27 Ιουλίου, 2017

ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΟΙ ΡΩΣΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

 

«Αυτή τη στιγμή, μπορούμε να πούμε ότι η είδηση είναι πολύ λυπηρή, σε ό,τι αφορά τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις και την προοπτική ανάπτυξή τους και όχι λιγότερο απογοητευτική σε ό,τι αφορά το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς εμπορικές σχέσεις».

Υπογράμμισε ο  εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχετικά με τις νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας που ενέκρινε η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων.

Όπως επισήμανε ο Πεσκόφ, «η στάση μας απέναντι σ' αυτό θα διατυπωθεί μετά από προσεκτική ανάλυση και την απόφαση θα λάβει αναμφίβολα ο αρχηγός του κράτους, ο πρόεδρος Πούτιν», ενώ πρόσθεσε πως «δεδομένου ότι πρόκειται για νομοσχέδιο, δεν θα εκφράσουμε προς το παρόν γνώμη. Ας περιμένουμε να γίνει νόμος».

Ερωτηθείς για την επιβολή αντίστοιχων κυρώσεων σε βάρος των ΗΠΑ, σημείωσε πως η τελική απόφαση είναι στα χέρια του Βλαντιμίρ Πούτιν: «Ο Ρώσος πρόεδρος λαμβάνει τις αποφάσεις για την εξωτερική πολιτική και θα σας ενημερώσουμε εάν και πότε θα ληφθούν αυτές. 

Όλες οι άλλες δηλώσεις είναι κατανοητές. Μιλάμε για εξαιρετικά μη φιλικές εκδηλώσεις, για αυτό και η αντίδραση είναι προφανής».

Δημοσίευση σχολίου