22 Οκτωβρίου, 2017

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟ DER SPIEGEL

 

Ένα άρθρο βόμβα δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο σε εκτενές του άρθρο αναλύει το γιατί αν ξεκινήσουν τώρα οι εχθροπραξίες μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, η Βορειοατλαντική συμμαχία δεν θα μπορέσει να νικήσει σε μια επίθεση από την Ανατολή.

Σε ένα απόρρητο έγγραφο με τίτλο «Προκαταρκτική έκθεση για την ενίσχυση της αποτρεπτικής και αμυντικής ικανότητας της συμμαχίας»αναλύονται τα σοβαρά προβλήματα στη διαχείριση των συνδέσεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. 

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, σύμφωνα με τους ειδικούς, απειλεί τις χώρες της Σκανδιναβίας και των χωρών της Βαλτικής.

Συγκεκριμένα, η προσοχή εστιάζεται στο γεγονός ότι η υποδομή μεταφορών των Ευρωπαϊκών χωρών δεν επιτρέπει τη μεταφορά μεγάλου αριθμού στρατευμάτων και εξοπλισμού, εάν κριθεί απαραίτητο, ενώ δεν υπάρχουν και αρκετές γέφυρες, ρυμουλκούμενα και τραίνα.

«Δεν υπάρχουν αρκετές εγγυήσεις ότι ακόμη και οι δυνάμεις ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ είναι σε θέση να γυρίσουν γρήγορα και να αντιδράσουν σε μακροχρόνιες εχθροπραξίες» γράφει χαρακτηριστικά ο Der Spiegel.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι όλα όσα μας λένε οι «ειδικοί» περί της δύναμης του ΝΑΤΟ είναι απλώς προπαγάνδα που αναμασάνε τα Δυτικά ΜΜΕ, τα οποία όμως τελικώς δεν έχουν καμιά εικόνα για την πραγματική κατάσταση στην περιοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: