06 Αυγούστου, 2017

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΩΝΙΑΣ-ΗΠΑ

 

Το πολωνικό υπουργείο Άμυνας απειλεί να ακυρώσει μια σημαντική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την παράδοση των αεροπορικών και πυραυλικών αμυντικών συστημάτων Patriot εάν η Ουάσιγκτον συνεχίσει να αρνείται να μεταφέρει ορισμένες τεχνολογίες στη Βαρσοβία.

Οι απαιτήσεις διατυπώθηκαν σε επιστολή που απηύθυνε στις 15 Ιουλίου στον διευθυντή του Οργανισμού Συνεργασίας για την Ασφάλεια της Άμυνας των ΗΠΑ (DSCA).

Η επιστολή αυτή στάλθηκε μια εβδομάδα μετά την υπογραφή μνημονίου από τον Πολωνό υπουργό Άμυνας Αντόνι Μακιέβιτς και τον διευθυντή του DSCA, κ. Joseph Rixey, που δημιούργησε ένα σχέδιο δύο σταδίων για τις παραδόσεις των Patriot.

Το γράμμα αναφέρει ότι η Πολωνία επιθυμεί μερική μεταφορά της υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουν οι ΗΠΑ, καθώς η Πολωνία θέλει να ξεκινήσει την εγχώρια παραγωγή των πυραύλων, σύμφωνα με την έκθεση.

"Η μη τήρηση αυτών των διατάξεων θα οδηγήσει στην απόρριψη της προσφοράς αντιστάθμισης, η οποία θα οδηγήσει στη λήξη της διαδικασίας για την προμήθεια του προγράμματος Wisla Patriot", γράφει η επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: