19 Ιουλίου, 2017

ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να αναπτύξουν πυραύλους μεσαίας εμβέλειας ως απάντηση στη «παραβίαση της Ρωσίας στη Συνθήκη για την Εξάλειψη Πυραύλων Μέσης και Βραχέων Συναρτήσεων (INF)».

Δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος των Μικτών Αρχηγών Επιτελείων των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Paul Selva. «Τα μέτρα που έχουν ενσωματωθεί στη Συνθήκη περιλαμβάνουν μέτρα έρευνας και ανάπτυξης, αλλά όχι δοκιμών, μεσαίων αποστάσεων βαλλιστικών βλημάτων.

Σύμφωνα με την εκτίμησή μας, οι Ρώσοι έχουν ήδη προχωρήσει πέρα από αυτές τις διατάξεις, αναφέρει στο RIA Novosti ο Selvu. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι ανέπτυξε πυραύλους ενδιάμεσης εμβέλειας που θα μπορούσαν να μεταφέρουν τόσο συμβατικές όσο και πυρηνικές κεφαλές.

O Selvu τόνισε ότι ως απάντηση στις «παραβιάσεις», το Πεντάγωνο μπορεί να λάβει μέτρα τόσο διπλωματικά όσο και στρατιωτικά. Νωρίτερα, το Κογκρέσο των ΗΠΑ πρότεινε να εισαχθούν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για εικαζόμενη παραβίαση της συνθήκης INF.

Με τη σειρά του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του για την τάση των ΗΠΑ να κατηγορούν τη Μόσχα για αποτυχίες στο διάλογο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: