14 Οκτωβρίου, 2017

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ


Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» για το πρόσφατο νομοθέτημα από τη Βουλή των Ελλήνων για την αλλαγή φύλου στα 15 έτη, τόνισε μεταξύ άλλων πως είναι «κάθετα αντίθετο με τη διδασκαλία της Εκκλησίας».

Συμπλήρωσε πως «είναι πράγματα πρόχειρα, εξυπηρετούν άλλους σκοπούς για τον αποπροσανατολισμό του λαού». Συγκεκριμένα, στην ερώτηση ποιες είναι οι σκέψεις του για την ψήφιση του νόμου για την αλλαγή φύλου στην ηλικία των 15 ετών.

Ο Μακαριώτατος είπε, πως «η Εκκλησία έχει τον κανονισμό της, έχει τους νόμους της, έχει τη διδασκαλία του Χριστού και προσπαθεί αυτό να διδάξει στον κόσμο και να εμποδίσει όταν αυτά παραλαβαίνονται».

Τόνισε πως «αυτή η επέμβαση στη ζωή του ανθρώπου είναι κάθετα αντίθετη με τη διδασκαλία της Εκκλησίας. Ως εκ τούτου δεν δεχθήκαμε, δεν υιοθετήσαμε αυτή την άποψη πολύ περισσότερο που δεν έχει ένα ελαφρυντικό που σαν άνθρωποι θα έπρεπε αν είμαστε πιο ελαστικοί».

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ακόμα πως «αν κάποιος άνθρωπος έχει κάποιο πρόβλημα γενετήσιο όπως άλλος έχει την καρδιά του, άλλος έχει τα νεφρά του.

Αν έχει ένα πρόβλημα και αντιμετωπιστεί ιατρικά και αυτή είναι η λύση που δίνουν, τότε τη σεβόμαστε, όλα τα άλλα είναι πράγματα πρόχειρα, εξυπηρετούν άλλους σκοπούς για τον αποπροσανατολισμό του λαού».

Όταν  ερωτήθη αν θα έλεγε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο να μην υπογράψει αυτό το νομοθέτημα, είπε «κοιτάξτε αυτά είναι πια πράγματα που ανάγονται σε άλλη σφαίρα. Είναι θέματα Συντάγματος, είναι θέματα τρόπου διοικήσεως». 

Υπογράμμισε επίσης ότι: «εμείς είμαστε σταθεροί σ' αυτά τα θέματα ότι δεν είναι σωστή αυτή η πορεία και αν υπάρχει κάποια περίπτωση που να συντρέχει ιατρικός λόγος, ψυχιατρικός αν θέλετε.

Η Εκκλησία πάντοτε αγαπάει όλους τους ανθρώπους και επομένως θα ήταν και προς αυτούς τους ανθρώπους πάντοτε στο πλευρό τους. Όλα τα άλλα είναι πρόχειρα και δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: