10 Ιανουαρίου, 2017

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ


Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Ιανουάριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΝΤΕΡΟΤ

 

Όσες φορές επισκέπτεται κανείς το Ισραήλ, επιστρέφει πάντα με τα ίδια ερωτηματικά! Πώς είναι δυνατόν να συνυπάρχουν στην ίδια κοινωνία άνθρωποι με τόσο βαθιές πολιτισμικές, θρησκευτικές, κοινωνικές και πολιτικές διαφορές και να δημιουργούν ταυτόχρονα ένα κράτος, το οποίο με απλά λόγια αναπτύσσεται οικονομικά, παρά τις τεράστιες δαπάνες για την αμυντική θωράκιση της χώρας.

ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΛΕΥΚΟ ΚΛΟΙΟ

 

Στα λευκά έχει ντυθεί από το βράδυ της Δευτέρας η πρωτεύουσα, αλλά και οι περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ "ΒΑΣΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ"

 

"Δώστε σε όλους τους πολίτες ένα μέτριο, αλλά άνευ όρων εισόδημα, και αφήστε τους να συμπληρώνουν κατά βούληση με έσοδα από άλλες πηγές. Αυτή είναι η ιδέα του "βασικού εισοδήματος", η οποία κυκλοφορεί στα κείμενα και τις προτάσεις των πατέρων της οικονομικής επιστήμης και του ανθρωπισμού από τον 16ο αιώνα.

ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

 

Να δικαιολογήσει τους φονικούς βομβαρδισμούς στο ανατολικό Χαλέπι επιχείρησε ο Μπασάρ Αλ Άσαντ, μιλώντας σε δημοσιογράφους γαλλικών μέσων. Ο ηγέτης του καθεστώτος δήλωσε επίσης έτοιμος να διαπραγματευτεί για «τα πάντα» στις συνομιλίες που είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν στο Καζακστάν.

ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΕ ΤΟ 2017

 
Έτος τρόμου το 2017 για την Ευρώπη. Τα (υποθετικά;) σενάρια που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Η νέα χρονιά, το 2017, θα είναι ίσως η κρισιμότερη για το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΑΠΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΜΜΕ ΕΚΤΕΝΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ

 

Η πρώτη ημέρα των συνομιλιών της Γενεύης συνοδεύτηκε από πληθώρα έντυπων και ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων στη Βρετανία, με πληροφορίες για τη βρετανική εκπροσώπηση, ιστορικές αναδρομές στο Κυπριακό ζήτημα και εκτιμήσεις για τις προοπτικές συμφωνίας.

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»

 

Η οργάνωση «Συνύπαρξη και επικοινωνία στο Αιγαίο» ζήτησε από τον πρόεδρο των ξενοδόχων να ενεργοποιηθεί λόγω του χιονιά.

«ΟΧΥΡΩΝΕΤΑΙ» Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΡΩΣΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

Αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης τονίζουν ότι εξετάζουν προσεκτικά τη δίχως προηγούμενο διασπορά ψευδών ειδήσεων εν μέσω εκθέσεων των υπηρεσιών πληροφοριών σχετικά με ρωσικές απόπειρες επηρεασμού των ομοσπονδιακών βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

«ΣΥΝΟΔΟΣ» ΤΗΣ ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΜΕ ΛΕΠΕΝ AFD ΚΑΙ ΒΙΛΝΤΕΡΣ

 

Το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν και το γερμανικό AfD θα έχουν, μαζί με τον Χερτ Βίλντερς του ολλανδικού PVV, συνάντηση «κορυφής» στο γερμανικό Κόμπλεντς στο τέλος Ιανουαρίου, καθώς οι χώρες τους μπαίνουν σε τροχιά εκλογικής μάχης.

ΜΕ 20 ΔΙΣ ΚΕΡΔΟΣ “ΠΟΥΛΑΜΕ” ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;

 

Την περίοδο που όλοι οι “φίλοι και σύμμαχοι” προσπαθούσαν να πείσουν ότι το σχέδιο Ανάν είναι πολύ καλό, υπήρχε ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας που αντιστάθηκε και ενέπνευσε το λαό του. Το σχέδιο Ανάν απορρίφθηκε καθολικά…

Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Αδιαμφισβήτητο είναι από όλους ότι ο ελληνικός πολιτισμός είναι ο μεγαλύτερος στην ιστορία της ανθρωπότητας, και ότι εκ του λόγου αυτού εμείς οι Έλληνες είμαστε υπερήφανοι για την μοναδική προσφορά των προγόνων μας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στην Αθήνα επέστρεψε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, η πρωινή πτήση προς το νησί, στην οποία επέβαινε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΝΔΕΜΒΟΥΡΓΟ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ

 

Μετά την εποικοδομητική φορολογική συνεργασία με το γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας η κυβέρνηση επενδύει και σε φορολογική συνεργασία με το κρατίδιο του Βρανδεμβούργου. Αυτή εξετάσθηκε σε συνάντηση που είχε σήμερα η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου με τον αναπληρωτή πρόεδρο του γερμανικού αριστερού κόμματος Linke Axel Troost, καθώς και με την υφυπουργό Οικονομικών του Βρανδεμβούργου Daniela Trochowski.

ΠΡΩΤΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ

 

Η Βουλή των Ελλήνων έχει χρέος, έστω και μετά θάνατον, έστω και μετά από εξήντα χρόνια, να ανακηρύξει τους Αρχιεπισκό­πους Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χρύ­σανθον (Φιλιππίδην, 1881-1949) και Δαμασκηνόν (Παπανδρέου, 1890-1949) ΑΞΙΟΥΣ του έθνους, τον δε Χρύσανθον πρώτον αντιστασιακόν, διότι πρώτος αυτός προέβαλε αντίσταση κατά των Γερ­μανών, αμέσως μετά την είσοδό τους στην Αθήνα.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ SPD – DIE LINKE – ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ

 

Τα αριστερά κόμματα της Γερμανίας έχουν θέσει τους όρους για τον πιθανό σχηματισμό ενός συνασπισμού μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου σε μια προσπάθεια να μην επιτρέψουν στην Άγγελα Μέρκελ να είναι ξανά καγκελάριος.

«ΠΑΓΩΝΟΥΝ» ΤΑ ΧΡΕΗ ΕΩΣ 500 ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΔΕΗ

 

Σειρά μέτρων για το πάγωμα οφειλών μέχρι 500 ευρώ, κλιμακωτές και κατά περίπτωση ρυθμίσεις, αλλά και επανένταξη στο πρόγραμμα όσων έχασαν μια δόση ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ.

«ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ» ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΕΩΝ

 

Οι κατηγορίες ότι η Ρωσία προσπάθησε να επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές θυμίζουν κυνήγι μαγισσών, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, υπογραμμίζοντας ότι η Μόσχα δεν έχει εμπλακεί σε καμία κυβερνοεπίθεση εναντίον των ΗΠΑ.

ΘΑ ΚΑΤΟΙΚΗΘΟΥΝ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ;

 

Με ανακοίνωση ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, γνωστοποίησε την πρόθεση της κυβέρνησης να κατοικηθούν 28 μικρά νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο.