22 Ιουλίου, 2017

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΚ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΡΑΚΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

Αεροσκάφη της συριακής πολεμικής αεροπορίας εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους σε μια τοποθεσία ανατολικά της πόλης Ράκα αλλά και κοντά στα σύνορα της ομώνυμης επαρχίας με εκείνη του Ντέιρ Εζόρ, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή των συριακών ενόπλων δυνάμεων από τις επιθέσεις αυτές "καταστράφηκαν πολλές βάσεις και οχήματα" που ανήκαν στην τζιχαντιστική οργάνωση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από πολλές εβδομάδες που ο συριακός στρατός εξαπολύει επίθεση στη συγκεκριμένη περιοχή η οποία βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου επιχειρούν οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος.

Οι αντίπαλες ισλαμιστικές οργανώσεις Αχράρ αλ Σαμ και Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ συμφώνησαν σήμερα να προχωρήσουν σε εκεχειρία, μετά από πολυήμερες συγκρούσεις στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από την οργάνωση Αχράρ αλ Σαμ.

Οι άνδρες της Αχράρ αλ Σαμ και άλλοι αντάρτες θα υποχωρήσουν προς την Τουρκία από τη διάβαση Μπαμπ αλ Χάουα. Με τον τρόπο αυτό θα παραχωρήσουν τον έλεγχο της περιοχής σε μια "πολιτική διοίκηση". Η Ταχρίρ αλ Σαμ, της οποίας ηγείται το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, είχε περικυκλώσει τους άνδρες της Αχράρ αλ Σαμ, αφού κατάφερε να προελάσει προς τη διάβαση αυτή.


Δημοσίευση σχολίου