08 Ιανουαρίου, 2017

ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΟ

 

Για «τρομοκρατική επίθεση» κάνουν λόγο οι ισραηλινές αρχές σχετικά με περιστατικό σε δημοφιλή πεζόδρομο (Armon Hanatziv) απέναντι από την παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, όπου φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς.

Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΠΑΤΡΩΝ - ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ

 

Αποκαταστάθηκε λίγο μετά της 3.30 τα ξημερώματα η κυκλοφορία στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, μεταξύ των κόμβων Αιγίου και Καλαβρύτων, που είχε κλείσει από το απόγευμα του Σαββάτου λόγω χιονοπτώσεων και εκτροπής βαρέων οχημάτων, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί για ώρες, μεγάλος αριθμός οδηγών αυτοκινήτων και επιβατών.

Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ 39 ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ

 

Ο δράστης της πρωτοχρονιάτικης επίθεσης με 39 νεκρούς σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης ταυτοποιήθηκε και είναι ένας Ουζμπέκος τζιχαντιστής και μέλος του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρουν δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ «ΣΩΡΡΑ» ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΟΛΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

 

Να γιατί έχει δίκιο το "δέλτα" – Να γιατί το "δέλτα" είναι η λύση που περιμέναμε - Το «τελειωμένο» πολιτικό σύστημα υπεύθυνο για τις «τερατογεννέσεις».Τις τελευταίες μέρες έχει πάρει ιλιγγιώδη τροπή η υπόθεση της ειδεχθούς ανθρωποκτονίας της παιδοψυχολόγου Θώμης Κουμπούρα από τον -κατά καθομολόγηση του ιδίου-  Χρήστο Μπαλαντίνα, ο οποίος υπήρξε από τους πρωτεργάτες του πολιτικού εκτρώματος με την ονομασία «Ελλήνων Συνέλευσις».

Η ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΜΕΡΗ ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ !

 

Σενάρια τρόμου στο Κυπριακό...Κοστούμι για πενταμερή - Προαιρετική η παρουσία του Σ.Α. Πενταμερής θα είναι η Διάσκεψη της Γενεύης, στην έναρξη της οποίας στις 12 Ιανουαρίου θα παραστεί ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

ΔΙΧΑΖΟΝΤΑΙ OI ΗΠΑ

 

Αλλαγές εδώ και τώρα απαιτεί ο Ντόναλντ Τράμπ,ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα σε 13 μέρες.Λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν μπει και επίσημα στο Λευκό Οίκο ο νέος πρόεδρος ζήτησε να παραιτηθούν όλοι οι πρέσβεις.Αυτό δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση του Τράμπ να αλλάξει εντελώς την ώς τώρα εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ “ΕΞΩΣΗ” ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΒΑΣΗ!

 

Η Τουρκία πολλές φορές χρησιμοποιεί την απειλή του κλεισίματος της Βάσης του Ιντζιρλίκ για πολιτικές σκοπιμότητες.  Το ίδιο έκανε και πριν από λίγες μέρες.  Πολλοί αναλυτές θεωρούν απίθανη μια τέτοια ενέργεια, όμως η Βάση είχε κλείσει παλαιότερα επί κυβερνήσεως Ντεμιρέλ.

ΤΟΥ ΣΕΡΒΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ "ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ"

 

Στις 3.1.2017 ο Σέρβος Υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος η εκ μέρους της χώρας του αναγνώριση των Σκοπίων με το συνταγματικό τους όνομα, δηλαδή «Μακεδονία». Ο Σέρβος επίσημος ανέφερε  τα εξής:

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης τη Δευτέρα και την Τρίτη, 9 και 10 Ιανουαρίου, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Κλειστά σχολεία και στο Άργος Ορεστικό το διήμερο. Κλειστά τη Δευτέρα και στην Έδεσσα.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

 

Επιχειρησιακό οδηγό 17 σελίδων διένειμε η ΕΛ.ΑΣ στο προσωπικό επιβολής του νόμου και στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, στον οποίο τους ενημερώνει για  τον εντοπισμό και την αναγνώριση τζιχαντιστών, θρησκευτικά φανατισμένων, εξτρεμιστών, αναρχικών και τρομοκρατών. Φαίνεται πως οι Αρχές φοβούνται το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος, αρχικά, από μέλη του αναρχικού χώρου με αφορμή τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα.

Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία, οι οποίες εφαρμόζουν μεταρρυθμίσεις, πρέπει να κάνουν μια γιγαντιαία προσπάθεια για να τους επιτραπεί να έχουν 0,5% επί πλέον έλλειμμα στον προϋπολογισμό τους.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Τα σημάδια κατάρρευσης της τουρκικής οικονομίας είναι, κάθε μέρα και, πιο σαφή. Αφενός μεν η τουρκική λίρα έχει φτάσει σε ισοτιμία 3,59 ανά δολάριο και μόνον σήμερα σε μια μέρα έπεσε 2,5 %.

Η ΙΤΑΛΙΑ ΑΠΕΛΑΣΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

«Ενεργούμε με αποφασιστικότητα και ανθρωπιά: έχουμε σώσει πολλές ζωές, ΟΜΩΣ δεν μπορούμε να δεχθούμε από κανέναν να παραβιάζει τους νόμους. Γι’ αυτόν τον λόγο, πρέπει να επιταχύνουμε τις απελάσεις και τους  επαναπατρισμούς. Εργάζομαι για να καταλήξουμε σε συμφωνίες.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΩΤΑ