, σύμφωνα με δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί, του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων στο βρετανικό δίκτυο BBC.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ

 

Αποτίμηση των συνομιλιών στη Γενεύη . Τι άλλαξε από το Μοντ Πελεράν στην Γενεύη; Η Τουρκία πήρε πενταμερή και έδωσε χάρτη που είναι στα πλαίσια άλλα δεν μας ικανοποιεί, παραμένει αδιάλλακτη στα επεμβατικά δικαιώματα. Και αυτό για πολλούς μπορεί να είναι μεγάλη επιτυχία.

ΝΕΑ ΦΡΕΓΑΤΑ ΝΑΥΠΗΓΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!

 

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ σήμερα γίνεται η τελετή έναρξης εργασιών ναυπήγησης της πρώτης τουρκικής φρεγάτας κλάσεως Ι, παρουσία του Τούρκου υπουργού Άμυνας  και του Αρχηγού της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΖΩΗΣ ΕΙΧΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

 

Εθιμοτυπική συνάντηση με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο γραφείο του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

ΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΗΣ CIA

 

Συγκλονιστικά στοιχεία για τις δραματικές εξελίξεις στο Αιγαίο τα προηγούμενα χρόνια και για την απειλή πολέμου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, δίνει η απόρρητη έκθεση της CIA που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά τον αποχαρακτηρισμό εκατομμυρίων εγγράφων της CIA, που καλύπτουν την περίοδο από τη δεκαετία του 1940 έως τις αρχές του 1990. Προκύπτει η ανησυχία των ΗΠΑ για κλιμάκωση της έντασης Ελλάδας-Τουρκίας έπειτα από την κρίση στο Αιγαίο με το «Σισμίκ».

ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΑΝ ΚΕΙΤΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ;

 

Μετά από μια "συγκρατημένα επιτυχή" συνδιάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη, όπως μας διαβεβαίωσε η ηγεσία Ελλάδας και Κύπρου, το όλο ζήτημα παραπέμφθηκε στα "τεχνικά κλιμάκια". Θα μου πείτε, τι μας ενδιαφέρει εμάς; Η Κύπρος κείται μακράν, έλεγε ο "εθνάρχης" Καραμανλής την εποχή που ο τουρκικός Αττίλας αλώνιζε στην Κύπρο με τις πλάτες του ΝΑΤΟ, αλλά και της δικής του κυβέρνησης.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΡΟΜΩΝ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ;

 

Σύσκεψη πριν την έναρξη των μπλόκων θα πραγματοποιήσει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα της επαρχίας Φαρσάλων, σήμερα και ώρα 6 το απόγευμα, στο Βασιλί Φαρσάλων.

AΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΑΒΕ Ο ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ

 

Έως το 2020 παρατάθηκε η άδεια παραμονής στη Ρωσία του πρώην συμβούλου της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος θα πληροί σύντομα κάθε προϋπόθεση για να μπορεί να υποβάλει αίτηση για να πάρει την ρωσική υπηκοότητα, δήλωσε την Τετάρτη ο Ανατόλι Κουτσερένα, ο δικηγόρος του Αμερικανού καταμηνυτή ατασθαλιών.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ;

 

Η έγκριση με δημοψήφισμα της ενίσχυσης των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρείται δεδομένη εδώ και καιρό, όμως η ταχεία επιδείνωση της κατάστασης της τουρκικής οικονομίας, η άνθηση της οποίας υπήρξε ένας από τους πυλώνες της μεγάλης δημοτικότητας του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας, αφήνει ίσως περιθώριο για λίγο σασπένς.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 1.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ ΛΟΓΩ... BREXIT

 

Η τράπεζα «κάνει λόγο για τη μετακίνηση μέχρι 1.000 υπαλλήλων προς την Φρανκφούρτη, μεταξύ τους απασχολούμενοι στον τομέα των συναλλακτικών δραστηριοτήτων και υψηλόβαθμα στελέχη», ώστε να επωφεληθούν από την παρουσία στην γερμανική οικονομική πρωτεύουσα του ευρωπαϊκού τραπεζικού εποπτικού οργάνου υπό την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.