19 Ιουλίου, 2017

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ «ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΑ» ΨΕΚΑΖΕΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΑΡΧΑΙΑ

 

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ:Μυστηριώδης «τουρίστρια» ψεκάζει με χημικά, αρχαία αντικείμενα σε αρχαιολογικούς χώρους.

Μία περίεργη υπόθεση που αφορά την καταστροφή αρχαίων αντικειμένων στο Μουσείο των Βασιλικών Tάφων της Βεργίνας από… μυστηριώδη τουρίστρια, έχει σημάνει συναγερμό στην ελληνική αστυνομία!

Οι διωκτικές αρχές έχουν εξαπολύσει κυνηγητό σε όλη την επικράτεια προκειμένου να την εντοπίσουν και να ανακαλύψουν τα κίνητρα της. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα» το απίστευτο αυτό  περιστατικό σημειώθηκε στις 10 Μαΐου 2017.

Μία γυναίκα της οποίας η ηλικίας υπολογίζεται άνω των 60 ετών με χαρακτηριστικά αφροαμερικανικά ή κρεολικά με εθνικ αμφίεση και φορώντας τουρμπάνι, κελεμπία κλπ.

Εισήλθε στον χώρο του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών στην Βεργίνα κρατώντας ένα μικρό ψεκαστήρα που δεν έγινε αντιληπτός από την ασφάλεια του χώρου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες η επισκέπτρια  ψέκασε με άχρωμο κι ελαιώδες υλικό τις πώρινες βάσεις περισσοτέρων από 10 επιτύμβιων στηλών , δημιουργώντας μεγάλους «λεκέδες» στα αρχαία αντικείμενα. Με το ίδιο ελαιώδες υγρό  ψέκασε και  μεγάλο αριθμό ενημερωτικών επιγραφών και φωτογραφιών του χώρου.

Όταν οι υπεύθυνοι του μουσείου στην Βεργίνα κι η ΕΛΑΣ εντόπισαν τις αλλοιώσεις από τις ψεκασμένες επιτύμβιες στήλες αναζήτησαν το υλικό από τις κάμερες. Κι έτσι οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας ανακάλυψαν την υπαίτιο των καταστροφών στα αρχαία αντικείμενα , κι όχι μόνο.

Μια μεγάλη έρευνα έχει ξεκινήσει από εκείνη την ημέρα, με τις Αρχές να προσπαθούν να αντλήσουν στοιχεία για προγενέστερες και μεταγενέστερες κινήσεις της, 

Αν συμμετείχε σε κάποιο τουριστικό «γκρουπ» και να αντιληφθούν γιατί προχώρησε σε αυτή την ενέργεια. Με τον φόβο ότι ίσως επιχειρήσει κάτι παρόμοιο και σε άλλα ελληνικά μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους…

Δημοσίευση σχολίου