11 Ιανουαρίου, 2017

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ

 

Αγαπητοί Φίλοι του Ιστολογίου
Επειδή από χθες μετά την Ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την υπόθεση Σώρρα κάποιοι βιαστικοί και ανώνυμοι μπλογκερίστες του διαδικτύου έσπευσαν να αναρτήσουν επιστολή του Αρτέμη Σώρρα που είχε στείλει στην Ιερά Σύνοδο στις 9 Μαΐου 2012 και σχολιάζοντας πως η Εκκλησία βγήκε κερδισμένη από την υπόθεση Σώρρα τώρα γιατί αντιδρά;

ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΕΤ’ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

 

Με δυσκολίες συνεχίστηκαν χθες οι διακοινοτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη και στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Ιανουάριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ής Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΜΙΑΣ ΒΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Το Κυπριακό βρίσκεται στη πιο κρίσιμη φάση της ιστορίας του. Η όποια απόφαση, εάν προκύψει κάποια από τη Γενεύη όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις, θα ορίσει το μέλλον του τρισχιλιετούς ελληνικού πολιτισμού του νησιού, αλλά και θα έχει άμεσες συνέπειες για την Ελλάδα. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ;

 
H καπήλευση της εθνικής τραγωδίας και ο εμπαιγμός της ελληνικής ομογένειας της Νέας Υόρκης. Ποιοι και γιατί ευθύνονται για τον Αρτέμη Σώρρα; Ποιοι ολιγώρησαν και γιατί; Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....

 


ΕΠΩΔΥΝΟΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟΣ Ο ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ VW

  

Η γερμανική παροιμία "καλύτερο ένα τέλος με τρόμο παρά ένας τρόμος δίχως τέλος" φαίνεται να ισχύει και για την περίπτωση της Volkswagen που κατέληξε σε συμφωνία με την αμερικανική δικαιοσύνη για το Dieselgate.

ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

 

Για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι εξετάζει νέα μέτρα και μεταξύ άλλων την μείωση στο αφορολόγητο όριο το οποίο σήμερα κυμαίνεται από 8.636 έως 9.550 ευρώ ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του φορολογούμενου.

ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ

 

Το 1955 ξεκίνησε ο αντιαποικιακός, εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ, που έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο. Τότε, όσο διαρκούσε ο επικός αγώνας των Ελλήνων της Κύπρου εναντίον των αποικιοκρατών, οι Τούρκοι της Μεγαλονήσου όχι μόνο δεν συμμετείχαν σ’ αυτόν, αλλά ήταν και συνεργάτες των Άγγλων. Δεν ήταν με τους αγωνιστές της ελευθερίας, αλλά με τους σκλαβοκράτορες.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΑΧΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

 

Ο πόλεμος ΗΠΑ-Γερμανίας μαίνεται τα τελευταία χρόνια και οι αμερικανικές “επιχειρήσεις” εναντίον του Βερολίνου στοχεύουν πυλώνες της γερμανικής οικονομίας. Η αποκάλυψη του μέγα σκανδάλου της VW, “τσαλάκωσε” ανεπανόρθωτα την “ποιοτική” γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Συνολικούς ελέγχους των οικονομικών και φορολογικών στοιχείων της φαρμακοβιομηχανίας Novartis αλλά και υψηλόβαθμων στελεχών της διέταξε ο Οικονομικός Εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου με ερευνώμενα αδικήματα φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ

 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες καταφτάνουν στον Έβρο σταδιακά  και τοποθετούνται με προσοχή και στρατηγικά, οχήματα θωρακισμένα τύπου Cobra τα οποία διαθέτουν Metravib pilar V, επίσης αντίστοιχα, τοποθετούνται και στις ακτές της Μικράς Ασίας απέναντι από τα νησιά μας.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΜΕΡΚΕΛ-ΟΛΑΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

«Πυρετός» διεργασιών ενόψει της διάσκεψης της Γενεύης και ο Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. 

ΠΩΣ ΘΑ "ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ" ΤΑ ΧΡΕΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

 

Συνέντευξη στο ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ έδωσε ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου στην οποία μιλά για την κατάθεση νομοσχεδίου, μέχρι τέλος Ιανουαρίου, για «κούρεμα» δανείων χωρίς όριο, διαγραφή οφειλών προς το Δημόσιο πλην ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών.

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΩΝ 2 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 8 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ Η ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

 

«Οχι» στην έκδοση των -δύο πρώτων- Τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα τον περασμένο Ιούλιο, πρότεινε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, η εισαγγελέας του δικαστηρίου κυρία Βασιλική Θεοδώρου.

Η ΕΚΤ ΚΑΙ Η "ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΡΑΜΜΗ" ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ

 

'Όλοι γνωρίζουν ότι ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα όσον αφορά την δυνατότητα εξεύρεσης συμβιβαστικής -ήτοι πολιτικής- λύσης στα ζητήματα που συνδέουν την β' αξιολόγηση και το επόμενο βήμα για την αναδιάρθρωση του χρέους, που θα καθορίσει και τη στάση της ΕΚΤ.