02 Ιανουαρίου, 2017

ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ Η ΠΡΩΤΗ Η ΑΜΕΡΙΚΗ;

 

Μολονότι δεν εντάσσεται στη άμεση (για μας) καυτήν επικαιρότητα, το σημαντικότατο κατωτέρω άρθρο ενός αυθεντικού εκπροσώπου της παραδοσιακής Αμερικής προβάλλει στην δημοσιότητα ένα υποκαίον από μακρού, ακατανόμαστο αλλά  δηλητηριώδες πρόβλημα.

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΡΟΜΟΣ ΜΕ ΣΥΡΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΒΟΜΒΑ

 

Ένας Σύρος είπε πως έχει πάνω του μια βόμβα και φώναξε «Αλάχου Άκμπαρ» (ο θεός είναι ο πιο μεγάλος) την ώρα που περνούσε σήμερα το πρωί από τους ελέγχους ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Αττάλειας στην Τουρκία και τέθηκε υπό κράτηση από την ασφάλεια του αεροδρομίου, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

ΠΟΣΟ ΒΙΩΣΙΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ;

 

Κατά την τελευταία μέρα του 2016 το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε την εκεχειρία που δρομολόγησε η ρωσοτουρκική πρωτοβουλία στη Συρία αλλά και τα σχέδια για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Σε ύφεση βρίσκεται πλέον ο χιονιάς που έπληξε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τα προβλήματα στην κυκλοφορία έχουν περιοριστεί στο ορεινό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

AΔΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ Η ΜΟΣΧΑ

 

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε και πάλι χθες τις αμφιβολίες του αναφορικά με τις κατηγορίες των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών για ενδεχόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι οποίες οδήγησαν τον Λευκό Οίκο να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ Η ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Η κατάπαυση του πυρός, που τέθηκε σε εφαρμογή από τα μεσάνυκτα στη Συρία, τηρείται συνολικά σήμερα από το καθεστώς και τους αντάρτες βάσει μιας συμφωνίας, η διαπραγμάτευση της οποίας έγινε υπό την αιγίδα της Ρωσίας και της Τουρκίας και η οποία προβλέπει την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για τα μπει ένα τέλος στον πόλεμο.

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ 2017 ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Όσον αφορά τη διαμάχη της Ε.Ε. με τη Βρετανία σχετικά με το Brexit θα υπάρξει σκληρό παζάρι διαπραγμάτευσης και δεν θα είναι κατώτερη από αυτήν του πλήρους μέλους.

ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗΣ

 

Η κυβέρνηση είναι αυτή που λαμβάνει αποφάσεις για τα θέματα που εκείνη θεωρεί ως ύψιστης προτεραιότητας, δηλώνει στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας στο ερώτημα αν έπρεπε να προηγηθεί συνεννόηση με τους θεσμούς στο θέμα των μέτρων στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων και του ΦΠΑ στα νησιά.

ΝΕΚΡΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ISIS ΣΤΟ ΙΡΑΚ

 

Επτά αστυνομικοί νεκροί και 17 τραυματίες από επίθεση που έκαναν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, κατά σταθμού ελέγχου της αστυνομίας κοντά στην πόλη Νατζάφ.