05 Αυγούστου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (5/8/2017)

 

Ελλάδα: Ένας άνδρας έχασε την ζωή του από την κατάρρευση οροφής κτιρίου, που βρίσκεται στην χερσαία ζώνη του παλιού λιμανιού της Πάτρας. Ο άνδρας που έχασε τη ζωή του είναι αλγερινής υπηκοότητας και φέρεται να είχε πάει στο συγκεκριμένο σημείο.

Προκειμένου να φορτίσει το κινητό του τηλέφωνο. Άνδρες της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων μέσα στο κτίριο.

Φωτιά ξέσπασε στο Γαλάτσι, σε υπαίθριο χώρο κοντά στην οδό Μάρκου Μπότσαρη στο Γαλάτσι. Αργά το βράδυ της Παρασκευής στο σημείο επιχειρούσαν δεκάδες πυροσβέστες, οι οποίοι είχαν κατορθώσει να περιορίσου την πυρκαγιά από τη μία πλευρά της.

Σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, που θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις επόμενες ημέρες. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν ώς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στον Μυλοπόταμο στα Κύθηρα. Το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Η φωτιά δεν απειλεί οικισμούς. Αυξημένη ήταν από το πρωί της Παρασκευής η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω της εξόδου των αδειούχων του Αυγούστου.

Κόσμος:Θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου καταγράφονται σε μεγάλα τμήματα της νότιας και ανατολικής Ευρώπης, ένα κύμα καύσωνα στο οποίο οι επιστήμονες έδωσαν το προσωνύμιο «Lucifer» («Εωσφόρος»).

Οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν ως αποτέλεσμα καταστροφικές πυρκαγιές και μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες, την ώρα που οι Αρχές κηρύττουν πολλές περιοχές σε «κόκκινο» συναγερμό. Η Συντακτική Συνέλευση του Μαδούρο στη Βενεζουέλα απέρριψε «κάθε εξωτερική παρέμβαση» στην εναρκτήρια συνεδρίασή της. Η Αντιπολίτευση έχει ξεκαθαρίσει ότι θα πολεμήσει με κάθε τρόπο την εγκατάσταση των 545 μελών της Συνέλευσης, διοργανώνοντας νέο γύρο διαδηλώσεων.

Η αεροπορική εταιρεία Lufthansa γνωστοποίησε την Παρασκευή  ότι προχώρησε σε αλλαγή των σχεδίων πτήσεων των αεροσκαφών της με προορισμό την Ιαπωνία εξαιτίας των δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων της Βορείου Κορέας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να συγκληθεί το Σάββατο το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να ψηφίσει για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων σε βάρος της Βορείου Κορέας με αφορμή τις δοκιμές δύο διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, στις οποίες προχώρησε τον Ιούλιο.

Με διώξεις απαντά η κυβέρνηση Τραμπ στα δημοσιεύματα που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, τα οποία επικαλούνται ανώνυμες πηγές και φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Λευκό Οίκο. Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ασκήθηκε δίωξη κατά τεσσάρων ατόμων.

Οικονομία:Επίθεση εξαπολύει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση μετά τις ανακοινώσεις για νέα χαλάρωση των capital controls, με τη ΝΔ να μιλά «για κενές περιεχομένου διαβεβαιώσεις ότι οι περιορισμοί άμεσα θα εξαλείφονταν» και το ΠΑΣΟΚ ειδικά σε ό,τι αφορά την αύξηση του μηνιαίου ποσού ανάληψης μετρητών να βλέπει «μία ακόμη εξαπάτηση από την κυβέρνηση Τσίπρα».

Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει ότι υπεγράφη σύμβαση με την OTP Banka Srbija a.d. Novi Sad («OTP Serbia») για την πώληση του 100% των θυγατρικών της ΕΤΕ στη Σερβία - Vojvodjanska Banka AD («VOBAN») και NBG Leasing doo - και ενός χαρτοφυλακίου δανείων εταιρικών πελατών που δραστηριοποιούνται στη Σερβία. Το συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται σε 125 εκατ. ευρώ.

«Η πορεία προς την πλήρη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών συνεχίζεται με τον ίδιο μεθοδικό τρόπο, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που έχουμε δημοσιεύσει ήδη από τις 15 Μαΐου, για να προσφέρουμε σταθερό έδαφος όσον αφορά τη διαφάνεια και τις προσδοκίες πολιτών και επιχειρήσεων σχετικά με αυτό το θέμα».

Τονίζει το ΥΠΟΙΚ απαντώντας στα επικριτικά σχόλια της Αντιπολίτευσης. Υπενθυμίζει τα βασικά στάδια της διαδικασίας και εξηγεί γιατί επέλεξε την προσαρμογή των αναλήψων σε μηνιαία βάση και πώς διευκολύνονται οι επιχειρήσεις.

Νέα πλήγματα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων προϊόντων, κατάσχοντας ακόμη και συσκευασμένες αμπούλες αερίου «γέλιου», πέτυχε το ΣΔΟΕ σε ελέγχους που πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες στη Ρόδο, στην Κω και στη Ζάκυνθο.

Με ήπια άνοδο, λίγο χαμηλότερα από τις 830 μονάδες, έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος, με τον τζίρο να υποχωρεί σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 829,50 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,45%. Σε εβδομαδιαία βάση, κατέγραψε άνοδο 1,16%, ενώ, από τις αρχές του έτους, σημειώνει κέρδη 28,88%.

Αθλητισμός:Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και επίσημα ο Ματίας Γιόχανσον, όπως ανακοινώθηκε από τους «πράσινους». Ο Σουηδός υπέγραψε τριετές συμβόλαιο.

Έτοιμος να αγωνιστεί ακόμη και αύριο, οπότε η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται στην πρεμιέρα του γαλλικού πρωταθλήματος την Αμιέν, δήλωσε ο Νεϊμάρ, κατά την παρουσίασή του από τον γαλλικό σύλλογο.

Λίγες ώρες αφότου ολοκληρώθηκε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με κόστος 222 εκατ. ευρώ, ο Βραζιλιάνος επιθετικός εξήγησε ότι αισθανόταν μεν πολύ καλά στην Μπαρτσελόνα, ήθελε όμως μία καινούρια και μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του.

Την δυσκολότερη δυνατή αντίπαλο θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ του Europa League, καθώς η κλήρωση έφερε στον δρόμο του την Ατλέτικο Μπιλμπάο.

Ο ΠΑΟΚ που εξ αρχής είχε τοποθετηθεί στους ισχυρούς έχει σαφώς ευκολότερο έργο καθώς θα αγωνισθεί κόντρα τη σουηδική Έστερσουντ, ενώ η ΑΕΚ θα παίξει με αντίπαλο την βελγική Μπριζ.

Η κροατική Ριέκα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα πλέι οφ του Champions League, μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο «Γ. Καραϊσκάκης», στις 16 Αυγούστου, και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (22/8) στην Κροατία.

Τους υποψήφιους για τα βραβεία του Champions League της περιόδου 2016-17 ανακοίνωσε η UEFA. Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία θα ανακηρύξει τον καλύτερο τερματοφύλακα, αμυντικό, μέσο και επιθετικό της προηγούμενης διοργάνωσης, κατά τη διάρκεια της κλήρωσης των ομίλων του νέου Champions League, στις 24 Αυγούστου στο Μονακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: