14 Ιανουαρίου, 2017

Ο ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Η επόμενη μέρα της διάσκεψης της Γενεύης κυριαρχεί, πράγμα άλλωστε φυσικό, στην ειδησεογραφία των σημερινών ελληνοκυπριακών εφημερίδων. Όλες έχουν πρωτοσέλιδα κύρια θέματα και αναλυτικά ρεπορτάζ στις εσωτερικές σελίδες.

ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

 

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε σήμερα τη μεγαλύτερη επίθεσή των τελευταίων μηνών, κατά περιοχών που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, στην πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ της Συρίας.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΜΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ» Η ΣΥΡΙΑ

 

Η Συρία κατηγορεί το Ισραήλ για πυραύλους σε αεροδρόμιο στη Δαμασκό Προειδοποίησε το Τελ Αβίβ με αντίποινα για την «θρασύτατη επίθεση». O συριακός στρατός κατηγόρησε το Ισραήλ πως εκτόξευσε πυραύλους σε στρατιωτικό αεροδρόμιο νοτιοδυτικά της Δαμασκού και προειδοποίησε το Τελ Αβίβ για αντίποινα για την «θρασύτατη επίθεση».

ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ

 

Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σε κεντρικό σημείο στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό και συγκεκριμένα στην περιοχή Καφρ Σούσα, προκαλώντας το θάνατο και τον τραυματισμό μεγάλου αριθμού πολιτών.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 18ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

 

Η επόμενη μέρα στο Κυπριακό και το παρασκήνιο από τη Γενεύη μέχρι τη συνάντηση της 18ης Ιανουαρίου. Μπορεί  το επόμενο- επίσημο- βήμα στην πορεία με στόχο την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό να τοποθετείται την 18η Ιανουαρίου, οπότε θα γίνει η πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας, όπως αποφασίστηκε στη διάσκεψη της Γενεύης, το παρασκήνιο όμως είναι πλούσιο.

Ο ΦΙΓΙΟΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

Ο υποψήφιος της γαλλικής δεξιάς στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν θα αρνηθεί, σε περίπτωση που νικήσει, να υποδεχθεί περισσότερους πρόσφυγες, παρά τις εκκλήσεις της Γερμανίας για αλληλεγγύη, προειδοποίησε ο στενός συνεργάτης του Μπρουνό Λε Μερ.

ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Αυξημένη ήταν χθες η παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο.  «Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, είναι όλα κατοχυρωμένα με διεθνείς συνθήκες και βάσει αυτών οργανώνουμε τη στρατηγική μας», διευκρίνισε χθες το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Δ. Βίτσας, απαντώντας (Πρακτορείο 104,9) στην προχθεσινή γραπτή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ Χουσεΐν Μουφτούογλου περί ακαθόριστης κυριαρχίας σε «γεωγραφικούς σχηματισμούς» στο Αιγαίο.

Ο ΑΣΑΝΖ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΑΝ ΔΟΘΕΙ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΤΣΕΛΣΙ ΜΑΝΙΝΓΚ

 

Ο ιδρυτής του WikiLeaks, ο Τζούλιαν Ασάνζ, θα δεχόταν να εκδοθεί στις ΗΠΑ εάν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απένειμε χάρη στην Τσέλσι Μάνινγκ, πρώην μέλος των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που καταδικάστηκε διότι παρέδωσε πάνω από 700.000 εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα στον ιστότοπο, γνωστοποίησε ο τελευταίος αυτή την εβδομάδα.

Η MOODY'S ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 864 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ... ΠΑΛΙΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΗΣ

 

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's θα πληρώσει 864 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει τις διώξεις για τον ρόλο του στην εσφαλμένη εκτίμηση τίτλων ακινήτων, που συνέβαλε στο ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Για τρίτη ημέρα παραμένει χωρίς νερό ο Βόλος και τα προβλήματα των χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών οξύνονται ακόμη περισσότερο, αφού δεν υπάρχει νερό ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες της καθημερινότητας. Η πρωτοφανής κατάσταση στον Βόλο προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε χθες ένα εγκαταλελειμένο κτίριο σε μια πυκνοκατοικημένη συνοικία της Κωνσταντινούπολης με τον δήμαρχο να προειδοποιεί για την «παρακμή» της πλειονότητας των κτιρίων που οικοδομήθηκαν πριν από το 2000, μετέδωσαν τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

ΤΟ ΕΝΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΡΩΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Το ένα χαστούκι πίσω από το άλλο τρώει η Ελλάδα. Η δήλωση του Μαλτέζου Υπουργού Οικονομικών, Εντουαρντ Σικλούνα, προκαλεί αίσθηση και δείχνει τις πραγματικές προθέσεις των Ευρωπαίων. 

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΗ

 

«Η TPP είναι νεκρή. Δεν μπορώ να το επισημάνω με περισσότερη έμφαση», τόνισε ο σύμβουλος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Η TPP, ή μία πολυμερής συμφωνία παρόμοια με την TPP με άλλο όνομα, είναι κατηγορηματικά νεκρές», πρόσθεσε.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

 

Όχι μόνο θα υποστούν "ψαλίδισμα" στις συντάξεις με βάση τον νέο νόμο, όσοι ασφαλισμένοι βγουν τώρα, αλλά το χτύπημα θα είναι διπλό αν οι μειώσεις είναι μικρότερες του 20%, σε σύγκριση με το προηγούμενο καθεστώς, καθώς η προσωπική διαφορά θα είναι το ένα τρίτο του ποσού, δηλαδή το 33% σε σχέση με άλλους. 

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Σάλος προκλήθηκε μετά τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ότι η κυβέρνηση εξετάζει την κατοίκηση 28 μικρών νησιών στο Αιγαίο.