01 Αυγούστου, 2017

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΙΡΑΚ Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" ΞΕΛΑΣΠΩΣΕ ΤΟΝ ΜΠΛΕΡ


Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας απέρριψε αίτηση από έναν πρώην αρχηγό του στρατού του Ιράκ, τον στρατηγό Abdul Wahed Shannan Al Rabbat, ο οποίος προσπάθησε να ασκήσει ιδιωτική δίωξη κατά του Τόνι Μπλερ για τον πόλεμο του Ιράκ το 2003, έναν πόλεμο που στοίχισε ένα εκατομμύριο ζωές.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ηγετικό μέλος του Αμερικανικού συνασπισμού που εισέβαλε στο Ιράκ με το πρόσχημα ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής και είχε διασυνδέσεις με τρομοκρατικές ισλαμιστικές ομάδες.

Τώρα, όμως, φαίνεται ότι κανείς δεν θα αντιμετωπίσει τον δικαστικό έλεγχο για το ρόλο που διαδραμάτισε στον σχεδιασμό και την εκτέλεση της σύγκρουσης. Ο Μπους και ο Μπλερ ξεκίνησαν τον πόλεμο και δήλωσαν ότι το Ιράκ είχε όπλα μαζικής καταστροφής όμως τελικώς «ανακάλυψαν» ότι το Ιράκ δεν είχε τίποτα.

Ο Μπλερ ζήτησε συγγνώμη γι 'αυτό, όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι αποδεκτό, καθώς πολλοί άνθρωποι πέθαναν και έχασαν τις οικογένειές τους εξ αιτίας του. Η Βρετανική και γενικότερα η Δυτική δικαιοσύνη συνεχίζει να αποκρύπτει τα εγκλήματα που έγιναν σε εκείνο τον πόλεμο, όπως και θα κάνει και για όσα συμβαίνουν στην Υεμένη και στη Συρία. Γνωστή η συνταγή...


Δεν υπάρχουν σχόλια: