15 Οκτωβρίου, 2017

ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ!

 

Μετά τη Γαλλία και η Γερμανία τόνισε τη μεγάλη σημασία να μην τερματιστεί η συμφωνία για τα πυρηνικά με το Ιράν, “αδειάζοντας” κι εκείνη τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Τραμπ.

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο ότι «Η μεγάλη ανησυχία μου είναι πως αυτό που συμβαίνει με το Ιράν από την πλευρά των ΗΠΑ, δεν θα παραμείνει ένα ιρανικό ζήτημα αλλά πολλοί άλλοι στον κόσμο θα σκεφθούν το ενδεχόμενο να αποκτήσουν και εκείνοι πυρηνικά όπλα δεδομένου ότι τέτοιες συμφωνίες δεν τηρούνται. Και τότε τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα μεγαλώσουν σε έναν πολύ επικίνδυνο κόσμο».

Φυσικά ο Γερμανός εννοούσε και τη Βόρειο Κορέα, αλλά και άλλες χώρες που έχουν τη δύναμη και τη δυνατότητα να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα. Έτσι, ο Γερμανός Υπ.Εξ. κάλεσε τον Τραμπ να μην απορρίψει τη συμφωνία και να μην βάλει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ιδίων αλλά και των συμμάχων τους (δηλαδή την Ευρώπη). Με λίγα λόγια η Γερμανία φοβάται το ξέσπασμα πυρηνικού πολέμου με ευθύνη των ΗΠΑ.

Είναι η πρώτη φορά μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο που η Ευρώπη νιώθει ανασφάλεια κάτι από την Αμερικανική ομπρέλα, κι αυτό σίγουρα θα οδηγήσει σε τεράστιες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στο εγγύς μέλλον. Μην ξεχνάμε ότι και η Ρωσία θεωρεί κρίσιμης σημασίας την μη ακύρωση της συμφωνίας για τα πυρηνικά και δεν αποκλείεται να δούμε μελλοντική συμμαχία των τριών μεγάλων δυνάμεων κατά του Τραμπ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: