04 Ιουλίου, 2017

ΟΡΓΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

 

Οργή έχει προκαλέσει στους Τούρκους μια κίνηση των Αμερικανών που τους δένει τα χέρια σχετικά με την σχεδιαζόμενη επίθεση κατά των Κούρδων στην Αφρίν.

Σύμφωνα με Τουρκικό δημοσίευμα της εφημερίδος Yeni Safak οι Αμερικανοί εμποδίζουν την επικοινωνία των Τουρκικών ραντάρ με το δορυφόρο με αποτέλεσμα να μην μπορεί η Τουρκία να πραγματοποιήσει την σχεδιαζόμενη εισβολή και αεροπορικές επιδρομές.

Ο Ερντογάν έχει δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει με κανέναν τρόπο τη δημιουργία Κουρδικού κράτους στη Βόρειο Συρία και στόχος είναι να καταλάβουν περιοχές που ελέγχουν σήμερα οι Κούρδοι.

Μάλιστα οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι έχουν τη συναίνεση των Ρώσων, οι οποίοι επίσης δεν θέλουν τη διχοτόμηση του κράτους της Συρίας, καθώς κάτι τέτοιο θα εμποδίσει την ένωση του Σιιτικού τόξου.

Με αυτή τους την κίνηση οι Αμερικανοί «αδειάζουν» με το χειρότερο τρόπο τους Τούρκους και τους δείχνουν ότι πλέον οι σχέσεις τους περνάνε σε άλλη φάση.

Οι Τούρκοι έχουν κάθε λόγο πλέον να πιστεύουν ότι η εποχή που η συμμαχία τους με τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ισχυρές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: