12 Αυγούστου, 2017

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

 

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφάσισε να αναπτύξει τα συστήματα αεροπορικής άμυνας Patriot PAC-3 στις δυτικές περιοχές της, λόγω της πιθανής εκτοξεύσεως πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα στη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο νησί Γκουάμ.

Ο νέος επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας Itunori Onodar δήλωσε ότι το σύστημα αεράμυνας «θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα, λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα που συμβαίνουν».

Νωρίτερα, τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο στρατός της ΛΔΚ θα εκπονήσει ένα σχέδιο για πιθανή επίθεση πυραύλων στη βάση των ΗΠΑ στο νησί Γκουάμ στα μέσα Αυγούστου και θα το παρουσιάσει στον αρχηγό του κράτους Kim Jong-un.

Σε αυτή την περίπτωση, τα βλήματα θα πετάξουν μέσα από την επικράτεια της Ιαπωνίας. Εν τω μεταξύ καμία αλλαγή στον προγραμματισμό των ΗΠΑ δεν επέρχεται παρόλο που ώρα με την ώρα οι σχέσεις της με την Βόρεια Κορέα επιδεινώνονται ραγδαία.

Τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας θα αρχίσουν στις 21 Αυγούστου όπως έχει προγραμματιστεί, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βόρεια Κορέα ανταλλάσσουν απειλές για πόλεμο.

Τα ετήσια στρατιωτικά γυμνάσια αναμένεται να πραγματοποιηθούν όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά και θα αρχίσουν στις 21 Αυγούστου, δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Κρίστοφερ Λόγκαν, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: