11 Αυγούστου, 2017

ΟΙ 153 ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗΔΕΣ ΒΥΣΣΟΔΟΜΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΤΣΗ
«Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα "Ελλάς Ελλήνων χριστιανών" ούτε Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια".

Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι "ταλιμπάν" της Ορθοδοξίας». Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

-------------------------------
Οι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι και οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν οι ταβερνιάρηδες της Βουλής  πως δεν ντρέπονται καθόλου γι΄ αυτό που είναι Νίκο Βούτση.

Μόνο το μέλος αυτής της «συμμορίας» που αναλαμβάνει τον στόχο να ισοπεδώσει καθετί ελληνικό, με στόχο να παραδώσει τις επόμενες γενιές Ελλήνων χωρίς αντίσταση. Οι τύποι είναι σε αποστολή. Κι είναι πια κάτι περισσότερο από δεδομένο.

Σε μια χώρα που βουλιάζει, το μόνο που τους απασχολεί είναι να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό, να γκρεμίσουν τους βασικούς πυλώνες που κρατάνε την Ελλάδα εδώ και αιώνες:

Την Πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια. Λάθος. Την Πατρίδα μας, τη θρησκεία μας και την οικογένειά μας. Κι επειδή αυτές οι γενιές ακόμη αντέχουν και αντιστέκονται, έβαλαν στόχο τις επόμενες.

Δεν θέλουν, λέει, πια τα Ελληνόπουλα να σηκώνουν τη σημαία στα σχολεία και να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο. Δεν θέλουν να κάνουν προσευχή. Και παλεύουν λυσσαλέα γι’ αυτό. 

Παλεύουν μόνο για αυτό. Να διαλύσουν ότι μας κρατάει όρθιους εδώ και αιώνες. Θέλουν οι επόμενες γενιές Ελλήνων να μην θεωρούν κάτι σοβαρό τη σημαία και τον Εθνικό Ύμνο.

Να μην πιστεύουν πουθενά. Να θεωρούν ότι δεν είναι και καμιά σοβαρή αξία η οικογένεια. Όλα φλατ. Όλα οικόπεδο. Κι αν μιλάς για αυτά και τα υπερασπίζεσαι θα σε πουν «φασίστα» ή γραφικό και θα σε βάλουν στο περιθώριο...

Πριν καν πάρουν τα υπουργεία, πέρασαν το Νόμο, για να μπορεί ο Μάκης να παντρεύεται τον Λάκη και η Μαρία την Γεωργία. Το βάφτισαν πρόοδο. Και τώρα θα παλέψουν ώστε ο Λάκης να γίνει μάνα και η Γεωργία μπαμπάς. Κι ας είναι παρά φύσει.

Είναι όμως... πρόοδος!Μετά την «έπεσαν» στη θρησκεία. Προσπάθησαν και πέρυσι να καταργήσουν την προσευχή. Κι ας ήξεραν ότι καταπατούσαν το Σύνταγμα των Ελλήνων. Ναι αυτό που στο άρθρο 16 αναφέρει ότι:

«H Παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».

Έφαγαν τα μούτρα τους αλλά φέτος το προσπάθησαν ξανά. Όχι απλά επιμονή αλλά εμμονή! Πάθος. Το γιατί το καταλαβαίνετε πια ΟΛΟΙ. Ακόμη και οι πλέον... προοδευτικοί.

Αν μπορούσαν θα έβγαζαν εντελώς και τη σημαία από τα σχολεία. Επειδή δεν μπορούν καταργούν ουσιαστικά τον Εθνικό Ύμνο και την έπαρση της σημαίας.

Ένα τελετουργικό που γίνεται μόλις μια φορά τον μήνα... Μια φορά τον μήνα! Αλλά τους ενοχλεί κι αυτό. Τους χαλάει τα σχέδια...

Αντί να πολεμούν για την πατρίδα και τον Έλληνα, πολεμούν την πατρίδα και τον Έλληνα...Κανένας Γαβρόγλου δεν είναι το πρόβλημα, όπως δεν ήταν και ο Φίλης. Πιόνια είναι. Εντολές εκτελούν. Και ως πιόνια πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε.

Έλληνα και Ελληνίδα, Πατέρα και Μάνα, μόνο εσύ θα δώσεις την απάντηση. Και τη λύση. Μέσα στο σπίτι σου. Στη φαμίλια σου. Μίλα στα παιδιά σου.

Αντιστάσου. 

Σήκωσε τη σημαία

Τραγούδα,

ψάλλε τον Εθνικό Ύμνο 

Κάνε τον Σταυρό σου... 

Μην ντρέπεσαι για αυτά.

Να ντρέπονται αυτοί που τα πολεμούν. 

Οι απάτριδες... 

Οι «τίποτα»...

Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για αυτό... Και να τα υπερασπιζόμαστε μέχρι να κλείσουμε τα μάτια μας!

Αυτά που κάνουν αυτοί οι δήθεν αριστεροί, οι δήθεν προοδευτικοί τα έκαναν μόνο οι Τούρκοι και οι Ναζί... Κι έχασαν. Όπως θα χάσουν και αυτοί.

Αποδομούν το τρίπτυχο Πατρίς – Θρησκεία - Οικογένεια
όπως επιθυμεί η νέα τάξη πραγμάτων.

Για να θυμηθούμε:
Η κυβέρνηση με προεξάρχοντα τον υπουργό Παιδείας Γαβρόγλου προχωράει στην αποχριστιανοποίηση της ελληνικής Παιδείας και μετατρέπει το μάθημα των θρησκευτικών σε μάθημα θρησκειολογίας προς χάριν της πολυπολιτισμικής κοινωνίας.

Αναγκάζοντας την Εκκλησία, να ζητήσει έκτακτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου προλάβει το κακό που πάει να γίνει εις βάρος τους Ελληνισμού και των επερχόμενων γενεών.

Η Ελλάδα με έξωθεν εντολές μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική και λόγω του υποτιθέμενου σεβασμού στις θρησκείες των άλλων θα καταργηθεί ο ομολογιακός χαρακτήρας της διδασκαλίας της Ελληνορθοδοξίας.

Η Ιεραρχία στο θέμα των Θρησκευτικών είχε θέσει κάποιες «κόκκινες» γραμμές όπως η υποχρεωτικότητα του μαθήματος, ο ορθόδοξος χαρακτήρας του και η τήρηση του ωρολογίου προγράμματος. 

Φυσικά η κυβέρνηση γνωστή για τις αγνωστικιστικές και αθεϊστικές απόψεις της τις παρέβη όλες και τώρα η Εκκλησία προσπαθεί να σώσει την κατάσταση.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στην ενθρόνιση του νέου  Μητροπολίτη Καρπενησίου μίλησε «για κάποιους που θέλουν η Εκκλησία να μπει στο περιθώριο». 

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι  το μάθημα να μην έχει ομολογιακό χαρακτήρα αλλά θρησκειολογικό προκειμένου οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με επαφή με περισσότερες θρησκείες.  

Το μάθημα δεν θα έχει χαρακτήρα κατήχησης αλλά θα δώσει γνώσεις στους μαθητές για όλες τις θρησκείες  και την ιστορία τους. Εν ολίγοις θα σταματήσει να είναι ελληνορθόδοξο και θα γίνει πολυπολιτισμικού χαρακτήρα και συνεπώς δεν θα βοηθάει στην «σφυρηλάτηση» εθνικής συνείδησης.

Φυσικά πρόκειται περί εγκλήματος καθώς ακόμα και τα παιδιά αλλοδαπών πρέπει να γνωρίζουν ότι η χώρα έχει ως βάση την Ορθοδοξία και ότι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο και ότι θα πρέπει να την σέβονται.

Τώρα όμως η κυβέρνηση αποχριστιανοποιεί την χώρα προς χάριν των παρανόμως εισερχόμενων! Τι θα ακολουθήσει μετά; Θα φύγει ο Σταυρός από την Σημαία; Πρέπει να γίνει κατανοητό από τους αλλοδαπούς ότι ο Σταυρός είναι όχι μόνο θρησκευτικό σύμβολο αλλά και εθνικό.

Και ως τέτοιο πρέπει να είναι σεβαστό και αποδεκτό απ’ όλους. Ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος έχει θέσει τρεις όρους για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στην  πρόσφατη Έκτακτη Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε την υποχρεωτικότητα του μαθήματος, την τήρηση των ωρών διδασκαλίας στο τρέχον πρόγραμμα και τον Ορθόδοξο χαρακτήρα του». 

Τόνισε,  ξεκαθαρίζοντας  ότι «όλα τα άλλα μπορούν και πρέπει να συζητηθούν, δεδομένων των νέων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε, τα τρία όμως παραπάνω σημεία πρέπει να είναι η αρχή και η βάση κάθε διαλόγου με το υπουργείο».

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος  προτείνει την προσθήκη στο τέλος κάθε σχολικού βιβλίου μερικών θρησκειολογικών κεφαλαίων, προκειμένου να παραμείνει το μάθημα στα σχολεία.

Ενώ το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα καταθέσει την πρότασή του για τα Θρησκευτικά σε δύο μήνες.

Η κατάργηση του ομολογιακού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, που προώθησε ο Φίλης και συνεχίζει να προωθεί ο Γαβρόγλου συνδέεται με την παραμονή του μαθήματος ως υποχρεωτικό στα σχολεία.

Καθώς ο υπουργός συνδέει την αναμόρφωση του μαθήματος για να παραμείνει υποχρεωτική η διδασκαλία του σε όλους τους μαθητές. Σε αντίθετη περίπτωση, θα μετατραπεί σε προαιρετικό.

Κατάργηση όμως του ομολογιακού χαρακτήρα σημαίνει κατάργηση της θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων γηγενών προς χάριν των θρησκειών των αλλοδαπών.

Οι οποίοι όμως θα κρατάνε  τον απόλυτο ομολογιακό χαρακτήρα των δικών τους θρησκευτικών πεποιθήσεων και όπως συμβαίνει πάντα στην Ιστορία η πιο δυνατή στη συνείδηση του κόσμου θρησκεία επικρατεί και απορροφά τα πλήθη.

Δηλαδή η κυβέρνηση θα παραδώσει την συνείδηση των Ελλήνων στο… Ισλάμ. Εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα θρησκευτικής ελευθερίας!

Σε ο,τι αφορά στο θέμα που προέκυψε με τις  επισκέψεις μητροπολιτών τότε στα σχολεία, ο Φίλης διευκρίνισε  ότι «το υπουργείο δεν μπορεί να επιτρέπει σε οποιονδήποτε ιδιώτη ή φορέα να παρεμβαίνει στη διδασκαλία».

Οι εκπρόσωποι δηλαδή της «Αληθινής Θρησκείας» που στήριξε των Ελληνισμό στις δύσκολες εποχές της Τουρκοκρατίας και τον κράτησε ζωντανό, θεωρούνται ξαφνικά απλοί «ιδιώτες»!

Η Εκκλησία ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι το μάθημα των Θρησκευτικών πρέπει να μείνει υποχρεωτικό στον κορμό των βασικών μαθημάτων που διδάσκονται όλα τα παιδιά.

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος σε εισήγηση που έκανε στη Σύνοδο,  παρουσίασε  συμπεράσματα διατριβής για το μάθημα των θρησκευτικών επισημαίνοντας ότι ήδη το μάθημα έχει εξελιχθεί:

«Η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις αλλαγές πού έγιναν κατά την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του 2003, έχει αναδείξει σε σημαντικό βαθμό την ευρωπαϊκή διάσταση της διδασκαλίας του μαθήματος,

Γιατί θεωρούμε ότι συμβάλλει αποφασιστικά στην δημιουργία ενεργών και  υπευθύνων πολιτών  πού θα σκέφτονται  και θα ενεργούν με βάση κοινά αποδεκτές ανθρωπιστικές  αξίες τον σεβασμό των δημοκρατικών διαδικασιών και την περιφρούρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

Από την έρευνα αυτή διαπιστώνεται οτι τα εγχειρίδια  τα οποία χρησιμοποιούνται σήμερα για το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Και επομένως  κακώς υποστηρίζεται από μερικούς ότι πρέπει να αντικατασταθούν γιατί δήθεν είναι ομολογιακά και κατηχητικά βιβλία. Η άποψη αυτή είναι αντιεπιστημονική και ενδεχομένως παραπλανητική».

Η κυβέρνηση προχωράει σε κινήσεις που χτυπούν την ελληνική κοινωνία στις «ρίζες» της. Το τρίπτυχο Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια αποδομείται εκ των έσω και εκπληρώνεται έτσι το όνειρο της διαβολικής Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Εν κατακλείδι ο Πάνος Καμμένος με το κομποσκοίνι στο χέρι θα πρέπει να αφήσει κατά μέρος τα ψεύτικα τακτικά χειροφιλήματα στον Αρχιεπίσκοπο, να πάψει να λειτουργεί ως εσωτερική Τρόϊκα του ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει χρήση τις κόκκινες γραμμές που έχει βάλει εάν τις πιστεύει, διότι στις επερχόμενες εκλογές δεν θα βρει ούτε την ψήφο του εάν βέβαια ο Ελληνικός λαός έχει ξυπνήσει μέχρι τότε.

Ο δε κ. Τσίπρας ας μαζέψει τους κολαούζους του, διότι με αυτά που λέγουν προσβάλλουν την Δημοκρατία και η ιστορία θα τον γράψει ως τον χειρότερο και αποτυχημένο πρωθυπουργό που έχει περάσει ποτέ από την Ελλάδα!  

Τομέας Ενημέρωσης: Voiotosp.blogspot.gr 


Δημοσίευση σχολίου