09 Αυγούστου, 2017

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΡΩΣΙΑ Η Ε.Ε.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί τη διπλωματική διαμάχη μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον «διμερή» και η ΕΕ δεν θα πάρει θέση, διεμήνυσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μιλώντας στο sputnik.

Παρόλο που δεν είναι άμεση καταδίκη των αμερικανικών ενεργειών, η Ένωση διατηρεί ξεκάθαρα την απόστασή της. Στις 2 Αυγούστου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ νέες αντιρωσικές κυρώσεις, παρά τις διαμαρτυρίες των Ευρωπαίων ηγετών και επιχειρήσεων και τις φανερές επιφυλάξεις του.

Σε απάντηση, η Μόσχα αναγκάστηκε να υιοθετήσει μια σειρά από δικά της αντίποινα. Δεδομένου του πρωταρχικού ρόλου που διαδραμάτισαν η ΕΕ και τα κράτη μέλη της στο αρχικό κύμα των αντιρωσικών κυρώσεων το 2014, θα περίμενε κανείς να θα βρεθεί στο πλευρό των ΗΠΑ αυτή τη φορά.

Ωστόσο, ερωτηθείς για το  πως θα μπορούσε να επηρεάσει αυτό το ζήτημα την Ένωση, εκπρόσωπος της ΕΕ αποκάλεσε το ζήτημα «διμερές» και αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι παραπάνω.

Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι το μπλοκ δεν είναι πλέον πρόθυμο να ακολουθεί την πολιτική των ΗΠΑ στις διεθνείς σχέσεις, καθώς τα κράτη μέλη γνωρίζουν ότι ενδέχεται να χάσουν πολλά από τις κυρώσεις στη Ρωσία.


Δημοσίευση σχολίου