01 Αυγούστου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (1/8/2017)

 

Ελλάδα:Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεσημέρι της Τρίτης πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι, στις Σπέτσες. Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στη περιοχή Σωληνάρι, στην Πύλο Μεσσηνίας.

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση, με την αντιπολίτευση να ασκεί σκληρή κριτική στις κυβερνητικές αλλαγές. 

Τα εναέρια μέσα που κάνουν ρίψεις νερού με το πρώτο φως της μέρας κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά που ξέσπασε στα Καλύβια Θορικού Αττικής. Η κυκλοφορία στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, που είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς, έχει πλέον αποκατασταθεί.

Αναίρεση κατά της απόφασης που ομόφωνα έκρινε αθώο τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ασκήθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Αναίρεση και για αθωωτική απόφαση που αφορά στην πρώην γγ Εσόδων, Αικ.Σαββαΐδου.

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός εργατικού δυστυχήματος που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε αντλιοστάσιο στη Σκάλα Λακωνίας. Νεκροί είναι ένας 51χρονος και ένας 37χρονος, που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα μέσα στο αντλιοστάσιο.

Κόσμος:Η μεγαλύτερη δίκη για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία άρχισε υπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας κοντά στην Άγκυρα:
Κατηγορούμενοι είναι 486 άτομα και η δίκη αφορά τα όσα συνέβησαν τη νύχτα της περυσινής 15ης Ιουλίου στην αεροπορική βάση Ακιντζί, έξω από την τουρκική πρωτεύουσα.

Έπειτα από πολυήμερες και δύσκολες διαβουλεύσεις, το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών δεν κατάφερε τελικά εξ ολοκλήρου να καταρτίσει δεσμευτικό «κώδικα συμπεριφοράς» των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό:

Μόνο κάποιες από τις οργανώσεις υπέγραψαν τελικά τον κώδικα, όμως ηχηρότερο όλων είναι το μποϊκοτάζ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που καταγγέλλουν περιττούς και επικίνδυνους περιορισμούς που μπορεί να κοστίσουν ζωές.

Ο 20ός αιώνας χαρακτηρίστηκε ως ο αμερικανικός αιώνας. Οι ΗΠΑ αναδείχθηκαν στην κατεξοχήν παγκόσμια υπερδύναμη σε όλους τους τομείς. Μετά την εκλογή Τραμπ πολλοί κάνουν λόγο για το τέλος της. Είναι όμως πράγματι έτσι;

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να έγραψε την «απολογία» του υιού του σχετικά με την συνάντηση που είχε με τη Ρωσίδα δικηγόρο. Σύμφωνα με την νεότερη εκδοχή, δεν συζητήθηκε η ζημιά που μπορεί να γίνει στην Χίλαρι, αλλά οι υιοθεσίες παιδιών από τη Ρωσία.

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες για να κάνει πράξη ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο την υπόσχεσή του για διώξεις των στελεχών της Αντιπολίτευσης. Ήδη, ο Λεοπόλδο Λόπες και ο Αντόνιο Λεδέσμα συνελήφθησαν εκ νέου.

Οικονομία:Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 13:10 διαμορφώνεται στις 818,77 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,81%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 819,12 (+0,85%).

Δύο πολύ ισχυρά επενδυτικά σχήματα θα μονομαχήσουν για την εξαγορά του 100% της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων Avis στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διενεργεί η Τράπεζα Πειραιώς με σύμβουλο τη Citigroup.

Σημαντική ενίσχυση παρουσίασε τον Ιούλιο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος φθάνοντας στις 98,2 (από 94) μονάδες, στο υψηλότερο μάλιστα επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2015, σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ.

Ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή υπηρεσία εργασίας.

Βελτιωμένες ήταν τον Ιούλιο οι συνθήκες στον ελληνικό τομέα της μεταποίησης, όπως προκύπτει από την έρευνα της Markit.

Κλείνοντας στις 50,5 μονάδες τον Ιούλιο, τιμή αμετάβλητη από τον Ιούνιο, η μέτρηση υπέδειξε τη δεύτερη βελτίωση των συνθηκών του ελληνικού μεταποιητικού τομέα από τον περασμένο Αύγουστο.

Αθλητισμός:Ο Κώστας Μανωλάς ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει την καριέρα του φορώντας την φανέλα της Ρόμα. Βρέθηκε μία ανάσα από την Ζενίτ, συζητήθηκε για την Ιντερ, την Τσέλσι αλλά και την Γιουβέντους.

Τώρα όμως ο διεθνής Ελληνας κεντρικός αμυντικός, απομακρύνει κάθε αμφιβολία σχετικά με το μέλλον του. «Θα μείνω εδώ, σίγουρα. Είμαι μια χαρά. Δεν θα αφήσω την Ρόμα. Θα μείνω εδώ», είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην «Corriere dello Sport».

Η αγγλική ομοσπονδία απάλλαξε τον Τζον Τέρι από την υποψία χειραγώγησης, που αφορούσε την αντικατάστασή του στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του με τη φανέλα της Τσέλσι.

Ο Τέρι είχε γίνει αλλαγή στο 26ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Σάντερλαντ, όπως είναι και ο αριθμός της φανέλας του, προκειμένου να αποθεωθεί από τους φίλους της Τσέλσι.

Το σίριαλ της μεταγραφής του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν φαίνεται να πλησιάζει στο τέλος του. Στη γαλλική πρωτεύουσα έχουν αρχίσει τις προετοιμασίες για την παρουσίαση του παίκτη.

Η γαλλική εφημερίδα L'Equipe, που επικαλείται πηγή στην Μπαρτσελόνα, βεβαιώνει πως ο Βραζιλιάνος σταρ θα αγωνιστεί με την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ πολλά ΜΜΕ της χώρας, εικάζουν ότι οι ιατρικές εξετάσεις θα γίνουν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Αποφασισμένη να αγωνιστεί για να ανατρέψει τα εις βάρος δεδομένα που δημιούργησε η ήττα (0-2) από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ την περασμένη εβδομάδα, αναχώρησε η ΑΕΚ για την ρωσική πρωτεύουσα.

«Θα πάμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Θα παλέψουμε για τη νίκη. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ο Κώστας Μήτρογλου προλαβαίνει τις αναμετρήσεις με Εσθονία στις 31 Αυγούστου και τρεις μέρες μετά απέναντι στο Βέλγιο στο «Γ. Καραϊσκάκης», για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

Αφού, σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα Record, θα χρειαστεί να μείνει εκτός γηπέδων 2-3 εβδομάδες, εξαιτίας του τραυματισμού του στον αριστερό μηρό στο φιλικό με τη Λειψία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: