03 Αυγούστου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (3/8/2017)

 

Ελλάδα:Ακόμα δύο άτομα συνελήφθησαν στον Λαγανά Ζακύνθου για παράνομη πώληση συσκευασιών με αέριο γέλιου. Συνολικά κατασχέθηκαν 661 αμπούλες.

Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Τετάρτη 2 Αυγούστου αποφάσισε ομόφωνα να καλέσει τα μέλη του σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου.

Στην Επιτροπή, για τις θέσεις που εξέφρασε ως προς την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ απαντά με αιχμηρό τρόπο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Η Ένωση υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι όλοι αντιμετωπίζονται ισότιμα, χωρίς να έχει σημασία η όποια ειδική σχέση με την Κομισιόν.

Έξι βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ψήφισαν υπέρ του νόμου Γαβρόγλου, που καταργεί το νόμο Διαμαντοπούλου. Το 2011 οι ίδιοι βουλευτές - τότε στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ - είχαν ψηφίζει το νόμο Διαμαντοπούλου.

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Tριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ύστερα από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Κόσμος:Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας και η συριακή αντιπολίτευση συμφώνησαν στη δημιουργία μίας νέας «ζώνης αποκλιμάκωσης» βόρεια της πόλης Χομς, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκορ Κονασένκοφ, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. 

Η κατάπαυση του πυρός στην περιοχή, σύμφωνα με τη Μόσχα, θα εφαρμοστεί από το μεσημέρι της Πέμπτης. Την τελευταία του «σόλο» δημόσια εμφάνιση έκανε ο 96χρονος βρετανός πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, παριστάμενος σε παρέλαση πεζοναυτών στο Μπάκιγχαμ πριν αποσυρθεί στο παλάτι για να περιοριστεί εκεί -με εξαίρεση μόνο μελλοντικές του εμφανίσεις στο «περιθώριο», δίπλα στην Ελισάβετ.

Ο Φίλιππος είχε γίνει γνωστός για τις κατά καιρούς... «άκομψες» δημόσιες δηλώσεις του (στα όρια της γκάφας) τις τελευταίες επτά δεκαετίες. Απομένουν λιγότερες από 8 εβδομάδες μέχρι τις εκλογές και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ζεσταίνει τις "μηχανές" για την τελική ευθεία.

Οι πρώτες αφίσες είναι έτοιμες και ο Σουλτς περιοδεύει με αντίπαλο τις δημοσκοπήσεις.Η αμερικανική κυβέρνηση στρέφεται πλέον, πέραν της προαναγγελίας Τραμπ για τείχος στα σύνορα με το Μεξικό και τα πολύπαθα διατάγματα για «μπλόκο», και σε «στένεμα» κάθε νόμιμης οδού για μετανάστευση στις ΗΠΑ:

Ο Λευκός Οίκος έδωσε την υποστήριξή του σε νομοσχεδίο με την υπογαφή ρεπουμπλικανών γερουσιαστών που, αν περάσει, θα κόψει σε ορίζοντα δεκαετίας στο μισό τον αριθμό όσων παίρνουν μόνιμες άδειες παραμονής («green cards»).

Δύο σοροί έχουν εντοπιστεί σε σχολείο στη Μινεάπολις μετά από έκρηξη σε εγκατάσταση φυσικού αερίου. Η έκρηξη προκάλεσε ισχυρή πυρκαγιά, η οποία με τη σειρά της είχε αποτέλεσμα κατάρρευση μέρους της κτιριακής υποδομής. Άλλα εννέα άτομα έχουν τραυματιστεί.

Οικονομία:Πτώση σημειώνουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της συνεδρίασης, μετά από δύο ημέρες ανόδου στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικά κέρδη 1,70%.

Η ΕΚΤ μείωσε το όριο παροχής έκτακτης ρευστότητας μέσω του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες κατά 1,6 δισ. ευρώ στα 38,9 δισ. ευρώ. Όπως σημείωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, η μείωση του ορίου αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Στα 938,8 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα ενοποιημένα έσοδα του Ομίλου ΟΤΕ στο β' τρίμηνο του 2017, μειωμένα κατά 1,7%.  «Οι επιδόσεις ήταν ικανοποιητικές» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Mιχάλης Τσαμάζ.

Περισσότερες από 70 επιχειρήσεις έκαναν αίτηση μέσα στις πρώτες ώρες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού για τη ρύθμιση οφειλών των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.

Συνταξιούχοι εν αναμονή εκτιμάται πως θα παραμείνουν για αρκετούς ακόμα μήνες 139.000 πολίτες, οι μισοί από τους οποίους περιμένουν ήδη δεκαπέντε μήνες για την έκδοση των συντάξεών τους.

Αθλητισμός:Στα πλέι οφ του Champions League προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, παρά το γεγονός ότι έκανε τα εύκολα δύσκολα. Οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με την Παρτιζάν και σε συνδυασμό το 1-3 του πρώτου αγώνα πήραν την πρόκριση. Καρσελά (22’) και Φορτούνης (51’) τα γκολ του Ολυμπιακού, ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν δύο φορές με τους Σουμάχ (33’) και Τζούρτζεβιτς (84’).

Μετά από μία... χαλαρή εμφάνιση και έχοντας εξασφαλίσει ουσιαστικά την προκριση από το Βελιγράδι, ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειαζόταν για να περάσει στα πλέι οφ του Champions League αποκλείοντας την Παρτιζάν που πάλεψε (Ολυμπιακός - Παρτιζάν 2-2) στο Καραϊσκάκη.

Νωρίτερα, η ΑΕΚ πάλεψε, έδειξε ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο από ότι στο ΟΑΚΑ, αλλά δεν απέφυγε την ήττα από την ΤΣΣΚΑ (ΤΣΣΚΑ - ΑΕΚ 1-0) και έτσι συνεχίζει στα προκριματικά του Europa League. 

Το έργο της ΑΕΚ ήταν από την αρχή δύσκολο, αλλά φάνηκε στην πράξη ότι ήταν ανυπέρβλητο. Η «Ενωση» έχασε στον επαναληπτικό του Γ’ προκριματικού γύρου του Champions League με 1-0 από την ΤΣΣΚΑ στη Ρωσία και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Νάτχο στο 74’. Πλεον η ΑΕΚ θα μπει στην κλήρωση για τους πλέι οφ του Europa League και ευελπιστεί να προκριθεί στους ομίλους.

Στην Αθήνα βρίσκεται το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού Ματίας Γιόχανσον. Ο 25χρονος Σουηδός δεξιός μπακ που θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο δήλωσε χαρούμενος για την μεταγραφή του και τόνισε ότι μέσω των «πρασίνων» ευελπιστεί να επιστρέψει στην Εθνική.

Την ανυπομονησία του για την ρεβάνς του ΠΑΟΚ με την Ολιμπίκ Ντόνετσκ (21.00) στην Τούμπα, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, κατέθεσε σήμερα ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου για το παιχνίδι.

«Θέλω να αλλάξουμε τις εντυπώσεις που δώσαμε στο πρώτο ματς στο Κίεβο (σ.σ. 1-1) και να δείξουμε ποιοι είμαστε» εξήγησε σχετικά ο τεχνικός του «Δικεφάλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: