07 Αυγούστου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (7/8/2017)

 

Ελλάδα:Στη διάσωση και περισυλλογή 54 προσφύγων, οι οποίοι επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών, προχώρησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι λιμενικές αρχές.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στη δασική περιοχή Κάτω Πλατάνι, στα Λιμενάρια Θάσου. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 18 ατόμων και δύο εναέρια μέσα.

Περισσότερα από 15.000 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης έχουν καεί από την πυρκαγιά που μαίνεται στα Κύθηρα. Η δημοτική αρχή καταγγέλλει ελλείψεις, οι Αρχές «δείχνουν» τους ισχυρούς ανέμους, τις μορφολογικές ιδιαιτερότητες και την ανάγκη τα εναέρια μέσα να αποσύρονται για ανεφοδιασμό.

«Ο κύβος ερρίφθη, ο δρόμος για τη συγκρότηση της νέας μεγάλης παράταξης είναι ανοιχτός» δηλώνει η Φώφη Γεννηματά σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Χαρακτηρίζει καλοδεχούμενη την υποψηφιότητα Καμίνη, ξεκαθαρίζοντας ότι οι εξελίξεις τρέχουν και δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις.

Έξι κλιματιζόμενες αίθουσες του δήμου Αθηναίων είναι ανοικτές, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, έως και την Παρασκευή 11 Αυγούστου, από τις 8 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ, για όλες τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Κόσμος:Βαρύτατη είναι ποινή που πρότεινε ο εισαγγελέας για τον 48χρονο Τζέι Λι, κληρονόμο της αυτοκρατορίας της Samsung. O δικαστικός λειτουργός πρότεινε την καταδίκη του Λι σε κάθειρξη 12 ετών για δωροδοκία και κατάχρηση στο οικονομικό σκάνδαλο που γκρέμισε την τέως πρόεδρο της Νοτίου Κορέας.

«Αισχρό και προσβλητικό» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, δημοσίευμα των New York Times που υποστηρίζει ότι ο αμερικανός πολιτικός θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020.

H Συντακτική Συνέλευση επρόκειτο να φέρει την ειρήνη στη Βενεζουέλα, όπως τουλάχιστον υποσχέθηκε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο. Όμως η μίνι εξέγερση σε στρατιωτική μονάδα της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, με δύο νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, αποδεικνύει το αντίθετο.

Η Βρετανία θα χρειαστεί να συνεχίσει τις πληρωμές στην Ευρωπαϊκή Ένωση για μακροπρόθεσμα προγράμματα τουλάχιστον μέχρι το 2020, ακόμα και μετά την αποχώρησή της από την Ένωση, δήλωσε ο Γκίντερ Έτινγκερ, επίτροπος προϋπολογισμού της ΕΕ στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Ένοπλοι σκότωσαν 11 άτομα και τραυμάτισαν 18 σε εκκλησία στη νοτιοανατολική Νιγηρία την Κυριακή, σε μια επίθεση που ξεκίνησε από μια διαμάχη μεταξύ των μελών μιας τοπικής κοινότητας, δήλωσαν οι αρχές.

Οικονομία:Σε αναζήτηση μαθηματικού τύπου υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων συνεχίζει να βρίσκεται το υπουργείο Εργασίας ύστερα από 2,5 χρόνια αδυναμίας έκδοσής τους. Οι αιτήσεις αγγίζουν τις 118 χιλιάδες με την αναμονή να ξεπερνά πλέον τα 4 χρόνια.

Ανοίγουν οι προσφορές για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ. Είναι ο δεύτερος διαγωνισμός για την απόκτηση του συγκεκριμένου ποσοστού με το ΤΑΙΠΕΔ να έχει τώρα το 31% και τα Ελληνικά Πετρέλαια το υπόλοιπο 35%.

«Στο επίπεδο της οικονομίας υπάρχουν σαφή σημάδια ότι το κλίμα αναστρέφεται, η οικονομική ανάκαμψη επιταχύνεται, οι προοπτικές βελτιώνονται» ισχυρίζεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Ο ρόλος Σόιμπλε στην κορύφωση της ελληνικής κρίσης, ο αγώνας ενός Γερμανού να χτίσει σπίτι στην Ελλάδα και η περίπτωση ενός ετοιμοθάνατου Έλληνα, ο οποίος έκανε τα πάντα για να λάβει η σύζυγός του σύνταξη χηρείας.

Επίθεση εξαπολύει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση μετά τις ανακοινώσεις για νέα χαλάρωση των capital controls, με τη ΝΔ να μιλά «για κενές περιεχομένου διαβεβαιώσεις ότι οι περιορισμοί άμεσα θα εξαλείφονταν» και το ΠΑΣΟΚ ειδικά σε ό,τι αφορά την αύξηση του μηνιαίου ποσού ανάληψης μετρητών να βλέπει «μία ακόμη εξαπάτηση από την κυβέρνηση Τσίπρα».

Αθλητισμός: Ο Γκιγιόμ Ζιλέ αγωνίστηκε με τη Ναντ στην πρεμιέρα του γαλλικού πρωταθλήματος, ωστόσο ο ίδιος έδωσε συνέχεια στην υπόθεση της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό.Ο 33χρονος Βέλγος μέσος, ρωτήθηκε σχετικά αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με τη Λιλ και τόνισε με έμφαση: «Θέλω να πάω στον Ολυμπιακό».

Στο... κόκκινο η «ρουλέτα των πέναλτι». Η Άρσεναλ ξεκινά τη νέα σεζόν με τον πρώτο εγχώριο τίτλο στην Αγγλία, καθώς πανηγύρισε στο «Γουέμπλεϊ» το τρόπαιο του Super Cup Αγγλίας (Community Shield) επικρατώντας της Τσέλσι με 4-1 στα πέναλτι (1-1 ο αγώνας στο 90λεπτο).

Στην Β΄ κατηγορία του τουρκικού πρωταθλήματος θα συνεχίσουν την καριέρα τους οι Γιώργος Σαμαράς και Μιχάλης Σηφάκης. Οι δύο Έλληνες παίκτες φέρεται να έδωσαν τα χέρια με τους ανθρώπους της Σάμσουνσπορ και σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από τη γειτονική χώρα εντός της ημέρας αναμένεται να βρεθούν στην Σαμσούντα για να μπει στην τελική ευθεία η υπόθεση των μεταγραφών τους.

Η ατυχία έπληξε τον Γιώργο Γιακουμάκη και γενικότερα την ΑΕΚ, ενώ προετοιμάζεται για τις αναμετρήσεις με τη Μπριζ. Ο νεαρός επιθετικός υπέστη θλάση δεξιού τετρακέφαλου στη σημερινή προπόνηση δημιουργώντας έναν σοβαρό «πονοκέφαλο» στον Μανόλο Χιμένεθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: