11 Ιουλίου, 2017

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ-ΤΡΑΜΠ ZΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ

 

Τα αποτελέσματα της συνάντησης μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του αμερικανικού ομόλογού του, Ντόναλντ Τράμπ.

Μπορούν να βοηθήσουν να «σπάσουμε το αδιέξοδο" στις συνομιλίες της Γενεύης για τη Συρία και, επομένως, να επιτύχουμε μια πολιτική διευθέτηση στη χώρα, υπογράμμισε ο Ιγκόρ Μόροζοφ, μέλος Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσίας. 

Την Παρασκευή, οι δύο ηγέτες  πραγματοποίησαν την πρώτη προσωπική συνάντηση τους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Αμβούργο της Γερμανίας, η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι οι εμπειρογνώμονες από τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιορδανία συμφώνησαν για εκεχειρία στη νοτιοδυτική Συρία.

Η κατάπαυση του πυρός έλαβε χώρα την Κυριακή το μεσημέρι στη Δαμασκό και οι ΗΠΑ, ΜΑΖΊ ΜΕ ΡΗ Ρωσία, δεσμεύτηκαν να εξασφαλίσουν την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός.

«Το γεγονός ότι η Άγκυρα, αμερικανικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ, είναι παρούσα στην Αστάνα, καθώς και το Ιράν, μας δείχνει ότι ακόμα και κάτω από αυτές τις δύσκολες διαπραγματευτικές συνθήκες και την πολιτική κατάσταση, μπορούμε να μιλάμε για ειρήνη στη Μέση Ανατολή, και ειδικά στη Συρία.

Αυτή η προεδρική συνάντηση ίσως θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να σπάσει το αδιέξοδο στις συνομιλίες της Γενεύης», τόνισε ο Μόροζοφ, χαρακτηρίζοντας «ιστορική» τη συνάντηση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: