18 Ιανουαρίου, 2017

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ «ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ»

 

Μετά το κλίμα συναίνεσης που επικράτησε κατά την τελευταία συνάντηση των κ. Ιερώνυμου και Γαβρόγλου, η Εκκλησία της Ελλάδος έριξε χθες μια πρώτη προειδοποιητική «βολή» κατά του υπουργείου με αφορμή τις εισηγήσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών στο Λύκειο.

ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΥΠΕΞ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ

 

Έχουν ήδη παρέλθει πέντε ημέρες από τη Διάσκεψη της Γενεύης πλην όμως οι αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό στο όνομα του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά, δεν λένε να σταματήσουν.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

 

Ισχυρό ''όχι'' Οικουμενικού Πατριαρχείου στην ανασύσταση του ΣΑΕ.Με το πρόσχημα παροχής δικαιώματος ψήφου στους Απόδημους Έλληνες, η Ελληνική κυβέρνηση, επιδιώκει να νεκραναστήσει το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού, γνωστό ως ΣΑΕ, έχουσα ισχυρή αντίδραση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ «ΔΟΛΙΑ ΣΧΕΔΙΑ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

  

Θύελλα αντιδράσεων από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο προκαλεί η ανοιχτή κυβερνητική εμπλοκή στον υπό κατάρρευση Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

ΤΡΕΙΣ ΣΕΙΣΜΟΙ ΑΠΟ 5,4 ΕΩΣ 5,7 ΡΙΧΤΕΡ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ

 

Το επίκεντρο εντοπίζεται στο Αματρίτσε, που χτυπήθηκε από τον Εγκέλαδο τον περασμένο Αύγουστο και τον Οκτώβριο και πλήττεται από τον χιονιά - Οι δονήσεις έγιναν αισθητές και στην Ρώμη, όπου εκκενώθηκε το μετρό.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΠΙΑ ΟΥΤΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ

 

Ο φετινός χειμώνας είναι ο χειρότερος των τελευταίων χρόνων. Χιονιάς, απρόσμενο ψύχος ακόμη και στις πιο εύκρατες περιοχές της χώρας. Απ' ότι φαίνεται ακόμη κι ο καιρός της Ελλάδας αγανάκτησε με την κατάστασή μας και τερμάτισε το "μορατόριουμ" των σχετικά ήπιων χειμώνων, που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια του μνημονίου. Λες και μας λέει με τον τρόπο του ότι εξαντλήθηκε πια η υπομονή του με εμάς.

Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΙΤΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΡΟΑΣ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

 

Η ατιμωρησία των υπαίτιων της αθρόας δανειοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ ζημιώνει τον πολίτη. Δάνεια που ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ διαπιστώνει το εισηγητικό πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλή για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, που παραδόθηκε στα κόμματα το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρωί της Τετάρτης η επίσκεψη του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου και του υπουργού Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα στα κέντρα προσφύγων της Μόριας και του Καρά Τεπέ στη Λέσβο. Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι η διαχείριση του προσφυγικού αποτελεί συλλογική ευρωπαϊκή ευθύνη.

ΚΑΙ ΚΟΦΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΦΛΕΡΤ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

 

Αν νομίζετε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει εύκολα σε εκλογές, πλανάστε πλάνη οικτρά. Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος δεν θα προκαλέσουν πρόωρες εκλογές αν πρώτα δεν διαμορφώσουν τον πολιτικό χάρτη εις τρόπον ώστε να αποτελούν ρυθμιστικό παράγοντα την επομένη των εκλογών.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ

 

Η ψευδοβουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο για συνεργασία Τουρκίας-κατεχομένων στα θέματα ενέργειας. Άνοιξε ο δρόμος για την «παντοκρατορία» Ερντογάν, αφού η τουρκική Βουλή πέρασε στον πρώτο γύρο το νομοσχέδιο για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

 

Η επιτυχία της ΕΕ είναι προς το συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου", δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι στην ομιλία της που είναι αφιερωμένη στην παρουσίαση της στρατηγικής της σχετικά με το Brexit.

ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ Ο ΣΟΡΟΣ

 

O 86χρόνος Αμερικανός, με ουγγρική καταγωγή, Τζωρτζ Σόρος, ο άνθρωπος που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη θέση 46 των πλουσιότερων ανθρώπων στον Πλανήτη βρίσκεται σε πόλεμο με το Ντόναλντ Τραμπ. Αν σκεφτείτε πως τη δεκαετία του ’90 πτώχευσε την Τράπεζα της Αγγλίας, καταλαβαίνετε πως ο πόλεμος θα είναι αδυσώπητος.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ "ΔΟΝΤΙΑ" ΤΟΥ

 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε "έξω από τα δόντια" για τις κατηγορίες ότι η Ρωσία βοήθησε τον Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές και ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας εκβιάζουν τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ. 

ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

 

Ο Μγας ᾿Αθανσιος γεννθηκε κατ τ τος 295 μ.Χ. στν ᾿Αλεξνδρεια π Χριστιανος γονες. Ετυχε πιμελημνης κπαιδεσεως φιλοσοφικς κα θεολογικς. Κατ τ νεανικ του λικα συνδθηκε μ τν Μγα ᾿Αντνιο κα σκτευσε μαζ του στν ρημο.