02 Ιουλίου, 2017

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο “ΤΑΡΑΞΙΑΣ” ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Μετά από τις ΗΠΑ και την επεισοδιακή επίσκεψή του, ο Ερντογάν γίνεται πονοκέφαλος και για την Γερμανία. Η επιμονή του να μιλήσει σε Τούρκους που ζουν στη Γερμανία, παρά την αποδοκιμασία  που εκφράστηκε ,προκαλεί εντύπωση.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής πρεσβείας στο Βερολίνο δήλωσε ότι ο Ερντογάν “δεν χρειάζεται απαραιτήτως έγκριση της γερμανικής κυβέρνησης για να μιλήσει στους τούρκους πολίτες στο προξενείο”.

Μιλώντας στο γερμανικό διαδικτυακό ιστότοπο Reinischen Post (RP online) το Σάββατο, ο Σύμβουλος Τύπου της Πρεσβείας Refik Soğukoğlu δήλωσε ότι “δεν απαιτείται έγκριση από τη γερμανική κυβέρνηση για την εμφάνιση του Προέδρου σε γενικό τουρκικό προξενείο”.

Όπως γράφει το turkishminute.com “εν μέσω πολέμου λέξεων μεταξύ της Άγκυρας και του Βερολίνου για την παρουσία του Ερντογάν στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G-20 στις 7-8 Ιουλίου, οι τουρκικές αρχές δήλωσαν ότι η ομιλία του Ερντογάν προς την τουρκική κοινότητα “δεν είναι ακόμη στο επίσημο χρονοδιάγραμμα”.

Η δήλωση της Άγκυρας ήρθε μετά την δήλωση του  γερμανού υπουργού Εξωτερικών Sigmar Gabriel, με την οποία  εξέφρασε την αποδοκιμασία του για την εκφώνηση πολιτικού λόγου. Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Martin Schulz, υποψήφιος του σοσιαλδημοκράτη της Γερμανίας, ζήτησε την απαγόρευση της ομιλίας Ερντογάν στη Γερμανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: