10 Αυγούστου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (10/8/2017)

  

Ελλάδα:Τη δυνατότητα να παραλάβουν από την Πέμπτη τις πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας θα έχουν οι κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Yπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Αταλάντη της Φθιώτιδας, ενώ η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο αντιμετώπισε 39 δασικές πυρκαγιές. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πρωί το μέτωπο στην Κέα.

Μάχη με τις φλόγες σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας δίνει η Πυροσβεστική. Το βράδυ της Πέμπτης έκαιγαν φωτιές σε Ελαία Γορτυνίας στην Αρκαδία, στις Μαριές Ζακύνθου, στο Ζέλι Φθιώτιδας, ενώ φωτιά ξέσπασε και στον οικισμό Βουρκάρι στη Τζιά, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών, με την εκλογή των υπόλοιπων μελών του προεδρείου την Τετάρτη, μετά από μυστική ψηφοφορία.

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η ΝΔ για την επιλογή του πατέρα του Νίκου Παππά, Στέλιου Παππά, ως επικεφαλής της διοίκησης του ΟΑΣΘ. «Δεν είναι οικογενειοκρατία, αλλά καθεστώς» έγραψε στο Twitter ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ.

«Δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ» απαντά το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, διευκρινίζοντας πως ο Στέλιος Παππάς δεν θα λάβει αμοιβή.

Κόσμος:Η κυβέρνηση του Καναδά αποφάσισε να δημιουργήσει hotspot στα σύνορα με τις ΗΠΑ (στην πολιτεία της Νέας Υόρκης), καθώς το τελευταίο διάστημα αυξάνονται θεαματικά οι ροές μεταναστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μόλις 6,5 εβδομάδες πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ο Μ. Σουλτς αδυνατεί να κλείσει την ψαλίδα από την Μέρκελ. Ο εκδότης και πολιτικός σύμβουλος Μίχαελ Σπρενγκ εκτιμά ότι η κατάσταση είναι απίθανο να ανατραπεί.

Ένταση επικρατεί στην Κένυα μετά την ανακοίνωση των σχεδόν τελικών αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών, που δείχνουν επανεκλογή του νυν προέδρου. Ο επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής αναγκάστηκε να παρέμβει ώστε να διαβεβαιώσει ότι δεν υπήρξε νοθεία από παρέμβαση χάκερ.

Την τελική έγκριση του Κιμ Γιόνγκ Ουν αναμένει το σχέδιο για την επίθεση στη νήσο Γκουάμ, αμερικανικό έδαφος στον Ειρηνικό, όπως μετέδωσαν τα Μέσα Ενημέρωσης της Βορείου Κορέας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι δεν υπάρχει άμεση απειλή από τη Βόρειο Κορέα, παρά το γεγονός ότι η Πιονγκγιάνγκ προειδοποιεί να πλήξει το Γκουάμ. Σε δηλώσεις του από το Γκουάμ, ο Τίλερσον υπερασπίστηκε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος την Τρίτη απείλησε την Βόρειο Κορέα με «φωτιά και οργή».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζον Μάτις προειδοποίησε την Β.Κορέα να αποφεύγει πράξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν «στο τέλος του καθεστώτος της και στην καταστροφή του λαού της».

Οικονομία:«H ποιότητα των στατιστικών στοιχείων του προγράμματος δεν αμφισβητείται από κανέναν κι επ' ουδενί από την ελληνική κυβέρνηση» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δήλωσή του προς την γερμανική εφημερίδα Die Zeit με αφορμή άρθρο της για την υπόθεση Γεωργίου.

«Στον εξωδικαστικό μηχανισμό θα ενταχθούν και θα συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους 150.000 επιχειρήσεις», όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», σημείωσε ότι μπορούν να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις που έχουν εμπλακεί στο σύστημα «Τειρεσίας».

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν τα ειδοποιητήρια από τον ΟΑΕΕ οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι, προκειμένου να καταβάλουν αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2017 εισφορές για τον κλάδο της επικούρησης και του εφάπαξ, πέραν των εισφορών υπέρ του ενιαίου Ταμείου ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με τον Τάσο Πετρόπουλο, την επιβάρυνση αυτή θα δεχθούν περίπου 70.000 ασφαλισμένοι.

Με ήπια άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τον τζίρο να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 833,61 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,38%.

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την επιβολή νέου χαρατσιού στους αυτοαπασχολούμενους, το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι «οι εισφορές 7% για την επικουρική ασφάλιση και 4% για το εφάπαξ έχουν θεσμοθετηθεί, στη βάση της ισονομίας, επί του εισοδήματος από εργασία, με το Ν. 4387/2016».

Αθλητισμός: Την ήττα με 1-0 από το Ατρόμητο στο Περιστέρι, γνώρισε ο Ολυμπιακός σε φιλική αναμέτρηση. Οι «ερυθρόλευκοι» εκτός από την ήττα είδαν τον Εμενίκε να τραυματίζεται και να αποχωρεί στο 20’. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού ένιωσε ενοχλήσεις στον δεξιό προσαγωγό και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο μόνος του και φανερά στεναχωρημένος.

Με γκολ λίγο πριν από το φινάλε, η Λαμία επικράτησε απόψε σε φιλικό παιχνίδι επί του ΠΑΟΚ με 1-0. Αγώνας που διεξήχθη, κεκλεισμένων των θυρών, στην Τούμπα και κινήθηκε σε εξαιρετικά μέτριο επίπεδο. Το γκολ που καθόρισε την έκβαση του ματς πέτυχε στο 89’, με κεφαλιά, ο Τσούκαλος. Συμμετοχή για τον «Δικέφαλο» στην αναμέτρηση είχαν, ως επί το πλείστον, οι νεαρότεροι ηλικιακά παίκτες του.

Αρνητικά απάντησε η ΑΕΚ στην επίσημη πρόταση της Τουλούζ για τον Γιάκομπ Γιόχανσον. Στην ΠΑΕ διακρίνουν μια... υποψία τελεσιγράφου από την πλευρά των εκπροσώπων της Τουλούζ και διευκρινίζουν προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να μπουν σε αυτή τη λογική.

«Οι τελικοί δεν παίζονται, οι τελικοί κερδίζονται». Πρόκειται για ένα παλιό ρητό στο ποδόσφαιρο που εφαρμόζεται απόλυτα από την Ρεάλ Μαδρίτης. Από το 2002, δεν χάνει ένα διεθνή τελικό. Από τότε έχει κατακτήσει τέσσερα Champions League, τέσσερα ευρωπαϊκά Super Cup και τρία Μουντιάλ συλλόγων, με τη δυνατότητα προσθήκης ενός ακόμα τον επόμενο χειμώνα στο Αμπού Dabi.


Δεν υπάρχουν σχόλια: