04 Ιουλίου, 2017

ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΟ ΥΠΟΥΛΟ ΣΧΕΔΙΟ

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του rt, το Πεντάγωνο σκοπεύει να αναγκάσει πιθανούς αντιπάλους των ΗΠΑ να αυξήσουν τις στρατιωτικές δαπάνες.

Ο οργανισμός Advanced Research Projects (DARPA), ο οποίος ανήκει στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, δημοσίευσε μια σύμβαση που αποσκοπεί στην «ανάπτυξη και επίδειξη καινοτόμων συστημάτων στρατιωτικών αποστολών».

Με βάση το σχέδιο του Πενταγώνου, η ανάπτυξη θα δώσει στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ «νέες, επαναστατικές ικανότητες για την επίλυση των προβλημάτων μάχης».

Ωστόσο, το έργο δεν έχει ως στόχο τόσο τον εκσυγχρονισμό των αμερικανικών οπλικών συστημάτων, αλλά και την πρόκληση δυνητικών αντιπάλων. «Το Γραφείο Τακτικών Τεχνολογιών επιδιώκει να δημιουργήσει μια κατάσταση ‘αντίστροφης συσχέτισης του κόστους’, στην οποία οι αντίπαλοι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Θα πρέπει να ξοδέψουν περισσότερα για να περιορίσουν το αμερικανικό δυναμικό απ 'ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται για να το δημιουργήσουν» αναφέρει το σχετικό έγγραφο, όπως δημοσιεύει το rt.

Με άλλα λόγια, ο αμερικανικός στρατός προσπαθεί να τρομάξει τις νέες εξελίξεις των ανταγωνιστών του, έτσι ώστε να δαπανoύν όλο και περισσότερα κεφάλαια για την παραγωγή όπλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: