17 Ιουλίου, 2017

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

 

H Γαλλία στέλνει σήμερα την υπουργό Άμυνας και εγγυάται τις Γεωτρήσεις στήν Κύπρο.

Στην Κύπρο φθάνει σήμερα η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλορένς Παρλί,προκειμένου να συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογό τηςΧριστόφορο Φωκαΐδη και να επισκεφθεί τις φρεγάτες της χώρας της που συμμετέχουν ως ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή.

Με τον τρόπο η Γαλλία και προσωπικά ο Πρόεδρος Μακρόν στέλνει μήνα εγγύησης στό μεγάλο έργο εξόρυξης  πετρελαίων, τής Κύπρου. 

Το West Capella ολοκλήρωσε τις εργασίες σταθεροποίησης του τρυπανιού στον βυθό, προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει -πιθανότατα σήμερα- η γεώτρηση στο Οικόπεδο 11

Αργά σήμερα αναμένονται και ανακοινώσεις από τη γαλλική εταιρεία Total ή το Κυπριακό υπουργείο Ενέργειας.

Διεθνείς προειδοποιήσεις για την τουρκική συμπεριφορά
Η Άγκυρα έχει προειδοποιηθεί από τρίτους ότι πρέπει να αποφύγει τις όποιες ακραίες ενέργειες ενόψει της έναρξης των γεωτρήσεων στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, όπως αναφέρουν πηγές της Κυπριακής κυβέρνησης.

Μέχρι στιγμής, οι τουρκικές κινήσεις είναι οι συνήθεις. Ενεργεί, δηλαδή, όπως και σε παρόμοιες περιπτώσεις γεωτρήσεων που έγιναν στο παρελθόν.

Το «Barbaros» μπαινοβγαίνει
Το σεισμογραφικό Μπαρπαρός έφτασε στο οικόπεδο “6” της Κυπριακής ΑΟΖ στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου.

Όπως αναφέρει το philenews.com, το σεισμογραφικό, αφού εισήλθε εντός του οικοπέδου “6”, ακολούθησε πορεία προς τα ανατολικά με κατεύθυνση το τεμάχιο “7”.

Ωστόσο περίπου 45 λεπτά μετά, άλλαξε εκ νέου πορεία και εξήλθε του τεμαχίου “6” κατευθυνόμενο σε αντίθετη κατεύθυνση, φτάνοντας εκ νέου δυτικά της Πάφου. Το σεισμογραφικό απομακρύνθηκε από την περιοχή της Κύπρου με κατεύθυνση προς τις ακτές της Τουρκίας.

Οι ενδείξεις ναυσιπλοΐας του σκάφους, το απόγευμα του Σαββάτου δεν έδιναν εικόνα για το προορισμό του, αφού η μία ένδειξη έδειχνε προορισμό την Μόρφου. Η δεύτερη προορισμό τη θάλασσα του Μαρμαρά, ενώ η πορεία του δεν αφορούσε ούτε τον έναν, ούτε τον άλλο προορισμό. 

Στην περιοχή, αλλά σε απόσταση από το Οικόπεδο 11, κινείται η τουρκική φρεγάτα Gokceada (Ιμβρος).


Δεν υπάρχουν σχόλια: