30 Ιουλίου, 2017

ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ Η ΜΕΡΚΕΛ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΑΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΕΕ

 

Η προεκλογική περίοδος κορυφώνεται στην Γερμανία και η Μέρκελ ακολουθεί τις συμβουλές για “έξυπνη πολιτική” έναντι της Τουρκίας, ώστε να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους.

Σ΄ αυτή την εκλογική στρατηγική εντάσσεται προφανώς και η κίνηση Μέρκελ να στείλει επιστολή στην ΕΕ με την οποία ζητά “πάγωμα των διαβουλεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για αναβάθμιση της Τελωνειακής Ένωσης.

Δρομολόγηση περιορισμού των προενταξιακών κονδυλίων που λαμβάνει η Άγκυρα και εξέταση της προοπτικής πλήρους αναστολής τους, καθώς και περιορισμό στην εξασφάλιση πιστώσεων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Την επιστολή αποκαλύπτει  ο ανταποκριτής του Φιλελεύθερου στις Βρυξέλλες Παύλος Ξανθούλης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του την επιστολή υπογράφει ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κατόπιν συνεννόησης με την Άνγκελα Μέρκελ και στάλθηκε στις 24 Ιουλίου.

Η επιστολή της γερμανικής Κυβέρνησης, με αποδέκτες την Ύπατη Εκπρόσωπο, Φεντερίκα Μογκερίνι και τον Επίτροπο Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν, επικαλείται τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου από το καθεστώς Ερντογάν.

Και, ειδικότερα, τις συλλήψεις οκτώ Γερμανών και τις κατηγορίες ότι 600 γερμανικές επιχειρήσεις χρηματοδοτούν την τρομοκρατία. Ο υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ζητά όπως υπάρξουν «συνέπειες» στην πολιτική που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση έναντι της Τουρκίας, σε τρία επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: