05 Αυγούστου, 2017

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΛΟΓΩ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ 150.000 ΝΕΚΡΟΙ ΕΤΗΣΙΩΣ

 

Αύξηση κατά 50 φορές των θανάτων λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και τις υπερθέρμανσης του πλανήτη, προβλέπει έρευνα που πραγματοποιήθηκε με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την έρευνα προβλέπεται ένα ζοφερό μέλλον για τον πλανήτη και τους Ευρωπαίους.

Στο οποίο εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα πεθαίνουν από υψηλές θερμοκρασίες, προβλήματα καρδιάς και αναπνοής και πλημμύρες. 

Περιγράφει έναν κόσμο όπου θα υπάρχει έλλειψη τροφίμων λόγω ξηρασίας, οι άνθρωποι θα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν από ασθένειες και λοιμώξεις και η ύπαιθρος θα καταστρέφεται από πυρκαγιές.

Για την διεξαγωγή της έρευνας χρησιμοποιήθηκαν ιστορικά αρχεία ακραίων καιρικών συνθηκών τα οποία στη συνέχεια συνδύασε με προβολές της ζημίας της αλλαγής του κλίματος και των αλλαγών στον πληθυσμό.

Ώστε να φανεί πώς, πού και ποιος θα πεθάνει από τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Τα νούμερα που δίνουν οι επιστήμονες είναι εφιαλτικά.

Καθώς, ενώ το διάστημα 1981-2010 έχαναν τη ζωή τους 3.000 άνθρωποισαν αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής (υψηλές θερμοκρασίες) στην Ευρώπη, ο αριθμός θα εκτοξευτεί στους 152.000 μεταξύ 2071-2100.

Το σενάριο αυτό μπορεί να αποφευχθεί μόνο αν αφήσουμε ανέπαφα τα ¾ των κοιτασμάτων άνθρακα, πετρελαίου και φυσικού αερίου που έχουν απομείνει, σύμφωνα με την Donna Hume από την οργάνωση Φίλοι της Γης. 

Μια «πολύ αναγκαία έκκληση αφύπνισης» προς τις κυβερνήσεις της Ευρώπης και εκστρατείες, είναι αυτό που χρειάζεται, λένε οι επιστήμονες, για να μην είμαστε υπεύθυνοι για τόσους θανάτους σε όλο τον κόσμο.

“Η μελέτη αυτή συμβάλλει στη συνεχιζόμενη συζήτηση για την ανάγκη να περιοριστεί επειγόντως η κλιματική αλλαγή και να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειές της” δήλωσε ο Δρ Forzieri, μέλος της ομάδας που διεξήγαγε την έρευνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: