13 Ιανουαρίου, 2017

ΤΟ ΣτΕ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΑΠΠΑ

 

Τηλεοπτικές άδειες: Γιατί το ΣτΕ ακύρωσε το νόμο Παππά - Δημοσιεύθηκε σήμερα η πρώτη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ακυρώνεται ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

ΚΥΠΡΙΩΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ

 

Άλλος πέταξε το διαβατήριο κι άλλος έκλεψε την παράσταση τελικά. Γιατί ήταν πράγματι μια θεαματική πράξη αυτή του Γιώργου Περδίκη να σηκωθεί και έξαλλος να προκαλέσει τον Πρόεδρο να τον πακετάρει, αν τολμά, στην επόμενη πτήση.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΙΣ 28 ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ

 

Την αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσαν οι προθέσεις του υφυπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού, ο οποίος με επιστολή του στη Βουλή είχε προαναγγείλει σχέδιο περιβαλλοντικής και τουριστικής αξιοποίησης βραχονησίδων.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΚΩΦΩΝ

 

Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Συλλόγου Φίλων των Κωφών «Προφήτης Ζαχαρίας», στο ιερό παρεκκλήσιο του Συλλόγου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ

 

Ο Μητρ. Ναυπάκτου Ιερόθεος σε συνέντευξη στην δημοσιογράφο Μαίρη Ορφανίδου για την Εφημερίδα «Η Κιβωτός της Ορθοδοξίας», μίλησε μεταξύ άλλων για το μάθημα των θρησκευτικών, την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους, τις σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας.

ΠΙΟ ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

«Οι ΗΠΑ θα έπρεπε σίγουρα να είναι προσκεκλημένες και σε αυτό συμφωνήσαμε με τη Ρωσία», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αργά χθες Πέμπτη από τη Γενεύη, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που είναι προγραμματισμένες για τις 23 Ιανουαρίου στην πρωτεύουσα του Καζακστάν.

ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

 

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στην πρώτη σημερινή συνεδρίασή της για το 2017 δημοσίευσε επί έδρας τις αποφάσεις για τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, αποφάσεις οι οποίες αποτελούν κόλαφο για την Κυβέρνηση και ειδικά για τον τότε υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ -ΝΕΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ 18

 

Από ένταση φαίνεται πως στιγματίστηκε το προσωρινό κλείσιμο των εργασιών της πολυμερούς Διάσκεψης στη Γενεύη για το Κυπριακό. Σύμφωνα με πληροφορίες, Τουρκία και Βρετανία άσκησαν μια κλιμακούμενη πίεση προκειμένου να καταγραφούν άμεσα τα ερωτήματα για τα ζητήματα ασφάλειας.

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΦΕΡΝΕΙ “ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ” ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΠΟΥ ΒΓΗΚΕ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ

 

Στη Γενεύη άπαντες προσπαθούν υποτίθεται να βρουν “δίκαιη και βιώσιμη” λύση στο Κυπριακό και την ίδια στιγμή στο Αιγαίο, αλλά και στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου ο τουρκικός στόλος βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη για πρώτη φορά μετά από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

ΣΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΦΙΛΕΤΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

 

Στα χέρια της βουλγαρικής εταιρίας «Ultrastroy Eood», έναντι 3.100.700 ευρώ, θα περάσουν τέσσερα αγροτεμάχια στη Χαλκιδική, τα οποία βγήκαν στο... σφυρί από το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Πρόκειται για μια κατασκευαστική εταιρεία, η οποία αναδείχτηκε πλειοδότης κατά την διαγωνιστική διαδικασία από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Περίπου 2,5 μήνες μετά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πηγές, η διαδικασία της σύνταξης της απόφασης για τις τηλεοπτικές άδειες και αναμένεται να δημοσιοποιηθεί.

ΣΟΙΜΠΛΕ ΠΡΟΣ ΕΚΤ

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να αρχίσει τη διαδικασία τερματισμού της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης την οποία εφαρμόζει από φέτος, έκρινε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε μια συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευθεί και πρόσθεσε ότι κάθε αλλαγή πολιτικής αποτελεί μια σοβαρή πρόκληση.

"Η ΠΙΟ ΩΦΕΛΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ Η ΕΛΛΑΔΑ"

 

Όπως δήλωσε σήμερα, 12/1, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό, η χώρα μας είναι η μεγάλη ωφελημένη από τις χρηματοδοτήσεις για το προσφυγικό. 

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Οι πρόσφυγες, «παγιδευμένοι από τις απάνθρωπες πολιτικές της Ε.Ε.», κινδυνεύουν να παγώσουν μέχρι θανάτου στα ελληνικά νησιά εν μέσω του χιονιά, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΜΕ

 

Σε ποσοστά 8,96% για τους εργοδότες και 6,67% για τους εργαζόμενους καθορίζονται οι εισφορές κύριας ασφάλισης των δημοσιογράφων στον νέο Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ 100.000 ΘΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Η AMAZON

 

Η γιγάντια εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon.com Inc ανακοίνωσε σήμερα πως θα δημιουργήσει μέσα στους 18 επόμενους μήνες 100.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.