06 Αυγούστου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (6/8/2017)

 

Ελλάδα:Συνεχίζεται η μάχη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή εθελοντών για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που μαίνεται στα Κύθηρα από την Παρασκευή. Το νησί έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Για άλλη μία νύχτα παλεύουν Πυροσβεστική και κάτοικοι με τις φλόγες στα Κύθηρα, καθώς οι δυνατοί άνεμοι αναζωπύρωσαν το απόγευμα τις εστίες στην περιοχή Πιτσινάδες του Μυλοπόταμου.

Η φωτιά πλησίασε και οικισμούς και εκκενώθηκαν προληπτικά Αραίοι και Μυλοπόταμος. Επικρίσεις από τις τοπικές Αρχές για τον συντονισμό των εναέριων μέσων, «δεν μπορούν να μείνουν στο αεροδρόμιο» απαντά η Πυροσβεστική. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το νησί.

Συνελήφθη 24χρονος κατηγορούμενος ως υπαίτιος πρόκλησης δεκαέξι πυρκαγιών από πρόθεση σε αγροτοδασικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους στην Αττική. Ο νεαρός κατηγορείται για φωτιές στην Πεντέλη, την Ανθούσα και τον Γέρακα μεταξύ 14ης Μαρτίου και 1ης Αυγούστου 2017.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος τόνισε πως δεν θα δοθεί νέα παράταση μετά τις 7 Σεπτεμβρίου για την υποβολή αντιρρήσεων επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα διαψεύδει διαρκώς με τις πράξεις της ότι είναι δήθεν φιλική στις επενδύσεις, όπως εσχάτως δηλώνει. Στην πραγματικότητα είναι εχθρός της ιδιωτικής πρωτοβουλίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Κόσμος:Ήταν ζήτημα χρόνου να «ξηλωθεί» από τον Μαδούρο η Γενική Εισαγγελέας της Βενεζουέλας, ένα πρόσωπο πιστό στον Τσάβες, αλλά με ισχυρές επιφυλάξεις για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στη χώρα. 

Η Λουίσα Ντίας παύθηκε από την πανίσχυρη Συντακτική Συνέλευση. Η Βρετανία είναι έτοιμη να καταβάλει έως και 40 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Telegraph, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Ομόφωνα αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβάλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Βορείου Κορέας μετά τις δύο πρόσφατες πυραυλικές δοκιμές της Πιόνγκγιανγκ. Mε τα νέα μέτρα επιβάλλονται περαιτέρω περιορισμοί σε εμπόριο και επενδύσεις ενώ πλήττονται και εννέα στελέχη της κρατικής μηχανής όπως και τέσσερις επιχειρηματικές οντότητες.

Ήταν μόνο μία βουλευτής των γερμανών Πρασίνων στο κρατιδιακό Κοινοβούλιο της Κάτω Σαξονίας (πρωτεύουσα, Αννόβερο) που τελικά άλλαξε γνώμη και πήγε στους Χριστιανοδημοκράτες.

Έγινε έτσι το πρώτο κομμάτι ενός ντόμινο που πέφτει από το πουθενά, κάνει το κρατίδιο να γλιστρά από τα χέρια του SPD και τον Μάρτιν Σουλτς να ζει νέο απανωτό «μίνι Βατερλώ» όσο η μεγάλη κάλπη για την καγκελαρία πλησιάζει και τα ποσοστά του έχουν πέσει δραματικά.

Τη σύλληψη ενός 30χρονου ανακοίνωσε η ιταλική αστυνομία, θεωρώντας τον ύποπτο για απαγωγή μίας 20χρονης Βρετανίδας στο Μιλάνο, η οποία εργαζόταν ως μοντέλο, με την απειλή να την «πουλήσει σε δημοπρασία στο Ίντερνετ» εάν δεν του πληρώνονταν λύτρα. Η κοπέλα έχει αφεθεί ελεύθερη.

Οικονομία:Ο ρόλος Σόιμπλε στην κορύφωση της ελληνικής κρίσης, ο αγώνας ενός Γερμανού να χτίσει σπίτι στην Ελλάδα και η περίπτωση ενός ετοιμοθάνατου Έλληνα, ο οποίος έκανε τα πάντα για να λάβει η σύζυγός του σύνταξη χηρείας.

Επίθεση εξαπολύει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση μετά τις ανακοινώσεις για νέα χαλάρωση των capital controls, με τη ΝΔ να μιλά «για κενές περιεχομένου διαβεβαιώσεις ότι οι περιορισμοί άμεσα θα εξαλείφονταν» και το ΠΑΣΟΚ ειδικά σε ό,τι αφορά την αύξηση του μηνιαίου ποσού ανάληψης μετρητών να βλέπει «μία ακόμη εξαπάτηση από την κυβέρνηση Τσίπρα».

Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει ότι υπεγράφη σύμβαση με την OTP Banka Srbija a.d. Novi Sad («OTP Serbia») για την πώληση του 100% των θυγατρικών της ΕΤΕ στη Σερβία - Vojvodjanska Banka AD («VOBAN») και NBG Leasing doo - και ενός χαρτοφυλακίου δανείων εταιρικών πελατών που δραστηριοποιούνται στη Σερβία. Το συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται σε 125 εκατ. ευρώ.

«Η πορεία προς την πλήρη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών συνεχίζεται με τον ίδιο μεθοδικό τρόπο, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που έχουμε δημοσιεύσει ήδη από τις 15 Μαΐου, για να προσφέρουμε σταθερό έδαφος όσον αφορά τη διαφάνεια και τις προσδοκίες πολιτών.

Και επιχειρήσεων σχετικά με αυτό το θέμα» τονίζει το ΥΠΟΙΚ απαντώντας στα επικριτικά σχόλια της Αντιπολίτευσης. Υπενθυμίζει τα βασικά στάδια της διαδικασίας και εξηγεί γιατί επέλεξε την προσαρμογή των αναλήψων σε μηνιαία βάση και πώς διευκολύνονται οι επιχειρήσεις.

Νέα πλήγματα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων προϊόντων, κατάσχοντας ακόμη και συσκευασμένες αμπούλες αερίου «γέλιου», πέτυχε το ΣΔΟΕ σε ελέγχους που πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες στη Ρόδο, στην Κω και στη Ζάκυνθο.

Αθλητισμός:H Μπάγερν Μονάχου αναδείχθηκε η νικήτρια στο Σουπερ Καπ Γερμανίας μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι (5-4) καθώς η κανονική διάρκεια του τελικού βρήκε την πρωταθλήτρια ισόπαλη 2-2 με τη Ντόρτμουντ του αρχηγού της Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Την ήττα με 3-1 γνώρισε η Αθλέτικ Μπιλμπάο από τη Λίβερπουλ, σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο Δουβλίνο. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού παρουσίασε αρκετές αδυναμίες, σε αντίθεση με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που πραγματοποίησε και πάλι εξαιρετική εμφάνιση και προηγήθηκε στο σκορ με πέναλτι του Φιρμίνο στο 21'. Την πρώτη του γνωριμία με τους εκστασιασμένους οπαδούς της Παρί Σεν Ζερμέν είχε ο Νεϊμάρ.

Η γαλλική ομάδα «έσπασε τα ταμεία της» για να τον αγοράσει από την Μπαρτσελόνα με το μυθικό ποσό των 222 εκ. ευρώ και ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης όλων των εποχών έκανε την εμφάνισή του στο «Παρκ ντε Πρενς», λίγη ώρα πριν την πρεμιέρα των «πρωτευουσιάνων» στη νέα σεζόν, με την Αμιέν.

Η μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν με το ασύλληπτο ποσό-ρεκόρ των 222 εκατ. ευρώ, έκανε πολλούς να αναρωτηθούν πόσο θα κόστιζαν σήμερα κορυφαίοι πρωταθλητές του παρελθόντος.Οι μεγαλύτεροι πρωταθλητές όλων των εποχών.

Ο Νεϊμάρ δεν έκανε, το ντεμπούτο του με την Παρί Σεν Ζερμέν, στην προγραμματισμένη πρεμιέρα της κόντρα στην Αμιέν για την γαλλική Ligue 1. Όπως αναφέρουν ισπανικά και γαλλικά ΜΜΕ, η μεταγραφή έχει ολοκληρωθεί, αλλά λείπει ένα έγγραφο για την έγκριση του συμβολαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: