06 Αυγούστου, 2017

ΓΙΑ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΠΑΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ.Σε μία διαδρομή αντιστρόφως ανάλογη από εκείνη που είχε ακολουθήσει ο Κεμάλ Ατατούρκ επιχειρεί να βάλει την Τουρκία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρώτος παρέλαβε μία διαμελισμένη Οθωμανική Αυτοκρατορία και τη μετέτρεψε σε ένα δυτικού προτύπου κράτος, ονομάζοντας το κράτος αυτό Τουρκία. 

Ο δεύτερος ανέλαβε μία Τουρκία με πολλά προβλήματα, στα όρια του διαμελισμού, και επιχειρεί να τη μετατρέψει σε ένα οθωμανικού προτύπου κράτος. 

Σε αυτό θα πρέπει να προσμετρηθεί και το πάγωμα της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Μπορεί τον δρόμο να έκλεισαν οι 27, με μπροστάρη τη Γερμανία, ωστόσο την άρνηση να ακολουθήσει τη δημοκρατική διαδρομή επέλεξε ο ίδιος ο νεοσουλτάνος

Η Πανισλαμική Διάσκεψη
Μετά από τις εξελίξεις στην Ιερουσαλήμ, με τα μέτρα ασφάλειας που υιοθέτησε το Ισραήλ στις εισόδους της παλιάς πόλης, όπου βρίσκεται και το τρίτο ιερότερο τέμενος για τη μουσουλμανική κοινότητα (Αλ Άκσα), η προεδρεύουσα του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, Τουρκία, συγκάλεσε σύνοδο, η οποία και πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Αυγούστου. 

Από το βήμα της Συνόδου ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, κάλεσε όλα τα μουσουλμανικά κράτη μέλη της Διάσκεψης να αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης και μάλιστα στη βάση των χαρτών του 1967, αναγνωρίζοντας πέραν πάσης αμφιβολίας την κατοχή.

Όπου έχει επιβάλει το Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη. Το κοινό ανακοινωθέν των μελών του Οργανισμού της Ισλαμικής Διάσκεψης καταδίκασε, επίσης, το Ισραήλ για προβοκατόρικες ενέργειες. 

Κατηγορεί το Ισραήλ ότι παραβιάζει το ανθρώπινο δικαίωμα στην ανεξιθρησκεία εμποδίζοντας τους μουσουλμάνους, αλλά και τους χριστιανούς, αν και εμείς δεν έχουμε αντιληφθεί κάτι τέτοιο, να προσεύχονται απρόσκοπτα και να έχουν πρόσβαση στους ιερούς τους χώρους. 

Επίσης, κατηγορεί το Ισραήλ ότι επιχειρεί δημογραφική αλλοίωση της περιοχής και του πληθυσμού και προειδοποιεί πως, αν επαναληφθούν τέτοιες πρακτικές, ο Οργανισμός Ισλαμικών Κρατών θα απαντήσει ηχηρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: