27 Ιουλίου, 2017

ΕΙΝΑΙ «ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ» ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ;


ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ

1.ΑΒΑΣΙΜΗ Η ΣΥΝΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Προχθές, «Τα νέα της Πτολεμαΐδας» αναδημοσίευσαν ένα άρθρο από το Οικουμενιστικό ιστολόγιο «Φως Φαναρίου». Συντάκτης του άρθρου ο κ. Αριστείδης Βικέτος, γνωστός φιλοπατριαρχικός δημοσιογράφος.

Αν μου ζητούσαν να περιγράψω με μία φράση αυτό το άρθρο, θα έλεγα τη γνωστή λαϊκή παροιμία: «Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα»:  Αερολογίες, χωρίς καμία τεκμηρίωση.

Γνώριμο μοτίβο που το έχουμε δει επανειλημμένα, εδώ στην Πτολεμαΐδα, από τους πρόθυμους υποστηρικτές του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Οικουμενισμού και της αντι-Κανονικής «συνόδου» της Κρήτης.

Το μόνο σοβαροφανές επιχείρημα που επιστράτευσε ο κ. Βικέτος είναι μία, υποτιθέμενη, «μαρτυρία» του Αγίου Γέροντα Παϊσίου του Αγιορείτη, σύμφωνα με την οποία φέρεται να είπε στον (ομότιμο) Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, κ. Μαρτζέλο, ο οποίος θα πήγαινε στην Πόλη:

«Θα ήθελα να μεταφέρεις στον Παναγιώτατο την μετάνοια μου και να ξέρεις ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ό,τι καλύτερο έδωσε ο Θεός στην Ορθοδοξία τα τελευταία χρόνια»! 

Όσο και να ’ναι, δεν μπορεί κανείς εύκολα να αγνοήσει τη μαρτυρία ενός Αγίου και μάλιστα προορατικού Γέροντα!

Αυτό που δεν μας είπε, όμως, ο φιλοπατριαρχικός δημοσιογράφος είναι ότι – κατά σύμπτωση! – ο κ. Μαρτζέλος είναι μέγας Οικουμενιστής! Ενδεικτικά, θα αναφέρω μόνο ότι ο άνθρωπος αυτός έχει προωθήσει και εγκρίνει δύο διδακτορικές διατριβές πού «αθωώνουν» τους δύο αιρεσιάρχες των Μονοφυσιτών.

Τον Σεβήρο και τον Διόσκορο! Βαρύτατη ασέβεια και προσβολή κατά των Πατέρων που συγκρότησαν την Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο που τους έχει καταδικάσει αμετάκλητα!

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πόσο αξιόπιστη είναι αυτή η «μαρτυρία» του κ. Μαρτζέλου. Ανάλογης «σοβαρότητας» και «αξιοπιστίας» «μαρτυρία» είχε επικαλεστεί, στο παρελθόν, και ένας επικριτής μας που δεν είχε το θάρρος να γράψει με το όνομά του αλλά μεταχειρίστηκε το ψευδώνυμο «Τηλέμαχος Λαρισινός»!

Μου έγραφε τότε: «Γιατί βγάζετε σπυράκια, όταν είπε ο άγιος Παΐσιος ότι δεν έχει περάσει καλύτερος Πατριάρχης από τον Βαρθολομαίο;».

Τού απάντησα ότι εκείνη η υποτιθέμενη «μαρτυρία», ανήκε σε κάποιον κύριο Νικόλαο Μαγγίνα που ..κατά «σύμπτωση» είναι, εδώ και δεκαετίες, ο προσωπικός φωτογράφος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου!

Αλλά, θερμούς υποστηρικτές και θαυμαστές ο Πατριάρχης έχει και εδώ στην περιοχή μας!  Ένας είναι ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Εμπορίου Εορδαίας, π. Ναθαναήλ Φίλιος και άλλος ο αρχιερατικός επίτροπος Αμυνταίου, π. Σεβαστιανός Τοπάλης.

Παρακάτω, θα αποκαλύψουμε το πραγματικό πρόσωπο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και σε επίπεδο Εθνικό αλλά και σε επίπεδο δογματικό και θα καλέσουμε να πάρουν θέση, όχι μόνο αυτούς τους δύο πατέρες, αλλά και όποιον άλλο φιλοπατριαρχικό κληρικό.

Θα καταδείξουμε ότι, επί της ουσίας, ο κ. Βαρθολομαίος δεν είναι «ο Πατριάρχης των Ελλήνων και της Ορθοδοξίας».

Όπως τον αποκαλεί ο π. Σεβαστιανός, αλλά φοβάμαι ότι είναι ο Πατριάρχης των Τούρκων, της Νέας Τάξης, της αίρεσης και της κακοδοξίας.

2.ΑΝΤΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ 
ΤΟΥ «ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ».

Α΄.Ο Πατριάρχης, επανειλημμένα, έχει εκφράσει το θαυμασμό του για τον σφαγέα του μικρασιατικού ελληνισμού, Κεμάλ Ατατούρκ. Έχει και τη φωτογραφία του πάνω από το γραφείο του!

Το άρθρο του κ. Βικέτου που αναδημοσίευσαν «Τα νέα της Πτολεμαΐδας» έχει στο εσωτερικό του μια φωτογραφία του Πατριάρχη στην οποία κρατάει μια εικόνα. Παρατηρήστε ότι στο βάθος, στον τοίχο, κρέμεται η φωτογραφία του Κεμάλ!

Επίσης, ο κ. Βαρθολομαίος έχει επισκεφθεί δύο φορές το σπίτι-μουσείο του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, υπογράφοντας με θερμά λόγια το βιβλίο επισκεπτών!

Την τελευταία φορά, μάλιστα, έγραψε: «Ευχόμενοι, ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του[!;], ικετεύουμε τον Μεγαλοδύναμο, οι μεταρρυθμίσεις του να ζουν για πάντα και ο λόγος του, όσο περνάει ο χρόνος, να γίνεται πραγματικότητα. 

Με τις ευλογίες μας»! Για την κίνησή του αυτή πήρε τα εύσημα από την τουρκική εφημερίδα Hurriyet (Ένα άλλο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο Πατριάρχης ταυτίζει τον Αλλάχ με τον Τριαδικό Θεό μας!)

Β΄.Στην επίσκεψή του, το 2009, στα κεντρικά γραφεία της Coca Cola, στις Η.Π.Α., απευθυνόμενος στον, τουρκικής καταγωγής πρόεδρό της, τού είπε, με χαρά: «Σήμερα είναι η γιορτή της πατρίδας μας, της Τουρκίας».

Γ΄.Το 1991, επισκεπτόμενος μια περιοχή της Τουρκίας, δήλωσε ότι «οι δύο λαοί ― ελληνικός και τουρκικός ― ζούσαν αρμονικά για 400 χρόνια, μέχρι τη στιγμή που κάτι ξυπόλυτοι ξεσηκώθηκαν το 1821»! 

Τη φρικτή αυτή δήλωση, τη μετέδωσαν, τότε, δυο μικρές εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας (γιατί οι μεγάλες είναι του «συστήματος») και την επαναδιατύπωσε το 2010 και ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, χωρίς να τύχει διάψευσης από το Πατριαρχείο.

Δ΄.Το Σεπτέμβριο του 2008 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Αυτό που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση είναι ότι δεν είπε ούτε μία λέξη για τα δικαιώματα του Ελληνισμού στην Κύπρο και στην Κωνσταντινούπολη!

Ο Κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης μέσω επιστολής που απέστειλε στον κ. Βαρθολομαίο εξέφρασε την βαθιά απογοήτευσή του. Τού έγραφε:

«Τίποτα δεν είπατε για το διωγμό του Πατριαρχείου, την καταπάτηση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Τουρκία ή για τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή της Κύπρου και τη βεβήλωση εκατοντάδων χριστιανικών ορθόδοξων εκκλησιών στα Κατεχόμενα.

Γι’ αυτά τα θέματα πολλοί από εμάς τους ευρωβουλευτές κάνουμε συνεχώς καταγγελίες στο Ευρωκοινοβούλιο. Κατά πόσο τώρα θα γίνουμε πιστευτοί όταν εσείς, μια καθ’ όλα αρμόδια προσωπικότητα, επιλέξατε να μην τα θίξετε ούτε καν ακροθιγώς;»

Ο Κύπριος ευρωβουλευτής στην επιστολή του έγραφε πως κατανοεί ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος φοβάται τυχόν αντιδράσεις των Τούρκων, αλλά υπογράμμισε ότι έχει την εντύπωση πως: 

«οι πραγματικοί πνευματικοί ηγέτες της Ορθοδοξίας έλεγαν πάντοτε την αλήθεια χωρίς δισταγμό και φόβο.Φαίνεται ότι έκανα λάθος» τόνισε ο κ. Ματσάκης και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι οι πνευματικοί ηγέτες έγιναν σήμερα κι αυτοί διπλωμάτες πολιτικοί.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας σας στο Ευρωκοινοβούλιο ούτε λίγο ούτε πολύ πλέξατε το εγκώμιο της “πατρίδας” σας, όπως αποκαλέσατε με έμφαση την Τουρκία»!

Ε΄.Την ίδια χρονιά, τo 2008, ο κ. Βαρθολομαίος είχε δηλώσει, μετά τη συνάντησή του με αμερικανό πρεσβευτή, ότι «το Πατριαρχείο και οι Η.Π.Α. υπηρετούν τις ίδιες αξίες και ιδανικά!».Δημόσια ομολογία ότι το σβησμένο Φανάρι υπηρετεί τα σχέδια της Νέας Τάξης!

Μάλιστα, η δήλωση αυτή σατιρίστηκε από τον γνωστό κωμικό Λάκη Λαζόπουλο!Γίναμε ρεζίλι στους κοσμικούς! Συνεπώς, αυτό που μας καταλόγισε ο π. Σεβαστιανός, ότι δήθεν «διασύρουμε τα ηγετικά πρόσωπα της Εκκλησίας» δεν ευσταθεί. 

Αυτοί διασύρονται από μόνοι τους. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: Ο «Πατριάρχης του Γένους» είναι το μεγαλύτερο όνειδος της Εκκλησίας μας!

ΣΤ΄.Στις αρχές του τρέχοντος έτους, ο προκαθήμενος του σβησμένου Φαναρίου, αναφερόμενος στην συνάντηση του Πάπα με τον Πατριάρχη της Ρωσίας στην Κούβα, επιτέθηκε ανοιχτά κατά του Πούτιν, προειδοποιώντας, μάλιστα, τον αγαπημένο του «αδελφό», Πάπα Φραγκίσκο, να …προσέχει τους Ρώσους για να μην… γίνει δεκανίκι τους! Απίστευτο!

Για μια ακόμη φορά, ο δυστυχής Πατριάρχης μας συντάχθηκε με την πλευρά των εχθρών του Χριστού και της Ορθοδοξίας! Αντί να υποστηρίξει την ομόδοξη Ρωσία, τη μοναδική χώρα που προβάλλει αντίσταση στη Νέα Τάξη που μετέτρεψε τη Δύση σ' ένα απέραντο πνευματικό νεκροταφείο, προσπαθεί να «προστατεύσει» ποιόν; Τον αιρεσιάρχη Πάπα! Την παμπόνηρη αλεπού της Ρώμης!

Ζ΄.Στην πρόσφατη, δήθεν, «Μεγάλη και Αγία Σύνοδο», που έγινε στην Κρήτη, ο Πατριάρχης είχε ως σύμβουλο μια …πράκτορα της CIA, κάποια κυρία Ελισάβετ Προδρόμου!

Τυχαία όλ’ αυτά; Δεν νομίζω. Ο κ. Βαρθολομαίος φαίνεται πως είναι ο εκλεκτός της Νέας Τάξης και του Σιωνισμού, γι’ αυτό και προβάλλεται συνεχώς από τα διεθνή και εγχώρια Μ.Μ.Ε.

3.ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ-ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ-ΤΟΥ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥΠΑΤΡΙΑΡΧΗ.
Σ’ αυτά τα 26 χρόνια της πατριαρχίας του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει διαπράξει τόσες πολλές αιρετικές ενέργειες που είναι όσες και οι κόκκοι της άμμου της θαλάσσης!

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αν μπορούσαν να συγκεντρωθούν όλες αυτές οι κακοδοξίες του θα γέμιζαν ογκωδέστατους τόμους!

Για να μην κουράσουμε, όμως, τους αναγνώστες θα αναφέρουμε δυο-τρεις μόνο θέσεις και ενέργειές του και θα καλέσουμε τους φιλοπατριαρχικούς κληρικούς της περιοχής μας να τοποθετηθούν επ’ αυτών.

Α΄.Ας αρχίσουμε με το πιο πρόσφατο γεγονός. Τον περασμένο μήνα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε Ορθόδοξη Ακολουθία σε… Ευαγγελικό Ναό στη Στουτγάρδη της Γερμανίας! (Υπ’ όψιν ότι η Στουτγάρδη διαθέτει και ορθόδοξους Ναούς!) Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ:

«Ο Πατριάρχης παραιτήθηκε του δικαιώματος να αναρτηθούν εικόνες στον ναό, για να μην… προσβάλλει τους αιρετικούς, (οι οποίοι, ως γνωστόν, είναι Εικονομάχοι.

Στο βίντεο φαίνεται ότι δεν υπάρχουν εικόνες) και δεύτερον το Ευαγγέλιο το τοποθέτησαν πάνω σε μια μη καθαγιασμένη τράπεζα!» Μάλιστα, στην ομιλία του αποκάλεσε τους Προτεστάντες «Χριστιανικές Εκκλησίες» και τόνισε ότι θα πρέπει να συνεργαστούμε μαζί τους για να δώσουμε στον κόσμο «κοινή χριστιανική Ομολογία»! 

Τέλος, εγκωμίασε τον αιρεσιάρχη του Προτεσταντισμού Μαρτίνο Λούθηρο! Βαρύτατες προσβολές προς την 7η Οικουμενική Σύνοδο που καταδίκασε τους εικονομάχους!

Ερωτώ:Έχουν να μας πουν τίποτα για όλα αυτά οι φιλοπατριαρχικοί  κληρικοί μας; Εγώ θυμάμαι ότι πριν από 10 χρόνια ο Μητροπολίτης μας και ο π. Νικηφόρος έκαναν ολόκληρη φασαρία επειδή η εφημερίδα «Εορδαϊκός Παλμός» είχε δημοσιεύσει τότε μία ολοσέλιδη διαφήμιση Προτεσταντών!

Αν αυτά που κάνει ο Πατριάρχης είναι ορθόδοξα τότε ας τον μιμηθούμε κι ας εκκλησιαζόμαστε κι εμείς στον ευαγγελικό ναό που υπάρχει στην Πτολεμαΐδα! Αλλά και οι ιερείς μας ας πηγαίνουν κάπου κάπου και να λειτουργούν εκεί!

Β΄.Ουσιαστικά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν αναγνωρίζει την 4η Οικουμενική Σύνοδο που καταδίκασε τον Μονοφυσιτισμό! Υπ’ όψιν, ότι την καταδίκη κατά της αίρεσης αυτής την ανανέωσαν και την επιβεβαίωσαν και οι δύο επόμενες Οικουμενικές Σύνοδοι, η 5η και η 6η!

Ωστόσο, τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι Οικουμενιστές, θεωρούν ότι οι Άγιοι Πατέρες «παρεξήγησαν», δήθεν, τους Μονοφυσίτες και τους θεωρούν πλέον καθ’ όλα «Ορθοδόξους»! Συμπροσεύχονται κανονικά μαζί τους, συνυπογράφουν κοινά κείμενα, κ.λ.π.

Μάλιστα, δεν τους ονομάζουν πλέον «αιρετικούς Μονοφυσίτες» ή «Αντιχαλκηδονίους» (Επειδή δεν αποδέχονται την Δ΄ Οικουμενική που έγινε στη Χαλκηδόνα) αλλά τους αποκαλούν «Ορθόδοξες αρχαίες Ανατολικές Εκκλησίες»!

Όταν το 451 μ.Χ. ολοκλήρωσε τις εργασίες της η Δ΄ Οικουμενική Σύνοδος, καταδικάζοντας τους Μονοφυσίτες, οι τελευταίοι δεν αποδέχονταν τις αποφάσεις της και δημιούργησαν μεγάλη φασαρία.

Τότε οι ορθόδοξοι τούς πρότειναν να κάνουν το εξής για να τερματιστεί η διένεξη: Να τοποθετήσουν στο στήθος του άφθαρτου σκηνώματος της Αγίας Ευφημίας τους δύο τόμους, δηλαδή τον τόμο των ορθοδόξων και τον τόμο των Μονοφυσιτών και να κάνουν θερμή προσευχή για να τους δείξει η Αγία την αλήθεια.

Όταν τελείωσαν την προσευχή, άνοιξαν τη λάρνακα και έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι ο μεν τόμος των ορθοδόξων παρέμεινε στο στήθος της Αγίας, ενώ ο τόμος των αιρετικών ήταν πεταμένος στα πόδια της!Αυτό το θαύμα της Αγίας Ευφημίας η Εκκλησία μας το εορτάζει κάθε χρόνο στις 17 Ιουλίου.

Εκτός όμως από το θαύμα της Αγίας Ευφημίας, αποστομωτική απάντηση κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη και των άλλων Οικουμενιστών που αποδέχονται τους Μονοφυσίτες, δίδει ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, ο οποίος είπε:

«Τούς αρεσιάρχες τν ντιχαλκηδονίων - Μονοφυσιτών τόσοι γιοι Πατέρες πού εχαν θεο φωτισμό καί ταν σύγχρονοί τους “δέν τούς κατάλαβαν καί τούς παρεξήγησαν”, καί ρχόμαστε μες μετά πό τόσους αἰῶνες νά διορθώσουμε τούς γίους Πατέρες;

λλά καί τό θαμα τς γίας Εφημίας δέν τό πολογίζουν; Καί ατή “παρεξήγησε” τόν τόμο τν αρετικν; κκλησία δέν εναι καράβι το κάθε πισκόπου νά κάνει ,τι θέλει». 

Αυτή είναι η γλώσσα της αλήθειας, αυτή είναι η γλώσσα των Αγίων μας. Η Εκκλησία δεν είναι τσιφλίκι του κάθε Πατριάρχη ώστε να κάνει ό,τι θέλει.

Γ΄.Σε μήνυμα που έστειλε το 2001 ο κ. Βαρθολομαίος σε μια Παγκόσμια Διάσκεψη που έγινε στη Νότια Αφρική, «ακύρωσε» την εντολή της Ιεραποστολής που έδωσε στους Αποστόλους ο Χριστός! Υποστήριξε ότι:

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν επιδιώκει να πείσει τους άλλους για μια συγκεκριμένη αντίληψη της αλήθειας ή της αποκαλύψεως, ούτε επιδιώκει να τους μεταστρέψει προς ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψεως»!

Γκρέμισμα του Χριστιανισμού και βαρύτατη προσβολή κατά της ενανθρωπήσεως και της Σταυρικής Θυσίας του Κυρίου! Τα ίδια είπε και σε μία διαθρησκειακή συνάντηση που έγινε το ίδιο έτος, το 2001, στις Βρυξέλλες.

Υποστήριξε ότι πρέπει να αφήσουμε ελεύθερους τους ανθρώπους να διαλέξουν με ποια θρησκεία θα συναντήσουν τον Θεό: Με τον Χριστιανισμό, με τον Μουσουλμανισμό ή με τον Ιουδαϊσμό!

Παλαιότερα, το 1994, σε ομιλία του στην Ιταλία είχε πει ότι θα πρέπει «και με τους Ινδουιστές, τους Βουδιστές και τους Κομφουκιανιστές. Να είμαστε ενωμένοι στο πνεύμα του ενός Θεού»! Ο Χριστός, όμως, ήταν σαφής:

«Πηγαίνετε σ’ λο τν κόσμο κα κηρύξτε τ εαγγέλιο σ’ λη τν νθρωπότητα. ποιος θ πιστέψει κα θ βαπτισθε θ σωθε, ν κενος πο δν θ πιστέψει θ καταδικασθε». (Μάρκ. 16:16, μτφ)

Δεν άφησε κανένα περιθώριο να πιστεύουν κάποιοι ότι αν δεν αναπαυθούν από τον Χριστιανισμό θα μπορούν να σωθούν μέσω κάποιας άλλης θρησκείας. Επίσης, είπε:«γ εμαι δς κα λήθεια κα Ζωή. Κανες δν ρχεται πρς τν [Θε] Πατέρα παρ μόνο δι μέσου μο» (ω. 14:6, μτφ) 

Τον Θεάνθρωπο, όμως, δεν τον αποδέχονται οι άλλες θρησκείες! (Και πριν λίγες ημέρες Πατριάρχης συμμετείχε σε μία διαθρησκειακή συνάντηση που χρηματοδοτήθηκε από το ίδρυμα Rockefeller, τν μερικανοεβραϊκ πιτροπή, κ.ά.)

Δ΄.Όμως, το αποκορύφωμα της βλασφημίας και της ασέβειας του Πατριάρχη ήταν το 1998, στη θρονική εορτή του Πατριαρχείου (εορτή του Αγίου Ανδρέα).

Προσφωνώντας την Ρωμαιοκαθολική αντιπροσωπεία, είπε ότι οι Άγιοι που αντιτάχθηκαν στον Παπισμό πλανήθηκαν από τον Σατανά και πρέπει να προσευχόμαστε στον Θεό γι’ αυτούς για να…τους ελεήσει! Ο άγιος Γέροντας Παΐσιος έχει πει ότι «όποιος υβρίζει τους Αγίους του Θεού, υβρίζει τον ίδιο το Θεό».

Κατ’ αναλογία κι εγώ τολμώ να πω ότι όποιος, σήμερα, δικαιολογεί ή – ακόμη χειρότερα – εγκωμιάζει τους Υβριστές του Θεού καθίσταται συνένοχος μ’ αυτούς!

4.ΣΥΜΠΛΕΟΥΝ ΤΑ “ΠΙΣΤΕΥΩ” ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ 
ΜΕ ΤΑ “ΠΙΣΤΕΥΩ” ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ. ΣΥΜΠΤΩΣΗ;

Α΄.Οι Οικουμενιστές και η Μασονία φρονούν ότι μέσα από κάθε θρησκεία ο άνθρωπος λατρεύει τον ίδιο Θεό.  Είδαμε, νωρίτερα, ότι αυτά είναι τα «πιστεύω» του Οικουμενικού Πατριάρχη. Όμως, αυτά, ακριβώς, είναι και τα «πιστεύω» της Μασονίας! Διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος»:

«Βασικό προσόν, για εισδοχή και απόκτηση της ιδιότητας του μέλους, είναι η πίστη στο Θεό και στην αποκεκαλυμμένη θέληση Αυτού. Μέλη μπορούν να γίνουν άνδρες κάθε θρησκείας, οι οποίοι εκπληρώνουν αυτό το βασικό προσόν…

Ο Τεκτονισμός δέχεται άνδρες που ανήκουν σε διάφορες θρησκείες και ακολουθούν τη δική τους πίστη...Δεν υπάρχει για τον Τεκτονισμό ιδιαίτερος Θεός. 

Ο Θεός κάθε Τέκτονα παραμένει Εκείνος της Θρησκείας του. Προκειμένου δε να μην υπάρχουν μεταξύ των Τεκτόνων, δογματικές αντιπαλότητες ή θρησκευτικές διαφορές, ο Θεός αποκαλείται με τη γενική προσωνυμία του Μεγάλου Αρχιτέκτονος του Σύμπαντος (Μ.Α.Τ.Σ.)»

Β΄.Οι Οικουμενιστές και η Μασονία πιστεύουν ότι οι Γραφές των διαφόρων θρησκειών είναι Ιερές και θεόπνευστες. Αυτό υποστήριξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά την επίσκεψή του στο Ιράν το 2002. 

Αυτό υποστήριξε και το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε κείμενο που συνυπέγραψε, στην Ιορδανία, το 1998, μαζί με άλλες θρησκείες. Αυτά όμως είναι τα «πιστεύω» της Μασονίας!

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της «Μεγάλης Στοάς»: «Η Βίβλος του Νόμου που υπάρχει κατά τις τεκτονικές εργασίες, αποτελεί τεκμήριο πίστης στο Θεό. Κι ανάλογα με το θρήσκευμα που επικρατεί σε κάθε χώρα, αυτή είναι, συνηθέστερα μεν, η Ιερά Βίβλος [για τους Χριστιανούς]. 

Άλλοτε δε το Κοράνι για τους Μωαμεθανούς, οι Βέδες για τους Βραχμάνους κ.ο.κ.». Παλαιότερα, ένα μασονικό περιοδικό έγραφε: «Οι Βέδες των Ινδιών, τα υψηλά παραγγέλματα του Βουδισμού, τα κελεύσματα του Κορανίου, το προφητικό πυρ του Ισραήλ και οι ψαλμοί διαφόρων θρησκειών, δεικνύουν ότι υπήρξαν πάντοτε άνθρωποι που έλαβαν το “Πνεύμα της Ζωής”»

Πάντως, είτε είναι είτε δεν είναι Μασόνος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Θελημένα ή αθέλητα συμπλέει με τη Μασονία και υπηρετεί τα σχέδιά της. Δυστυχώς, η διείσδυση της Μασονίας στην Εκκλησία μας είναι μεγάλη.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι δύο προκάτοχοί του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο Μελέτιος Μεταξάκης και ο Αθηναγόρας ήταν Μασόνοι! Μάλιστα, τον τελευταίο ο κ. Βαρθολομαίος τον έχει για ίνδαλμα και καυχιέται ότι ακολουθεί την πορεία που εκείνος είχε χαράξει!

Ερωτηματικό υπάρχει για τον πρώην Πατριάρχη Δημήτριο. Το 1977 το μασονικό περιοδικό «Πυθαγόρας» είχε μεγάλη φωτογραφία του Πατριάρχη Δημητρίου στο εξώφυλλό του, δίπλα σε μασονικά σύμβολα!

Αγιορείτες μοναχοί, επίσκοποι, αλλά και ο θρησκευτικός Τύπος της εποχής κάλεσαν, με τηλεγραφήματα, τον Πατριάρχη να ξεκαθαρίσει αν είναι ή όχι Μασόνος. Δεν απάντησε· τήρησε σιγή ιχθύος.

5.Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΝΟ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ. ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ Η ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.

Ο πνευματοφόρος Άγιος γέροντας Παΐσιος, ο Αγιορείτης, μάς έχει αποκαλύψει φοβερά πράγματα για όσα τεκταίνονται εις βάρος της ανθρωπότητας: Όσον αφορά τις ΗΠΑ, τόνισε ότι «Αμερική δεν υπάρχει. Οι Σιωνιστές είναι η Αμερική»! 

Σύμφωνα με τον Άγιο, οι Σιωνιστές εργάζονται μεθοδικά πάνω από 100 χρόνια. «Θέλουν να κυβερνήσουν όλο τον κόσμο» εγκαθιστώντας μία παγκόσμια Κυβέρνηση και μια Πανθρησκεία: «Μία θρησκεία, ένα κράτος»! 

Θα ξαναχτίσουν τον Ναό του Σολομώντα στα Ιεροσόλυμα και«τελικά οι Σιωνιστές θα εγκαταστήσουν τον Αντίχριστο εκεί ως Μεσσία»! Όλες οι θρησκείες στο πρόσωπό του θα βρουν τον «Εκλεκτό» τους. Οι χριστιανοί Οικουμενιστές θα πιστέψουν ότι θα είναι ο Χριστός στη Δεύτερη Έλευσή του!

Οι Βουδιστές θα τον θεωρήσουν ως την τελευταία μετενσάρκωση του Δαλάι Λάμα. Οι μουσουλμάνοι θα πιστέψουν ότι θα είναι ο αναμενόμενος προφήτης Μαχντί, ο τελευταίος διάδοχος του προφήτη Μωάμεθ, κ.ό.κ. «Πέντε “εγώ” θα έχει» λέει ο π. Παΐσιος!

Είπε, επίσης, ο Γέροντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δημιούργημα του Σιωνισμού(!) ως «πρόβα τζενεράλε» για την τελική Ένωση όλων των κρατών του κόσμου!

Τέλος, αποκάλεσε τον Οικουμενισμό «σχέδιο διαβόλων» που συμπορεύεται και έχει τους ίδιους σκοτεινούς στόχους με το Σιωνισμό! Μην ξεχνάμε ότι ο Οικουμενισμός μιλάει συνέχεια για «Ένωση» τόσο των χριστιανικών ομολογιών μεταξύ τους, όσο και των διαφόρων θρησκειών. 

Δηλαδή, για τη δημιουργία Πανθρησκείας. Εξ άλλου, στο περιοδικό «Le Temple», επίσημο όργανο της Μασονίας στην Γαλλία, δημοσιεύτηκε άρθρο με θέμα η «Ένωσις των Εκκλησιών» στο οποίο εξαίρεται η συμβολή της Μασονίας στην Οικουμενική κίνηση.

Εκεί, με υπερηφάνεια, ομολογούν οι Μασόνοι ότι το σχέδιο της «Ένωσης των Εκκλησιών» τούς ενδιαφέρει πολύ και ότι αν βρίσκεται σε καλό δρόμο οφείλεται σ’ αυτούς! 

Μελετώντας δημοσιεύματα μασονικών περιοδικών διαπιστώνεις εύκολα ότι τελικός σκοπός της Μασονίας είναι «να προετοιμάσει όλο τον κόσμο για τη δημιουργία μιας Παγκόσμιας Θρησκείας».  

Οι Μασόνοι περιμένουν με ανυπομονησία «την επανεμφάνισή του Χριστού [= του Αντίχριστου] για να εγκαθιδρύσει την παγκόσμια εξουσία του βασιζόμενος στα μασονικά μυστήρια».

Μετά από όλ’ αυτά καταλαβαίνουμε ποιο ρόλο παίζει και ποιους σκοπούς εξυπηρετεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (συνειδητά ή ασυνείδητα· λίγη σημασία έχει).

6.ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ 
ΑΥΤΑ ΟΙ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΙ; ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ 
ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ;

Αναρωτιέμαι: Έχουν να μας πουν κάτι για όλ’ αυτά οι φιλοπατριαρχικοί ιερείς της περιοχής μας; Όσα γράψαμε για τον Πατριάρχη είναι αλήθειες ή «θλιβερές συκοφαντίες»; 

Τα στοιχεία που παραθέσαμε είναι ντοκουμέντα που τα πήραμε από τα ίδια τα περιοδικά του Πατριαρχείου, από εφημερίδες και βίντεο του YouTube.

Άκουσα – δεν ξέρω αν είναι αλήθεια – ότι ο εφημέριος του Εμπορίου σκοπεύει να καλέσει, το φθινόπωρο, τον Οικουμενικό Πατριάρχη στα εγκαίνια της «μικρής Αγίας Σοφίας» που έχει κτίσει στο χωριό του.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε θα μας δώσει την αφορμή και την ευκαιρία να παρουσιάσουμε πολύ περισσότερα στοιχεία και να κάνουμε μία εκστρατεία ενημέρωσης του πιστού λαού της Εορδαίας για το ποιος είναι πραγματικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ποια η «σύνοδος» που έγινε πέρυσι στην Κρήτη.

Κάθε φορά που ο Μητροπολίτης μας πιέζεται από Χριστιανούς να δικαιολογήσει γιατί δεν διακόπτει το μνημόσυνο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, δίνει πάντα την ίδια απάντηση: «Πήγα στο γραφείο του Πατριάρχη και ευθαρσώς τον ρώτησα αν ισχύουν αυτά για τα οποία τον κατηγορούν.

Μου απήντησε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν ευσταθούν και ότι δεν προδίδει και δεν παραδίδει τίποτε από την Ορθόδοξο Εκκλησία και Πίστη μας». Είναι σαν να σε «διαβεβαιώνει» ένας κατά συρροήν δολοφόνος, ένας «serial killer», που διέπραξε δεκάδες εγκλήματα. 

Και μάλιστα δημοσίως, ότι «Εγώ, ούτε σκότωσα μέχρι σήμερα άνθρωπο, ούτε και θα μπορούσα ποτέ να αφαιρέσω ανθρώπινη ζωή!» Δυστυχώς, ο μητροπολίτης μας εκλαμβάνει αυτή τη φαιδρή διαβεβαίωση του Πατριάρχη ως …δεδομένο και την επικαλείται παντού, ως επιχείρημα για να τον δικαιολογεί!

Ωστόσο, ο π. Θεόκλητος έχει μία δικαιολογία: Είναι υπέργηρος, δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ και λόγω φόρτου εργασίας δεν έχει χρόνο για να διαβάζει έντυπα που αποτυπώνουν την ζοφερή εκκλησιαστική επικαιρότητα.

Ερωτώ: οι κληρικοί της μητροπόλεώς μας που «πίνουν νερό» στο όνομα του Πατριάρχη, τί δικαιολογία έχουν; Γνωρίζουν καλύτερα από όλους, εδώ και χρόνια, ότι ο κ. Βαρθολομαίος είναι ο επικεφαλής της παναίρεσης του Οικουμενισμού.

Και όχι μόνο δεν διαμαρτύρονται αλλά τον δικαιολογούν και τον επαινούν! Επί παραδείγματι, ο π. Σεβαστιανός Τοπάλης τον εμφανίζει ως…λευκή περιστερά!

Πλέκει το εγκώμιό του ασεβή Πατριάρχη αποκαλώντας τον – άκουσον, άκουσον!– «σοφό Ποιμένα της Εκκλησίας του Χριστού που αγωνίζεται για την Αγία Πίστη μας»! και «άριστο πηδαλιούχο του πλοίου της Εκκλησίας»!

«Είναι καλός και ορθόδοξος», διαβεβαιώνει! Αλήθεια, ποιος ορθόδοξος Πατριάρχης, στην ιστορία της Εκκλησίας, αναγνώρισε ποτέ ως «Εκκλησίες του Χριστού» όλες τις αιρετικές παρασυναγωγές; Ποιος ευσεβής Πατριάρχης θεωρούσε όλες τις θρησκείες ισότιμους δρόμους σωτηρίας;

Ποιος θεοφοβούμενος Πατριάρχης προσευχόταν, ποτέ, μπροστά σε είδωλα μαζί με βουδιστές, μάγους και όλο το κακό συναπάντημα; Ο κ. Βαρθολομαίος τα έχει γκρεμίσει όλα! Δεν άφησε τίποτα όρθιο! 

Αν είναι «της φαντασίας μας» οι προδοσίες του «σεπτού Πατριάρχη» και «κινδυνολογούμε», τότε να κατηγορήσει, ο π. Σεβαστιανός, και τον μεγάλο Πανεπιστημιακό Καθηγητή, τον π. Γεώργιο Μεταλληνό, που λέει τα ίδια μ’ εμάς!

Ας κατηγορήσει, επίσης, τους οκτώ μητροπολίτες και τους δύο Ηγουμένους του Αγίου Όρους, μαζί με τους 300 αγιορείτες Πατέρες που κατήγγειλαν ως πεπλανημένη την εκκλησιολογία του Οικουμενικού Πατριάρχη! 

Μήπως θα μας πει ότι είναι κι αυτοί «ψυχικά άρρωστοι» και πάσχουν από «σχιζοφρένεια και πλάνη»;

Μήπως, επίσης, «πειραγμένοι στο μυαλό και στην πίστη» και «φαντασιόπληκτοι» είναι και οι μητροπολίτες Γόρτυνος, Κυθήρων, Αιτωλίας, Γλυφάδος και Κονίτσης που κατακεραυνώνουν τις πατριαρχικές κακοδοξίες
Περί Πρωτείου; 

Μάλιστα, ο μητροπολίτης Πειραιώς έγραψε ένα κείμενο-καταπέλτη 76 σελίδων κατά του κ. Βαρθολομαίου, που, ουσιαστικά, είναι μήνυση εις βάρος του! Η τακτική της στρουθοκαμήλου, που ακολουθούν οι φιλοπατριαρχικοί κληρικοί μας, δεν είναι χριστιανική στάση.

Και, εν τέλει, επειδή κάποιοι έχουν χώσει το κεφάλι τους στην άμμο (για να μην τους τύπτει, μάλλον, η συνείδησή τους), θεωρούν ότι κι εμείς οφείλουμε να κάνουμε το ίδιο για να μην βλέπουμε την σκληρή πραγματικότητα;

Γιατί να κρύβουμε την αλήθεια «κάτω από το χαλί»; Το ποιος είναι, πραγματικά, ο Πατριάρχης, είναι ηλίου φαεινότερον. Αλλά αυτοί μάς διαβεβαιώνουν, κατηγορηματικά, ότι …είναι ορθόδοξος!

Μήπως θα μας πουν και ότι ο ήλιος δεν προβάλλει από την ανατολή, αλλά από τη δύση; 

Τους προσκαλέσαμε, πρόσφατα, σε δημόσιο διάλογο και δεν εμφανίστηκαν.

Τους καλούμε και τώρα να τοποθετηθούν επί του παρόντος άρθρου. Περιμένουμε μία απάντηση τους…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Με πολλή λύπη διαβάσαμε την ενδοτική, απέναντι στην «σύνοδο» της Κρήτης, ανακοίνωση της «Διπλής Σύναξης» του Αγίου Όρους.

Δυστυχώς, οι σεβαστοί αγιορείτες ηγούμενοι «ξέχασαν» τις αυστηρές συστάσεις και τις ενστάσεις που είχαν προβάλλει πριν από τη σύγκλιση της «συνόδου».

Φαίνεται ότι προτίμησαν τη συνθηκολόγηση από την Ομολογία. Δεν πρέπει όμως να απογοητευόμαστε, γιατί στο Άγιο Όρος εγκαταβιούν και εκατοντάδες κελλιώτες και ασκητές μοναχοί που σε ποσοστό 90% απορρίπτουν την ψευδοσύνοδο της Κρήτης.

Μάλιστα, σαράντα από αυτούς είχαν τη γενναιότητα να διακόψουν το μνημόσυνο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Μία πράξη που είχε ως συνέπεια την άσκηση διώξεων εις βάρος τους. Οι μοναχοί αυτοί διέσωσαν την τιμή του Αγίου Όρους και εύφραναν την Παναγία.

Δημοσίευση σχολίου