08 Αυγούστου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (8/8/2017)

 

Ελλάδα:Τέσσερις χειροβομβίδες βρήκε μία 61χρονη στο οικόπεδό της στην περιοχή Πετρωτό της Πάτρας. Όπως διαπιστώθηκε, ήταν βρετανικής κατασκευής, αμυντικού τύπου και χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Νέα σεισμική δόνηση, 4,3 βαθμών σημειώθηκε στις 04:46 το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Κω. Η δόνηση έγινε αισθητή στους κατοίκους του νησιού χωρίς να προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία.

Ως προσωπική χαρακτήρισε την απόφασή του να εξαγοράσει τη στρατιωτική του θητεία ο υπουργός Παιδείας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, κάνοντας λόγο για απόπειρα «δολοφονίας χαρακτήρα», την οποία απέδωσε στο «αδιέξοδο της αντιπολίτευσης».

Χωρίς ενεργό μέτωπο, πλήρως οριοθετημένη και με μικρές μόνο εστίες μέσα στην καμένη έκταση, παραμένει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή στα Κύθηρα. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 83 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Με αφορμή τις προστριβές υπουργών, την κόπωση του κυβερνητικού σχήματος μετά τη δεύτερη αξιολόγηση και εν όψει της επερχόμενης τρίτης, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για άμεσες αποφάσεις πριν από τη ΔΕΘ.

Κόσμος: Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα του τυφώνα Νόρου στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στο νησί Χονσού, το πρωί της Τρίτης.

Μία ακόμα κίνηση τακτικής από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, ο οποίος φαίνεται να προσαρμόζει τις αποφάσεις του στις εξελίξεις και κυρίως στις διεθνείς αντιδράσεις. Ο Μαδούρο ανακοίνωσε τη «συνύπαρξη» της Συντακτικής Συνέλευσης με τη Βουλή που εξελέγη το 2015. Σε διαφορετικούς χώρους.

Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι παραμένει τελικά στη θέση του, παρά τις διαφορές σχετικά με το νέο δεοντολογικό κώδικα για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Συναγερμός» έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη για μολυσμένα αυγά προέλευσης Ολλανδίας. Εκτός από την Ολλανδία, έχουν πληγεί επίσης Γερμανία, Ελβετία και Σουηδία -όπου εκατομμύρια αυγά αποσύρθηκαν και καταστράφηκαν-, ενώ Γαλλία και Βρετανία επλήγησαν με την σειρά τους από την κρίση που έχει ξεσπάσει.

Από το γήπεδο γκολφ του στο Νιου Τζέρσεϊ όπου βρίσκεται εδώ και 3 ημέρες -και όπου αναμένεται να παραμείνει δύο εβδομάδες- ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να στείλει στους αμερικανούς πολίτες το μήνυμα ότι εργάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς.

Οικονομία:Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η έλλειψη προσωπικού που σημειώθηκε στις βρετανικές επιχειρήσεις τον Ιούλιο, λόγω της αποχώρησης υπαλλήλων που είναι υπήκοοι χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά από το δημοψήφισμα, ανακοίνωσε οργάνωση που εκπροσωπεί γραφεία εύρεσης εργασίας.

Μία ακόμα επιβάρυνση για 250 χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους έρχεται τον Σεπτέμβριο, καθώς το υπουργείο Εργασίας και ο ΕΦΚΑ στέλνουν ειδοποιητήρια με τις εισφορές για επικούρηση και εφάπαξ.

Ρεκόρ κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς για οφειλέτες του Δημοσίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, τον Ιούνιο το ποσοστό των οφειλετών που βρίσκονταν αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης έφτασε το 59,14% του συνόλου των φορολογούμενων, στους οποίους μπορούν να επιβληθούν τέτοια μέτρα.

Επιλεκτική ανάγνωση και παρουσίαση στατιστικών στοιχείων, με στόχο την παραπληροφόρηση και την εξυπηρέτηση της αντιπολιτευτικής της τακτικής, καταλογίζει στη ΝΔ το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στα 5,134 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν στο τέλος Ιουνίου εφέτος οι υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Από το συνολικό ποσό, τα 3.881,9 εκατ. ευρώ αφορούν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές, κυρίως προς προμηθευτές και το 1.252,3 εκατ. ευρώ σε εκκρεμείς επιστροφές φόρων.

Αθλητισμός:Είκοσι τρία λεπτά στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά για την Μπαρτσελόνα να πετύχει τρία γκολ και να φτάσει στην εύκολη νίκη με 5-0 επί της Σαπεκοένσε στο «Νόου Καμπ».

Η φιλική αναμέτρηση με την βραζιλιάνικη ομάδα, η οποία αφανίστηκε πριν από 9 μήνες στην αεροπορική τραγωδία της Κολομβίας, έδωσε την ευκαιρία στον Ερνέστο Βαλβέρδε να δοκιμάσει σε μεγάλο βαθμό την ενδεκάδα που θα στηριχτεί τουλάχιστον στο ξεκίνημα της περιόδου εντός κι εκτός των συνόρων.

Και τυπικά ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ είναι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, καθώς ο Ελληνας πορτιέρε εξασφάλισε και τυπικά την ελευθερία του από τον ΠΑΣ Γιάννινα και το απόγευμα της Δευτέρας, υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με τους «ασπρόμαυρους», με οψόν ανανέωσης από τον «Δικέφαλο» εφόσον μείνει ευχαριστημένος από την παρουσία του 28χρονου.

Παίκτης του Ολυμπιακού με κάθε επισημότητα είναι από το απόγευμα της Δευτέρας ο Γκιγιόμ Ζιλέ, ο οποίος μάλιστα στις πρώτες δηλώσεις του δεσμεύτηκε να δώσει όλο του το είναι για να συμβάλλει κι αυτός στις επόμενες μεγάλες επιτυχίες της νέας ομάδας του. «Θυμάμαι πολύ καλά τους οπαδούς μας...» είπε με νόημα ο Βέλγος που όπως έγινε γνωστό υπέγραψε για 2+1 χρόνια με την ομάδα του Πειραιά.

Στην τελική ευθεία μπήκε πλέον η μεταγραφή του Γκιγιόμ Ζιλέ στον Ολυμπιακό. Ο 33χρονος Βέλγος διεθνής μέσος έφτασε στην Αθήνα λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να ολοκληρώσει τη συμφωνία του με τους «ερυθρόλευκους». Ο Ζιλέ θα περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και θα μεταβεί στα γραφεία της ΠΑΕ, προκειμένου να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Ο Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου, πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, παραχώρησε συνέντευξή Τύπου στην οποία μίλησε και για την υπόθεση Νεϊμάρ, αφήνοντας αιχμές για την απόφαση του Βραζιλιάνου να «μετακομίσει» στη Παρί Σεν Ζερμέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: