12 Ιανουαρίου, 2017

ΑΠΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ EΞΙ ΑΜΑΧΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

 

Έξι άμαχοι, οι τέσσερις από τους οποίους ήταν παιδιά, σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν σήμερα οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας στο Χαλέπι, παρά την κατάπαυση του πυρός που έχει τεθεί σε ισχύ εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Τη διεξαγωγή εκλογών σε περίπτωση που δεν επικυρωθεί από τη Βουλή η προτεινόμενη συνταγματική αναθεώρηση, προανήγγειλε αξιωματούχος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

 

Σε κρίσιμη καμπή μπαίνει από σήμερα, Πέμπτη (12/01/2017) το Κυπριακό, καθώς αρχίζει στη Γενεύη η πολυμερής Διάσκεψη για την Κύπρο, με την ατζέντα των διαπραγματεύσεων να περιλαμβάνει σε πρώτο πλάνο τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Μπορεί το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας να αποχαιρέτησε την Ελλάδα, αλλά τα προβλήματα παραμένουν στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά. Πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, ενώ διακοπές υπάρχουν και στην ηλεκτροδότηση.

ΕΜΠΛΟΚΗ CIA ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

 

Ένα δημοσίευμα βόμβα, και μία έρευνα που είναι εξαιρετικά αποκαλυπτική δημοσίευσε το Πανεπιστήμιο Carnegie - Mellon, λέγοντας πως από το 1946 αλλά και μέχρι το 2000,ενδεχομένως και αργότερα, η CIA, μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ, είχε ανάμειξη και άρα επηρέασε το αποτέλεσμα των εκλογών 45 χωρών ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ

 

Η Άγγελα Μέρκελ χαρακτήρισε το 2016 μια ταραγμένη χρονιά. Αλλά το 2017 μπορεί να είναι ακόμη πιο ταραγμένο. Κι αυτό, λόγω της διαδικασίας του Brexit και των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων (Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία, ίσως και Ιταλία) που απειλούν να επιβραδύνουν την πορεία της ΕΕ.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΚΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΚΟ

 

Ευρωπαϊκή βοήθεια, ύψους 481,9 εκατ. ευρώ, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και ανθρωπιστικής κρίσης έχει φτάσει από τις αρχές του 2015 στην Ελλάδα, από το συνολικό ποσό του 1,059 δισ. ευρώ που έχει δεσμευθεί έως το 2020.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

 

Εφόσον ο χάρτης που θα καταθέσει η τουρκοκυπριακή πλευρά στο εδαφικό είναι πάνω από 29,2%, δεν θα πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη για την Κύπρο, σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων για τις συνομιλίες.

ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

«Το παιχνίδι είναι πολύ χοντρό και γι αυτό θέλει μεγάλη προσοχή. Πίσω από τα κύματα της μετανάστευσης υπάρχουν και άλλα πράγματα, που είναι το ζουμί της όλης υπόθεσης. Οι ισλαμιστές δεν θέλουν μόνο να σκοτώνουν βάζοντας μπροστά τα κορόϊδα που στρατολογούν.