07 Αυγούστου, 2017

ΚΑΙΕΙ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΠΑ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ


Ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στα ανθρωπιστικά ζητήματα στην Υεμένη, Jamie McGoldrick, δημοσίευσε μια έκθεση στην οποία καταδικάζει τις αναφερόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων στο Κυβερνείο του Saada.

Σε μια από τις επιθέσεις την Παρασκευή, καταστράφηκε οικιστικό σπίτι, σκοτώνοντας έξι παιδιά και τρεις γυναίκες που δήλωσαν ότι είναι μέλη της ίδιας οικογένειας σε αυτό που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μια αεροπορική επιδρομή συνασπισμού με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία. Σε ένα άλλο περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες, πολίτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε επίθεση σε ιδιωτικό όχημα.

Λέγοντας ότι «ανησυχεί βαθύτατα για τις αναφορές αεροπορικών επιθέσεων εναντίον αμάχων», οι οποίες είναι «ένα παράδειγμα της βιαιότητας όπου διεξάγεται η σύγκρουση», ο αξιωματούχος του ΟΗΕ καταλήγει ότι «όλα τα μέρη στη σύγκρουση συνεχίζουν να δείχνουν αδιαφορία για την προστασία των αμάχων».

Τα Ηνωμένα Έθνη εντέχνως αναφέρουν ότι επικεφαλής του συνασπισμού είναι η Σαουδική Αραβία, αποφεύγοντας να αναφέρει ότι σε αυτό το συνασπισμό συμμετέχουν οικονομικά, υλικά και στρατιωτικά οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία. Οι δύο χώρες, δηλαδή, που κουνάνε το δάχτυλο στη Ρωσία και τον Άσσαντ για τα όσα ψευδώς τους κατηγορούν ότι συμβαίνουν στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: