12 Ιουλίου, 2017

ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΗΠΑ Η ΟΡΓΗ ΡΩΣΙΑΣ

 

«Η κατάσταση αυτή είναι εξοργιστική», υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος στο ζήτημα που αφορά την κατάσχεση οικημάτων που αποτελούν ιδιοκτησία της διπλωματικής αποστολής της Ρωσίας στις ΗΠΑ, μετά την απόφαση των κυρώσεων που πήρε η κυβέρνηση Ομπάμα τον Δεκέμβριο του 2016.

Μιλώντας από το Μάουερμπαχ της Αυστρίας, ο Λαβρόφ τόνισε: «Θεωρώ ότι για μια τόσο μεγάλη χώρα όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, που υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο, είναι απλώς ντροπή να αφήνει την κατάσταση να αιωρείται», ενώ πρόσθεσε πως «σκεφτόμαστε να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα.

Δεν προτίθεμαι, με όλο τον σεβασμό που έχω στα ΜΜΕ, να συζητήσω το θέμα δημοσίως και παρά την δική σας επιθυμία να ενημερωθείτε». Την ίδια ώρα, στο ίδιο μοτίβο ήταν και οι δηλώσεις του ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, ο οποίος επεσήμανε, όπως αναφέρει ο ρωσικός Τύπος, πως η Μόσχα έχει ετοιμάσει μια σκληρή απάντηση στο θέμα αυτό.

Όπως αναφέρουν πηγές σε ρωσική εφημερίδα, η  Ρωσία ετοιμάζεται να απελάσει 30 Αμερικανούς διπλωμάτες και κατασχέσει δύο οικήματα που αποτελούν ιδιοκτησία της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: