30 Ιουλίου, 2017

ΚΑΤΑ ΚΙΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με δύο αναρτήσεις του στο twitter, δήλωσε ότι είναι «πολύ απογοητευμένος» με την Κίνα, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει κάνει τίποτε προς το όφελος των ΗΠΑ, αναφορικά με την Βόρεια Κορέα.

«Είμαι πολύ απογοητευμένος με την Κίνα. Οι ανόητοι προηγούμενοι ηγέτες, τους επέτρεψαν να αποκομίζουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο από εμπορικές συναλλαγές, ωστόσο…», ανέφερε το πρώτο tweet του Τραμπ.

«…Δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ για μας σε ό,τι αφορά την Βόρεια Κορέα, εκτός από το να μιλάνε. Δεν θα επιτρέψουμε πλέον αυτό να συνεχιστεί. Η Κίνα μπορεί εύκολα να λύσει αυτό το πρόβλημα!», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ με την επακόλουθη ανάρτησή του.

Επίδειξη ισχύος από αμερικανικά βομβαρδιστικά πάνω από την Κορέα.
Πτήση πάνω από την Κορεατική Χερσόνησο πραγματοποίησαν δύο υπερηχητικά βομβαρδιστικά B-1B των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μία επίδειξη ισχύος αφότου η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε δεύτερη επιτυχημένη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

Τα δύο αμερικανικά αεροσκάφη κινήθηκαν αρχικά στον εναέριο χώρο της Ιαπωνίας, όπου συνοδεύονταν από δύο συμμαχικά ιαπωνικά μαχητικά, και στη συνέχεια πέταξαν πάνω από την Κορεατική Χερσόνησο, όπου πραγματοποίησαν εναέριες ασκήσεις σε συνεργασία με τέσσερα νοτιοκορεατικά F-15.

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Αεροπορία, η υπερπτήση ήταν «ευθεία απάντηση» στις δύο δοκιμές διηπειρωτικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ, στις 3 και 28 Ιουλίου, και αποτελεί «επίδειξη της σιδερένιας δέσμευσης» των ΗΠΑ στην προστασία των συμμάχων τους στην ανατολική Ασία.

«Η διπλωματία παραμένει η πρώτη λύση όμως […] αν κληθούμε είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε με γρήγορη, θανατηφόρα, και συντριπτική δύναμη στο χρόνο και στον τόπο που θα επιλέξουμε», δήλωσε πτέραρχος Τέρενς Ο’ Σόνεσι, διοικητής των αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ειρηνικού.

O Kιμ Γιονγκ Ουν εκτοξεύει πυραύλους και ο Τραμπ απειλές
Κλιμακώνεται η διεθνής ένταση μετά τη νέα εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στην οποία προχώρησε την Παρασκευή η Βόρεια Κορέα, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας. 

Οι ΗΠΑ απαντούν με στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή, την ώρα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποιεί ότι οι πύραυλοι που εκτοξεύει έχουν όλη την αμερικανική επικράτεια  εντός της εμβέλειάς τους.

Παράλληλα, ο αμερικανός ΥΠΕΞ Τίλερσον κατηγορεί Ρωσία και Κίνα ότι φέρουν "ειδική ευθύνη" για την επιδείνωση της απειλής της Βόρειας Κορέας.

Ο Κιμ το ξαναπάτησε και απειλεί: Όλες οι ΗΠΑ εντός εμβέλειας των πυραύλων.Όλη η επικράτεια των ΗΠΑ βρίσκεται εντός εμβέλειας των βορειοκορεατικών πυραύλων δήλωσε ο ηγέτης Κιμ Γιόνγκ Ουν, επιβεβαιώνοντας την εκτόξευση ICBM (κρατικό πρακτορείο ειδήσεων)

Η Πιονγκγιάνγκ επιβεβαίωσε την δεύτερη εκτόξευση ενός βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου (ICBM) στην οποία προχώρησε την Παρασκευή, η δοκιμή της οποίας είχε σκοπό να στείλει μια «αυστηρή προειδοποίηση» προς τις ΗΠΑ, μετέδωσε το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η εκτόξευση της Παρασκευής ήταν μια βελτιωμένη εκδοχή του πυραύλου Hwasong-14 και διένυσε μια απόσταση 998 χλμ κι έφθασε σε υψόμετρο 3.724 χλμ κατά τη διάρκεια της πτήσης του, η οποία διήρκεσε 47 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα, ανέφερε το KCNA.

Ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιόνγκ Ουν δήλωσε μετά την τελευταία δοκιμαστική εκτόξευση πως ολόκληρη η επικράτεια των ΗΠΑ βρίσκεται εντός εμβέλειας των βορειοκορεατικών πυραύλων, σημειώνοντας πως το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας αποτελεί ένα ανεκτίμητο εφόδιο που δεν μπορεί να ανακληθεί ή να αντικατασταθεί.

Με γυμνάσια και προειδοποιητικές βολές απάντησε ο Τραμπ
Με στρατιωτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά απάντησαν οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την ενέργεια της Πιονγκγιάνγκ «απερίσκεπτη και επικίνδυνη», τονίζοντας ότι θα οδηγήσει σε «περαιτέρω απομόνωση».

Όπως ανέφεραν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, στα γυμνάσια χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν σε «χωρικά ύδατα της Νότιας Κορέας κατά μήκος της Ανατολικής Όχθης».

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν αυτή την νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου και απορρίπτουν τους ισχυρισμούς του καθεστώτος ότι αυτές οι δοκιμές – και αυτά τα όπλα – θωρακίζουν την ασφάλεια της Βόρειας Κορέας. Στην πραγματικότητα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα», τόνισε ο Τραμπ με ανακοίνωσή του.

«Απειλώντας τον κόσμο, αυτά τα όπλα και αυτές οι δοκιμές απομονώνουν περαιτέρω την Βόρεια Κορέα, εξασθενούν την οικονομία της και φτωχαίνουν τον πληθυσμό της», σημείωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Ο ΥΠΕΞ Τίλερσον κατηγορεί Ρωσία και Κίνα ότι φέρουν "ειδική ευθύνη" για την επιδείνωση της απειλής της Βόρειας Κορέας.

Η Κίνα και η Ρωσία φέρουν μια "μοναδική και ειδική ευθύνη" για την επιδείνωση της απειλής που συνιστά η Βόρεια Κορέα, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, μετά τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ.

Αμέσως μετά τη δεύτερη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου μέσα σε διάστημα ενός μήνα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν διακήρυξε ότι "ανεξαρτήτως πού, ανεξαρτήτως πότε (...) όλη η αμερικανική επικράτεια βρίσκεται εντός της εμβέλειάς μας".

Σε ανακοίνωσή του ο Τίλερσον ανέφερε ότι "ως οικονομικοί υποστηρικτές του πυρηνικού βαλλιστικού προγράμματος" της Βόρειας Κορέας, η Κίνα και η Ρωσία "φέρουν μια μοναδική και ειδική ευθύνη όσον αφορά την αύξηση της απειλής για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια".

Ο Αμερικανός υπουργός πρόσθεσε ότι η εκτόξευση αυτού του πυραύλου συνιστά "κατάφωρη παραβίαση" των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία αντικατοπτρίζουν τις επιθυμίες της διεθνούς κοινότητας.

Η Κίνα είναι ο τελευταίος μεγάλος σύμμαχος της Πιονγκγιάνγκ ενώ η Ρωσία έχει ζητήσει από τη διεθνή κοινότητα "να μην χάσει την ψυχραιμία της" απέναντι στην πυρηνική ισχύ του βορειοκορεατικού καθεστώτος. 

Το Πεκίνο, από την πλευρά του, επανέλαβε σήμερα τη συνήθη έκκλησή του για "αυτοσυγκράτηση των ενδιαφερόμενων μερών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: