26 Ιουλίου, 2017

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

 

Με ασπασμό στο Ιερό Ευαγγέλιο που ορκίστηκε και κάνοντας τον σταυρό του ξεκίνησε πριν λίγο την κατάθεσή του ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Εξεταστική Επιτροπή.

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης θέλοντας να περιφρουρήσει την διαδικασία κάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη, επειδή με δηλώσεις όλο το προηγούμενο διάστημα έχει πολιτικά ως δημόσιος κατήγορος επιτεθεί στους βουλευτές της πλειοψηφίας, να αποφύγει να κάνει το ίδιο κατά την απάντηση των ερωτήσεων.

Οι προπαρασκευαστικές διευκρινίσεις που προκάλεσαν την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη που τις χαρακτήρισε «πατρικές νουθεσίες» και ότι «δεν μπορεί να υπαγορεύσει στον μάρτυρα το πώς θα απαντά…»

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης κάλεσε τον κ. Νότη Μηταράκη «να μην κάνει τον συνήγορο του μάρτυρα γιατί δεν το έχει ανάγκη…»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του ζήτησε από τον πρόεδρο της Εξεταστικής Αντώνη Μπαλωμενάκη να είναι αντικειμενικός σημειώνοντας ότι ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας σε προηγούμενες εξετάσεις διαστρέβλωσε κατάθεση μάρτυρα μεταφέροντάς την σε άλλο και ο πρόεδρος δεν το διόρθωσε…

Ο Άδωνης Γεωργιάδης ξεκίνησε την κατάθεσή του με μια περίπου δεκάλεπτη τοποθέτηση και κατάθεση εγγράφων καταδεικνύοντας κατά κύριο λόγο από πού απορρέει ο ιδιωτικός χαρακτήρας του νοσοκομείου.

Γιατί επέμεινε στην απομάκρυνση από την διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν του Ανδρέα Μαρτίνη. Και ότι κανείς δεν ήθελε να αναλάβει την διοίκηση γιατί θα ήταν υπεύθυνος με την προσωπική του περιουσία έναντι των οφειλετών του νοσοκομείου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει υποστηρίξει ότι η παρέμβασή του ως υπουργός ήταν ως «καλή υπηρεσία», όπως η παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στην υπόθεση Μαρινόπουλος- Σκλαβενίτη.

Δεν είχα τυπικά την αρμοδιότητα ως υπουργός Υγείας να παρέμβω στην διένεξη μεταξύ δύο ιδιωτών (Ντυνάν- Πειραιώς) αλλά το έκανα ως πολιτική παρέμβαση για να μην μείνουν οι εργαζόμενοι στο δρόμο και να κλείσει το νοσοκομείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: