05 Αυγούστου, 2017

ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟ ΣΤΗ Δ. ΘΡΑΚΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Σε απίστευτη καταγγελία και αποκάλυψη προχώρησε η γνωστή ιστοσελίδα tourkikanea.gr σχετικά με την ρητορική που χρησιμοποιεί το Τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Παιδείας σε σχέση με την Θράκη μας. Είναι γνωστό ότι όταν στην Τουρκία μιλούν για τη Δυτική Θράκη δεν γίνεται αναφορά στην Ελλάδα, καθώς θεωρείται “ιδιαίτερη” περίπτωση.

Όμως η αποκάλυψη που κάνει η ιστοσελίδα, δείχνει ότι η Τουρκία πάει πολύ πιο μακριά την προπαγάνδα της. Το Τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Παιδείας φέτος το καλοκαίρι διοργανώνει στο Ικόνιο ένα σεμινάριο για δασκάλους οι οποίοι θα διδάξουν “στις Ευρωπαϊκές χώρες και στην Δυτική Θράκη”.

Πρόκειται για επίσημη διατύπωση που χρησιμοποιεί το επίσημο Τουρκικό κράτος. Στην ουσία διαχωρίζει την Δυτική Θράκη από τις Ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες ανήκει κι η Ελλάδα, και άρα και η Δυτική Θράκη. Και μάλιστα αυτή η φράση επαναλαμβάνεται δύο φορές μέσα στο κείμενο.

Η προπαγάνδα ποτέ δεν είναι τυχαία. Η Τουρκία υποδαυλίζει συνεχώς μια αλυτρωτική ρητορική και επιχειρεί να δημιουργήσει πολεμικό κλίμα στην περιοχή και η Ελλάδα δεν θα πρέπει να επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο. Η Θράκη μας κινδυνεύει και η Ελλάδα θα πρέπει να το αντιληφθεί αυτό και να πράξει όσα χρειάζονται για την προστατεύσει πριν να είναι πολύ αργά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: