16 Ιανουαρίου, 2017

ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2982

ερά Σύνοδος τς κκλησίας τς λλάδος πικοινωνε μαζί σας προκειμένου νά σς νημερώσει γιά σοβαρό πνευματικό ζήτημα, τό ποο πί πολλά τη πασχολε τήν ερά Μητρόπολη Ναυπάκτου καί γίου Βλασίου.

Η ΓΕΝΕΥΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

 

Ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα τις επόμενες μέρες μετά το πενθήμερο της διάσκεψης της Γενεύης για το Κυπριακό...Το πενθήμερο της διάσκεψης της Γενεύης για το Κυπριακό είναι πια παρελθόν αλλά έρχεται να προστεθεί -ως αναπόσπαστο μέρος- στην ιστορία της διαπραγμάτευσης του Κυπριακού.

ΣΦΟΔΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Πάνω από 30 νεκροί σε αντεπίθεση του ISIS. Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εξαπέλυσε το Σάββατο (14/1) μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση εναντίον τομέων που ελέγχει το συριακό καθεστώς στην πολιορκημένη πόλη Ντέιρ Εζόρ, όπου τουλάχιστον τριάντα αντιμαχόμενοι σκοτώθηκαν στις εχθροπραξίες.

ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ - 37 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

 

«Δεν έχει μείνει τίποτε, οι άνθρωποι σκοτώθηκαν μαζί με ολόκληρες τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους», λέει συγκλονισμένος αξιωματούχος - Το αεροπλάνο έπεσε πάνω σε 15 σπίτια ενώ εκτελούσε εμπορική πτήση- Ανήκε στην ACT Airlines, είχε ναυλωθεί από την Turkish Airlines και είχε προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ Η «ΠΡΟΣΦΟΡΑ» ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη συνέντευξή του στη Suddeutsche Zeitung δήλωσε πως εάν το ΔΝΤ αποχωρήσει από το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, τότε θα πρέπει αυτό να εγκριθεί εκ νέου από το γερμανικό Κοινοβούλιο.

“Η ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΟΝΟ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ”

 

«Εξόχως καταστροφικό λάθος» ήταν το άνοιγμα των συνόρων της Γερμανίας κατά την προσφυγική κρίση. Η Γερμανία άφησε «όλους αυτούς τους ανθρώπους» να μπουν στη χώρα, ανεξάρτητα από το πού προέρχονται. «Γνωρίζετε ότι αγαπώ τη Γερμανία, διότι ο πατέρας μου κατάγεται από την Γερμανία και δεν θα ήθελα να βρεθώ σε αυτήν την θέση».

ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Πέρασε και το τελευταίο άρθρο της συνταγματικής αναθεώρησης. Στις 19 Ιανουαρίου ξεκινά ο δεύτερος γύρος - Για τις 26 Μαρτίου ή τις 16 Απριλίου πηγαίνει το δημοψήφισμα - Καταργήθηκε το δικαίωμα στην πρόταση μορφής κατά της κυβέρνησης.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: «Το κάλεσμά μας να έλθουν μαζί μας είναι ανοικτό, αλλά είναι για τώρα, όχι για λίγο πριν τις εκλογές», δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά για την ομάδα Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη. Αναφερόμενη στον Ευάγγελο Βενιζέλο έκανε λόγο για «ρετρό δαφωνίες».

ΓΕΜΑΤΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Η ΕΛΛΑΔΑ;

 

Μία αποκάλυψη που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στην ελληνική οικονομία, για καλό αυτή τη φορά, έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια. Σε συνέντευξη του ο Γρηγόρης Στεργιούλης, τόνισε πως έχει δρομολογηθεί ήδη το σχέδιο εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε πολλά μέρη της χώρας, αποκαλύπτοντας και νούμερα που προκαλούν αίσθηση.

ΕΚΤΟΣ ΝΑΤΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Ένας αμυντικός εμπειρογνώμονας έκανε χθες μία αποκάλυψη προειδοποιώντας πως η Άγκυρα προχωρά ένα βήμα παραπέρα την αποχώρηση της από το ΝΑΤΟ.Μετά από τις απειλές του Ερντογάν πως θα κλείσει τη βάση του Ιντσιρλίκ, τόσο ΗΠΑ όσο και Βρετανία,μετακινούν οπλισμό και αεροσκάφη αλλά και στρατιώτες ενώ ο Βρετανός ΥΠΑΜ Sir Michael Fallon «εκτίμησε » την κατάσταση κατά τη διάρκεια ενημέρωσης από τον ΑΓΕΕΔ , στρατηγό Sir John Lorimar και τόνισε:

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΙΑΔΝΗ Ο ΒΙΚΤΩΡ

 

Για θυελλώδεις νοτιάδες μιλούν οι μετεωρολόγοι - Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από το βράδυ της Κυριακής - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν κατά τον Δ. Ζιακόπουλο - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ.

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΙΣ 3.500 ΕΥΡΩ ΖΗΤΑ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ

 

Αφορολόγητο στις 3.500 ευρώ ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και απαιτεί από την Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα.

ΤΟ ΤΡΙΠΛΟ ΚΥΜΑ ΣΟΚ ΤΗΣ MAY ΓΙΑ ΤΟ BREXIT

 

Εδώ και μήνες, η Μέι δέχεται πιέσεις για να αποκαλύψει τη στρατηγική της στις διαπραγματεύσεις που θα καθορίσουν τη μελλοντική σχέση ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.